Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Εγγόνια του Χίτλερ και του Μεταξά, «ορφανά» της απριλιανής Χούντας

Η λατρεία των χρυ­σαυ­γι­τών στα δικτα­το­ρι­κά καθε­στώ­τα και τους δικτά­το­ρες είναι γνω­στή και δια­κη­ρυγ­μέ­νη και δεν περιο­ρί­ζε­ται στο πρό­σω­πο του δικτά­το­ρα φασί­στα Μετα­ξά, και του Παπα­δό­που­λου. Οι χρυ­σαυ­γί­τες είναι θαυ­μα­στές και του Ισπα­νού φασί­στα δικτά­το­ρα Φράν­κο, και του Χίτλερ και του ναζι­στι­κού καθε­στώ­τος, με πάμπολ­λα εξώ­φυλ­λα του περιο­δι­κού τους αφιε­ρω­μέ­να στους ναζί.

Δεν κρύ­βουν τη λατρεία τους αυτή, αντι­θέ­τως είναι το όρα­μά τους, το επι­διω­κό­με­νο. «Ποτέ η χώρα δε σώθη­κε από εκλο­γές, χώρα είδε προ­κο­πή επί Γεωρ­γί­ου Παπα­δο­πού­λου και 21ης Απρι­λί­ου» κραυ­γά­ζει ο φυρε­ρί­σκος Μιχα­λο­λιά­κος σε ανοι­χτή εκδήλωση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο αρχη­γός της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, εντός Βου­λής εξύ­μνη­σε τον Μετα­ξά και τον Παπα­δό­που­λο και εκτός Βου­λής δια­κή­ρυ­ξε ότι θέλει να καταρ­γή­σει τα κόμ­μα­τα και να δια­λύ­σει τη Βου­λή. Μάλι­στα όπως υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται δεν κατά τη διάρ­κεια της ορκω­μο­σί­ας στη Βου­λή, δεν ορκί­στη­κε ορκί­στη­κε στο Σύνταγ­μα και τους νόμους , «εγώ μού­γκα, δεν την είπα αυτή τη φρά­ση» (στο βίντεο στο 1.40′).

Στο ίδιο βίντεο, ο φασί­στας Μιχα­λο­λιά­κος, δηλώ­νει ότι αγω­νί­ζε­ται για την ανα­τρο­πή του πολι­τεύ­μα­τος, για να φέρει όπως λέει αυτό πυο ακο­λού­θη­σε τη Βαϊ­μά­ρη: «Μετά τη Βαϊ­μά­ρη ξέρε­τε τι ακο­λού­θη­σε… Για κάτι τέτοιο αγω­νί­ζο­μαι και εγώ»

Έτσι δεν αιφ­νι­διά­ζουν τα χου­ντι­κά συν­θή­μα­τα από χρυ­σαυ­γί­τες βου­λευ­τές εντός Βου­λής, ούτε η, εντός γραμ­μής, προ­τρο­πή του χρυ­σαυ­γί­τη Μπαρ­μπα­ρού­ση στο στρά­τευ­μα, από το βήμα της Βου­λής, για πρα­ξι­κό­πη­μα, ούτε το πιο πρό­σφα­το με την απο­θέ­ω­ση του Παπα­δό­που­λου από τον χρυ­σαυ­γί­τη Καρα­κώ­στα και τη συνε­χή πρό­κλη­ση του λαϊ­κού αισθή­μα­τος με την αμφι­σβή­τη­ση της ύπαρ­ξης νεκρών στο Πολυ­τε­χνείο, όπως μόλις χτες έπρα­ξε ο χρυ­σαυ­γί­της Λαγός. Κατα­φέρ­θη­κε και ενά­ντια στο μνη­μείο που υπάρ­χει στο προ­αύ­λιο του Πολυ­τε­χνεί­ου, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «παρα­μύ­θι» την επέτειο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το δόξα­σμα του Παπα­δό­που­λου και της χού­ντας, η προ­σπά­θεια νόθευ­σης της ιστο­ρι­κής μνή­μης από τη «σαβού­ρα του ντου­νιά». Από­γο­νοί της είναι. Βιο­λο­γι­κοί και πνευ­μα­τι­κοί. Εγγό­νια του Χίτλερ και του Μετα­ξά, , «ορφα­νά» της απρι­λια­νής Χούντας

Είναι γνω­στό ότι ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, είχε πάρει μέρος μαζί με ομά­δα ακρο­δε­ξιών, στην κατα­στο­λή της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, στα μετό­πι­σθεν των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας της χού­ντας – συχνά πυκνά υπε­ρη­φα­νευό­ταν γι’ αυτό – ενώ ο δικτά­το­ρας Γεώρ­γιος Παπα­δό­που­λος είχε χρί­σει το Μιχα­λο­λιά­κο πρό­ε­δρο της νεο­λαί­ας της ΕΠΕΝ, του κόμ­μα­τος δηλα­δή που ίδρυ­σε το 1983 ο δικτά­το­ρας από τη φυλα­κή όπου βρισκόταν.

pappas

Γνω­στό είναι επί­σης ότι ο υπαρ­χη­γός της Χρυ­σής Αυγής, Χρί­στος Παπ­πάς (ο οποί­ος σε δημό­σια εκδή­λω­ση στην Κρή­τη, το Νοέμ­βρη του 2012 ύψω­σε σημαία με το έμβλη­μα της χού­ντας), είναι γιος του ταγ­μα­τάρ­χη Ηλία Παπ­πά, έμπι­στου συνερ­γά­τη του δικτά­το­ρα Παπα­δό­που­λου που συμ­με­τεί­χε στο ίδιο το πρα­ξι­κό­πη­μα του 1967. Ο ίδιος που απο­τί­ει φόρο τιμής στον τάφοο του Μου­σο­λί­νι και αρέ­σκε­ται να φωτο­γρα­φί­ζε­ται με ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα και σημαίες.pappas8

Ο Ηλί­ας Παπ­πάς τοπο­θε­τή­θη­κε στην τελευ­ταία θέση του ψηφο­δελ­τί­ου επι­κρα­τεί­ας στις εκλο­γές του 2012. Ο Ηλί­ας Παπ­πάς, σύμ­φω­να με το επί­ση­μο βιο­γρα­φι­κό του, από νεα­ρή ηλι­κία συν­δέ­θη­κε με «φιλία και βαθιά αλλη­λο­ε­κτί­μη­ση με τον Ταγ­μα­τάρ­χη, τότε, Γεώρ­γιο Παπα­δό­που­λο, μετέ­πει­τα ηγέ­τη της 21ης Απριλίου».

Και βέβαια «ως Ταγ­μα­τάρ­χης πυρο­βο­λι­κού είχε ενερ­γό συμ­με­το­χή στη στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση του 1967. Τη νύχτα της 20ής προς 21η Απρι­λί­ου 1967 υπη­ρε­τών στο 2ο Επι­τε­λι­κό Γρα­φείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπι­στο κύκλο του Γεωρ­γί­ου Παπα­δο­πού­λου στον οποίο έμει­νε πιστός μέχρι το τέλος». Και το πιο ωραίο: κατά τη διάρ­κεια της χού­ντας «διο­ρί­σθη­κε κυβερ­νη­τι­κός επί­τρο­πος στην Τρά­πε­ζα της Ελλάδος».

Για­τί ο φασί­στας Μιχα­λο­λιά­κος και οι χρυ­σαυ­γί­τες αρνού­νται τους νεκρούς του Πολυ­τε­χνεί­ου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο