Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολυμπιακός — Τσουκαρίτσκι 3–1: Με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League οι ερυθρόλευκοι

Ένα μεγά­λο βήμα για την είσο­δό του στους ομί­λους του Europa League της περιό­δου 2023/24 έκα­νε ο Ολυ­μπια­κός απ’ τον πρώ­το κιό­λας αγώ­να του για τα Play Off της διορ­γά­νω­σης με τη σερ­βι­κή Τσου­κα­ρί­τσκι, την οποία νίκη­σε εύκο­λα με 3–1 στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης», παίρ­νο­ντας ισχυ­ρό προ­βά­δι­σμα πρό­κρι­σης ενό­ψει της ρεβάνς της επό­με­νης εβδο­μά­δας στη Σερ­βία. Οι Πει­ραιώ­τες ήταν καται­γι­στι­κοί στο πρώ­το ημί­χρο­νο, όταν και «καθά­ρι­σαν» τη νίκη τους, σημειώ­νο­ντας και τα τρία γκολ με πρω­τα­γω­νι­στές τους Ελ Καα­μπί (3’, 40’) και Φορ­τού­νη (15’), με τους Σέρ­βους να μειώ­νουν στο τρί­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων με τον Μιλαντίνοβιτς.

Ο Ολυ­μπια­κός μπή­κε στο γήπε­δο στα… κόκ­κι­να και με «συντα­γή» Γκενκ, πήρε προ­βά­δι­σμα με γκολ απ’ τα απο­δυ­τή­ρια. Μόλις στο 3’ ο Βρου­σάι απ’ τα δεξιά σέντρα­ρε προς την περιο­χή και τον Μασού­ρα που πήρε την κεφα­λιά. Ο Σαμού­ρο­βιτς απέ­κρου­σε κι ο Ελ Καα­μπί που ακο­λου­θού­σε τη φάση έκα­νε το 1–0, σημειώ­νο­ντας το πρώ­το τέρ­μα του με τη φανέ­λα των Πειραιωτών.

Στο 6’ ο Ελ Καα­μπί από τα δεξιά έκα­νε ένα περί­ερ­γο σουτ με το εξω­τε­ρι­κό, με την μπά­λα να απο­κρού­ε­ται απ’ το ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι, ενώ στο 15’ ο Φορ­τού­νης με εντυ­πω­σια­κό σουτ στην κίνη­ση έκα­νε το 2–0. Στο 35’ η Τσου­κα­ρί­τσκι έχα­σε διπλή ευκαι­ρία, όταν ο Σού­μπο­τιτς πήρε την κεφα­λιά μετά από εκτέ­λε­ση κόρ­νερ κι ο Πασχα­λά­κης απέ­κρου­σε, για να στεί­λει ακο­λού­θως την μπά­λα πάνω από τα δοκά­ρια ο Τόσιτς.

Ο Ολυ­μπια­κός συνέ­χι­σε να είναι φουλ επι­θε­τι­κός κι έφτα­σε σε τρί­το γκολ στο 40’ με ακό­μη έναν πολύ ωραίο συν­δυα­σμό των παι­κτών του. Ο Μπιέλ έπαι­ξε το ένα-δύο με τον Φορ­τού­νη μετά από κόρ­νερ, ο αρχη­γός των Πει­ραιω­τών έβγα­λε ωραία σέντρα κι ο Ελ Καα­μπί με κεφα­λιά έκα­νε το 3–0 για τους «ερυ­θρό­λευ­κους».

Οι Πει­ραιώ­τες μπή­καν πολύ δυνα­τά και στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο και είδαν τον VAR να ακυ­ρώ­νει το γκολ του Καμα­ρά στο 49’ λόγω χεριού, ενώ στο 56’ το εξαι­ρε­τι­κό πλα­σέ του Μπιέλ πέρα­σε ελά­χι­στα άουτ.

Στο 59’ το εντυ­πω­σια­κό απευ­θεί­ας φάουλ του Φορ­τού­νη από 35 μέτρα απο­κρού­στη­κε από τον Σαμού­ρο­βιτς, ενώ στο 74’ η υπέ­ρο­χη ενέρ­γεια και μπα­λιά του Σκάρ­πα, βρή­κε τον Μπιέλ σε θέση βολής, όμως το πλα­σέ του πέρα­σε πάνω από τα δοκά­ρια του Σαμούροβιτς.

Δύο λεπτά αργό­τε­ρα (76’) ο γκολ­κί­περ της Τσου­κα­ρί­τσκι απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά το πλα­σέ του Μπιέλ στη γωνία του, ενώ στο 86’ ο Ελ Αρα­μπί από­φυ­γε εντυ­πω­σια­κά τον αντί­πα­λό του, πλά­σα­ρε αλλά βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον γκολ­κί­περ της σερ­βι­κής ομά­δας, για να ακο­λου­θή­σει η κεφα­λιά του Σκάρ­πα λίγο άουτ.

Οι Πει­ραιώ­τες δεν βρή­καν τέταρ­το γκολ και στο τρί­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων πλή­ρω­σαν τη… νωχε­λι­κό­τη­τα τους, καθώς η Τσου­κα­ρί­τσκι μεί­ω­σε στο τελι­κό 3–1 με τον Μιλα­ντί­νο­βιτς, ο οποί­ος είδε την μπά­λα να κοντρά­ρει πάνω του μετά την προ­σπά­θεια του Στεφάνοβιτς.

Διαι­τη­τής: Ντο­νά­τας Ρούμ­σας (Λιθουα­νία)

Κίτρι­νες: Ρέτσος, Κίνι — Νίκσεβιτς

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέ­γκο Μαρ­τί­νεθ): Πασχα­λά­κης, Βρου­σάι, Ρέτσος (70’ Πορό­ζο), Φρέι­ρε, Κίνι, Μαντί Καμα­ρά (60’ Έσε), Ιμπό­ρα, Μασού­ρας (59’ Σκάρ­πα), Μπιέλ (83’ Αλε­ξαν­δρό­που­λος), Φορ­τού­νης, Ελ Καα­μπί (70’ Ελ Αραμπί).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ (Μίλαν Λέσ­νιακ): Σαμού­ρο­βιτς, Σού­μπο­τιτς, Ντρέζ­γκιτς, Στε­φά­νο­βιτς, Ρόγκαν (46’ Νίκ­σε­βιτς), Στάν­κο­βιτς (69’ Μιλα­ντί­νο­βιτς), Σισο­κό, Κόβατς (46’ Ντό­σιτς), Τόσιτς, Εντια­γέ (46’ Γιάν­κο­βιτς), Ιβά­νο­βιτς (87’ Γκόμες).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο