Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Πατριδέμποροι, απόγονοι πραξικοπηματιών

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Δεν εκπλή­σει καθό­λου η προ­τρο­πή βου­λευ­τή της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής σε στρα­τιω­τι­κό πρα­ξι­κό­πη­μα. Αυτή είναι η πολι­τι­κή τους κλη­ρο­νο­μία, ας μην τους αδι­κού­με: από τον φασί­στα Μετα­ξά μέχρι τους Παπα­δό­που­λους, Πατ­τα­κούς και τα λοι­πά χου­ντι­κά απο­βρά­σμα­τα, οι πολι­τι­κοί πρό­γο­νοι της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας έχουν πλού­σια ιστο­ρία σε πρα­ξι­κο­πή­μα­τα και πολι­τι­κές δολο­πλο­κί­ες, πάντα προς όφε­λος της άρχου­σας τάξης και του κεφαλαίου. 

Οι κραυ­γές περί «παρέμ­βα­σης του στρα­τού» ακού­γο­νται ταυ­τό­χρο­να με τις πατρι­δο­κά­πη­λες ιαχές τους για το όνο­μα της Μακε­δο­νί­ας. Μέσω της χυδαί­ας πατρι­δο­κα­πη­λεί­ας της, η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή επι­χει­ρεί να πεί­σει ότι- τάχα- νοιά­ζε­ται για την Ελλά­δα και το λαό της. Από πότε άρα­γε νοιά­ζο­νται για τον ελλη­νι­κό λαό οι από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, των συνερ­γα­τών των Ναζί, που κατέ­δι­δαν αγω­νι­στές και πατριώ­τες στην Κατο­χή; Πόσο «πατριω­τι­σμό» κου­βα­λά­νε αυτοί που- απο­δε­δειγ­μέ­να- λατρεύ­ουν τον Χίτλερ και το Μου­σο­λί­νι, προ­σκυ­νούν σβά­στι­κες και φωνά­ζουν «Χάιλ Χίτλερ»; 

Εκτός από πατρι­δέ­μπο­ροι και απρο­κά­λυ­πτα υπο­κρι­τές, τα φασι­στοει­δή της Χρυ­σής Αυγής προ­σφέ­ρουν υπη­ρε­σί­ες στο αστι­κό σύστη­μα που τους τρέ­φει και τους συντη­ρεί. Οι χου­ντι­κής έμπνευ­σης προ­τρο­πές τους για «στρα­τιω­τι­κό πρα­ξι­κό­πη­μα» απο­τε­λούν βού­τυ­ρο στο ψωμί ενός συστή­μα­τος που τους χρη­σι­μο­ποιεί ως «μπα­μπού­λα» απέ­να­ντι στο λαό. Είναι το ίδιο σύστη­μα που τους παρου­σιά­ζει ως νόμι­μο πολι­τι­κό κόμ­μα περι­φέ­ρο­ντας τους στο Καστε­λό­ρι­ζο και σε επί­ση­μες τελε­τές, που καθυ­στε­ρεί την εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, που σέρ­νει στα δικα­στή­ρια τον δήμαρ­χο Πάτρας Κ.Πελετίδη επει­δή δε διευ­κό­λυ­νε τη δρά­ση τους, που σφυ­ρί­ζει αδιά­φο­ρα σε απα­ρά­δε­κτες δικα­στι­κές απο­φά­σεις όπως στην περί­πτω­ση του ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ Σ. Ζαρια­νό­που­λου κλπ. 

Όσα αντι­συ­στη­μι­κά προ­σω­πεία κι’ αν φορέ­σουν οι πατρι­δέ­μπο­ροι ναζί της Χρυ­σής Αυγής δε μπο­ρούν να κου­κου­λώ­σουν την αλή­θεια, ότι δηλα­δή είναι μαντρό­σκυ­λα των αφε­ντι­κών, των εφο­πλι­στών και των μεγα­λο­ερ­γο­δο­τών. Όσες επι­κλή­σεις κι’ αν κάνουν στον πατριω­τι­σμό, ο λαός γνω­ρί­ζει πως φασί­στας και πατριώ­της είναι έννοιες ασυμ­φι­λί­ω­τες και, αργά η γρή­γο­ρα, θα τους στεί­λει εκεί που πραγ­μα­τι­κά ανή­κουν: στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστο­ρί­ας, παρέα με τους ιδε­ο­λο­γι­κούς τους προπάτορες.

________________________________________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο