Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χρυσή» (και) η Τζένγκο

Ελί­να Τζέν­γκο επι­βε­βαί­ω­σε τις προσ­δο­κί­ες που «γέν­νη­σε» με την εμφά­νι­ση της στα προ­κρι­μα­τι­κά της Πέμ­πτης (18/8), χαρί­ζο­ντας στην Ελλά­δα το τέταρ­το της χρυ­σό μετάλ­λιο στο Ευρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα στί­βου του Μονά­χου (2 η Αντι­γό­νη Ντρι­σμπιώ­τη, 1 ο Μίλ­τος Τεντό­γλου) και το πέμ­πτο στο σύνο­λο (μαζί με το αση­μέ­νιο της Κατε­ρί­νας Στεφανίδη).

Στον απο­ψι­νό τελι­κό του ακο­ντι­σμού, η αθλή­τρια του Γιώρ­γου Μπο­τσκα­ριώβ εκτό­ξευ­σε το ακό­ντιο στα 65,81μ. στη δεύ­τε­ρη της προ­σπά­θεια, βελ­τιώ­νο­ντας το ατο­μι­κό της ρεκόρ και «σφρα­γί­ζο­ντας» το χρυ­σό μετάλ­λιο στην παρ­θε­νι­κή παρου­σία της σε Ευρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα στίβου!

Η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της Τζέν­γκο φάνη­κε από την πρώ­τη βολή της, που ήταν στα 60,82μ., για να «καρ­φώ­σει» στη δεύ­τε­ρη το ακό­ντιο στα 65,81μ. Η αθλή­τρια δεν εκτέ­λε­σε την τρί­τη βολή της, όπως και την πέμ­πτη, ενώ η τέταρ­τη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ.

Να σημειω­θεί ότι η Τζέν­γκο έγι­νε η τρί­τη Ελλη­νί­δα που στέ­φε­ται πρω­τα­θλή­τρια Ευρώ­πης στον ακο­ντι­σμό, μετά τις Άννα Βερού­λη (19892, Αθή­να) και Μιρέ­λα Μανιά­νη (2002, Μόναχο).

«Να που τα όνει­ρα γίνο­νται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα!» Αυτή η «ατά­κα» της Ελί­νας Τζέν­γκο συνο­ψί­ζει όλα τα συναι­σθή­μα­τά της, λίγες στιγ­μές αφού στέ­φθη­κε πρω­τα­θλή­τρια Ευρώ­πης στον ακο­ντι­σμό. Η 20χρονη Ελλη­νί­δα στις δηλώ­σεις της στην κάμε­ρα της ΕΡΤ τόνισε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρού­με­νη, δεν ξέρω τι να πω. Χαί­ρο­μαι που συνε­χί­ζε­ται η παρά­δο­ση στον ακο­ντι­σμό. Δεν ξέρω τι να πω. Το περί­με­να πολύ σε αυτόν τον αγώ­να, έκα­να υπο­μο­νή όλη τη χρο­νιά. Ήξε­ρα ότι θα βγει μια τόσο μεγά­λη βολή και τα κατάφερα.

Για μένα ήταν όνει­ρο να αγω­νί­ζο­μαι δίπλα στην Σπο­τά­κο­βα. Ανα­τρι­χιά­ζω και μόνο που την βλέ­πω, είναι είδω­λο. Μεγά­λω­σα μαζί της, την έβλε­πα στην τηλε­ό­ρα­ση και έλε­γα ότι θα αγω­νι­στώ δίπλα της. Να που το όνει­ρο γίνε­ται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Είμαι πολύ χαρούμενη.

Ευχα­ρι­στή­θη­κα πολύ την πρώ­τη βολή, ήταν στα­θε­ρή και ήξε­ρα ότι θα με βάλει σίγου­ρα στην οκτά­δα. Μετά χαλά­ρω­σα και πίστευα ότι θα τα δώσω όλα, έτσι κι έκα­να. Τσί­ρι­ζα, φώνα­ζα όταν έκα­να την 65άρα βολή. Τη σκε­φτό­μουν όλη την ώρα, είμαι πολύ χαρούμενη.

Όλα τα παι­διά της ελλη­νι­κής απο­στο­λής μού έδω­σαν θετι­κή ενέρ­γεια. Ακό­μη και στο ξενο­δο­χείο μού έλε­γαν ότι θα με υπο­δε­χθούν με κρα­σί και σαμπά­νια. Το περί­με­ναν περισ­σό­τε­ρο από μένα ότι θα κερ­δί­σω, αυτό μου έδω­σε μεγά­λη ώθηση».

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ στην «πολλά υποσχόμενη πρωταθλήτρια Ελίνα Τζενγκο

Σε συγ­χα­ρη­τή­ριο μήνυ­μά του προς την ακο­ντί­στρια Ελί­να Τζέν­γκο, το Τμή­μα Φυσι­κής Αγω­γής και Αθλη­τι­σμού της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, επι­ση­μαί­νει: «Πολ­λά συγ­χα­ρη­τή­ρια στη νεα­ρή και πολ­λά υπο­σχό­με­νη πρω­τα­θλή­τρια Ελί­να Τζεν­γκο. Που με βολή στα 65,81 και ατο­μι­κό ρεκόρ κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στον ακο­ντι­σμό στο ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα του Μονά­χου απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι απο­τε­λεί ανερ­χό­με­νη δύνα­μη στην Ευρώπη».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο