Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαρτς — ΠΑΟΚ 1–2: Νίκη — μισή πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League με ανατροπή και μαγικό Ζίβκοβιτς

Αν και βρέ­θη­κε από νωρίς πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ κατά­φε­ρε να κερ­δί­σει με 2–1 τη Χαρτς  στο «Τάιν­κα­στλ Παρκ», στο πρώ­το παι­χνί­δι μετα­ξύ των δύο ομά­δων για τα Play Off του UEFA Europa Conference League. Ο Αντρί­για Ζίβ­κο­βιτς ήταν αυτός που έκα­νε τη δια­φο­ρά στο 75′, έπει­τα από τα πέναλ­τι των Λόρενς Σάν­κλαντ (9′) και Στέ­φαν Σβαμπ (12′), δίνο­ντας στην ομά­δα του Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου σημα­ντι­κό προ­βά­δι­σμα πρόκρισης.

Το παι­χνί­δι ξεκί­νη­σε με τους χει­ρό­τε­ρους οιω­νούς για τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς. Ο Αντρίς Τρεϊ­μά­νις χρειά­στη­κε να πάει στο VAR μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Σβαμπ να ανα­τρέ­πει τον Κένεθ Βάρ­γκας που έκλε­ψε την μπά­λα από τον Ραφα Σοά­ρες. Την εσχά­τη των ποι­νών ανέ­λα­βε ο αρχη­γός Σάν­κλαντ για το 1–0 μόλις στο 9ο λεπτό. Προ­τού κοπά­σουν οι πανη­γυ­ρι­σμοί των γηπε­δού­χων, ο Τρεϊ­μά­νις έδει­ξε για δεύ­τε­ρη φορά την άσπρη βού­λα, έπει­τα από ανα­τρο­πή του Ζίβ­κο­βιτς από τον Λόρενς Κίν­γκ­σλεϊ. Ο έτρ­ρος αρχη­γός  Σβαμπ δε λάθε­ψε για το 1–1 μόλις στο 12′.

Μετά το εντυ­πω­σια­κό ξεκί­νη­μα, ο ρυθ­μός έπε­σε και οι ευκαι­ρί­ες ήταν ελά­χι­στες. Οι φιλο­ξε­νού­με­νοι κρά­τη­σαν περισ­σό­τε­ρη ώρα την μπά­λα στην κατο­χή τους, χωρίς όμως να απει­λή­σουν ιδιαί­τε­ρα πλην ενός άστο­χου δια­γώ­νιου πλα­σέ του Ράφα Σοά­ρες στο 27′. Οι Σκω­τσέ­ζοι ήταν πολύ πιο επι­κίν­δυ­νοι στις πλα­γιο­κο­πή­σεις. Στο 31′ ο Σάν­κλαντ με κεφα­λιά ανά­γκα­σε σε εντυ­πω­σια­κή ενστι­κτώ­δη επέμ­βα­ση τον Ντό­μι­νικ Κοτάρ­σκι, με το Ράφα Σοά­ρες να βάζει σωτη­ρία κόντρα στον Λίαμ Μπόις στην εξέ­λι­ξη της φάσης.

Έντα­ση και νεύ­ρα στα πρώ­τα λεπτά του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου, με τον Κίν­γκ­σλεϊ να αστο­χεί στο 48′ από την κακή απο­μά­κρυν­ση του Γιάν­νη Κων­στα­ντέ­λια και τον Ζίβ­κο­βιτς να ανα­γκά­ζει σε επέμ­βα­ση σε δύο χρό­νους τον Ζάντερ Κλαρκ δύο λεπτά αργό­τε­ρα. Η επέμ­βα­ση του τερ­μα­το­φύ­λα­κα της Χαρτς με το πόδι στο 55′ ήταν σαφώς πιο δύσκο­λη στο σουτ του Τάι­σον έπει­τα από φάση διαρκείας.

Οι γηπε­δού­χοι έφτα­σαν σε δεύ­τε­ρο γκολ στο 67′, ωστό­σο έπει­τα από παρέμ­βα­ση του VAR το τέρ­μα του Σάν­κλαντ ακυ­ρώ­θη­κε για οφσάιντ. Εν τέλει στο 75′ κι έπει­τα από εκτέ­λε­ση κόρ­νερ, με ένα τρο­με­ρό σουτ με το αρι­στε­ρό ο Ζίβ­κο­βιτς νίκη­σε για δεύ­τε­ρη φορά τον Κλαρκ για το 1–2. Πέμ­πτο γκολ του Σέρ­βου εξτρέμ στα τρία τελευ­ταία ματς. Τρία λεπτά αργό­τε­ρα, μάλι­στα, ο Ζίβ­κο­βιτς ανά­γκα­σε σε επέμ­βα­ση με το ένα χέρι τον πεσμέ­νο Κλαρκ.

Τα λάθη κι οι συνε­χείς αλλα­γές είχαν ως απο­τέ­λε­σμα να μη δημιουρ­γη­θεί άλλη φάση ως το φινά­λε. Με το υπέρ του 2–1 στο Εδιμ­βούρ­γο, ο ΠΑΟΚ καλεί­ται να σφρα­γί­σει το εισι­τή­ριο της πρό­κρι­σης για τους ομί­λους του UEFA Europa Conference League την ερχό­με­νη Πέμ­πτη στην Τού­μπα, αφή­νο­ντας εκτός Ευρώ­πης τη Χαρτς.

Διαι­τη­τής: Αντρίς Τρεϊ­μά­νις (Λετο­νία)

Σκό­ρερ: 9′ πεν. Σάν­κλαντ / 12′ πεν. Σβαμπ, 75′ Ζίβκοβιτς

Κίτρι­νες: Σάν­κλαντ (51′), Τσιγ­γά­ρας (51′), Ντέ­βλιν (83′), Τροστ-Εκόνγκ (83′), Ράφα Σοά­ρες (90+5′) Μουργκ (90+9′)

ΧΑΡΤΣ (ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΑΚΑΒΟΪ): Κλαρκ, Άτκιν­σον (90′ Όφια), Κεντ, Ρόουλς, Κίν­γκ­σλεϊ, Βάρ­γκας (90′ Όντα), Ντέ­βλιν, Μακέι (64′ Λόου­ρι), Κόκρεν (87′ Σίμπικ), Σάν­κλαντ, Μπόις (87′ Ταγκάβα)

ΠΑΟΚ (ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Κοτάρ­σκι, Κεν­τζιό­ρα, Ενκόνγκ, Κου­λιε­ρά­κης, Σοά­ρες, Σβαμπ, Τσιγ­γά­ρας, Ζίβ­κο­βιτς, Κων­στα­ντέ­λιας (70′ Μουργκ), Τάι­σον (78′ Νάρεϊ), Τόμας (88′ Τζίμας)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο