Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χούντα-ΑΠΟΕΛ-Χρυσή Αυγή, όλοι οι φασίστες δουλεύουνε μαζί»

Το περι­στα­τι­κό με το πανό — πρό­κλη­ση που ανήρ­τη­σαν ανή­με­ρα της επε­τεί­ου της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου μερί­δα οπα­δών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλ­γών και υμνη­τών της χού­ντας, προ­κά­λε­σε την οργή  και αντί­δρα­ση τόσο στην Κύπρο που πλή­ρω­σε βαρύ το τίμη­μα της δικτα­το­ρί­ας, όσο και στην Ελλάδα.

«Πρό­κλη­ση», «Ντρο­πή», «Άθλιο», μερι­κοί από τους χαρα­κτη­ρι­σμούς για το πανό που τόλ­μη­σε να σηκώ­σει το φασι­στα­ριό του ΑΠΟΕΛ, οι οποί­οι ουδέ­πο­τε έκρυ­ψαν τα… ακρο­δε­ξιά τους αισθή­μα­τα, αντί­θε­τα φρο­ντί­ζουν να το δεί­χνουν και στην εξέ­δρα, και τις σχέ­σεις τους με την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής.

Πίσω από το πανό, η  όλο και πιο συστη­μα­τι­κή τα τελευ­ταία χρό­νια η προ­σπά­θεια των φασι­στών, με προ­ε­ξέ­χο­ντες τους ναζί της Χρυ­σής Αυγής, να «απο­μυ­θο­ποι­ή­σουν» τάχα την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου, υμνώ­ντας ταυ­τό­χρο­να το καθε­στώς της επτά­χρο­νης δικτατορίας.

Σ’ αυτήν τους την προ­σπά­θεια χρη­σι­μο­ποιούν χοντρο­κομ­μέ­να ψέμα­τα. Το πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό από αυτά είναι ότι τάχα “δεν υπήρ­χαν νεκροί στο Πολυ­τε­χνείο”, όπως ανα­γρα­φό­ταν και στο συγκε­κρι­μέ­νο πανό.

Τέτοιες προ­σπά­θειες πρέ­πει να βρουν απά­ντη­ση από την μαζι­κή κατα­δί­κη των εργα­ζο­μέ­νων στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ανα­κοι­νώ­σεις ΑΚΕΛ και ΚΟ Κύπρου ΚΚΕ για το πανό των φιλά­θλων του ΑΠΟΕΛ

Αυτοί είναι οι 24 (ταυ­το­ποι­η­μέ­νοι) νεκροί του Πολυτεχνείου

«Ψέμα το Πολυ­τε­χνείο» λένε οπα­δοί του ΑΠΟΕΛ

«Είστε της Κύπρου η ντρο­πή – Είναι ψέμα το πρα­ξι­κό­πη­μα και η εισβολή;»

Ποιοι είναι οι «Έλλη­νες» και ποιοι οι «Ανθέλ­λη­νες»;

Συγ­χα­ρη­τή­ρια από Χρυ­σή Αυγή στην κερ­κί­δα του ΑΠΟΕΛ στον «αγώ­να με την ομά­δα των κομ­μου­νι­στών της Κύπρου»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο