Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χρυσή Μπάλα»: Η συγκλονιστική αφιέρωση του Μέσι στον Μαραντόνα: «Ντιέγκο, όπου κι αν είσαι αυτό είναι για σένα»

Μία στιγ­μή τερά­στιας κι από­λυ­της συγκί­νη­σης… Ο Λιο­νέλ Μέσι, κατά πολ­λούς ο κορυ­φαί­ος ποδο­σφαι­ρι­στής που πάτη­σε ποτέ το πόδι του στα γήπε­δα της γης, λίγο μετά την απο­νο­μή της 8ης «Χρυ­σής Μπά­λας» του «France Football» στην ολό­λα­μπρη καριέ­ρα του, δεν ήθε­λε να πει πολ­λά. Παρά αφιέ­ρω­σε το κορυ­φαίο ατο­μι­κό τρό­παιο του ποδο­σφαί­ρου, στον ανε­πα­νά­λη­πτο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, ο οποί­ος θα έκλει­νε την σήμε­ρα (30/10) 63 χρό­νια ζωής.

Ανα­λυ­τι­κά όσα δήλω­σε ο Λιο­νέλ Μέσι:

«Ευχα­ρι­στώ πάρα πολύ, θέλω να ευχα­ρι­στή­σω όλους όσοι με ψήφι­σαν. Θέλω να το μοι­ρα­στώ με τους συμπαί­κτες μου στην Εθνι­κή Αργε­ντι­νής για αυτά που πετύ­χα­με. Με τον Χού­λιαν Άλβα­ρες, τον Εμι­λιά­νο Μαρ­τί­νες, τον Λαου­τά­ρο, να το μοι­ρα­στώ και με το τεχνι­κό επιτελείο.

Θέλω να πω πολύ καλά λόγια για τον Κιλιάν Μπα­πέ, έκα­νε φοβε­ρή σεζόν, όπως και ο Χάα­λαντ… Ήταν εντυ­πω­σια­κοί και οι δύο. Σίγου­ρα τα επό­με­να χρό­νια θα πάρουν αυτό το βρα­βείο και οι δύο. Είμαι τυχε­ρός για­τί έχω βιώ­σει τέτοιες βρα­βεύ­σεις όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να ευχα­ρι­στή­σω όλους όσους με βοή­θη­σαν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της καριέ­ρας μου. Αυτό που μου έλει­πε ήταν το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο, το κατα­φέ­ρα­με και έκτο­τε έχω πάρει πολ­λή αγά­πη απ’ τους συμπα­τριώ­τες μου. Θέλω φυσι­κά να ευχα­ρι­στή­σω την οικο­γέ­νειά μου, τη σύζυ­γό μου που ήταν δίπλα μου και στις άσχη­μες στιγμές.

Με τη βοή­θεια της οικο­γέ­νειάς μου έχω εκπλη­ρώ­σει όλους τους στό­χους μου στο ποδό­σφαι­ρο. Άφη­σα τελευ­ταίο τον Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να… Λάτρευε το ποδό­σφαι­ρο. Είμα­στε εδώ στα γενέ­θλια του Μαρα­ντό­να και το μοι­ρα­ζό­μα­στε μαζί του. Ντιέ­γκο, όπου κι αν είσαι αυτό είναι για σένα. Αυτό το βρα­βείο το μοι­ρά­ζο­μαι με όλους εσάς στην Αργεντινή.

Όλα τα βρα­βεία είναι ιδιαί­τε­ρα, το πιο σημα­ντι­κό είναι αυτό που κατα­κτάς με την ομά­δα σου και όχι οι ατο­μι­κές δια­κρί­σεις. Είδα­με την Σίτι που τα κατέ­κτη­σε όλα, είναι ωραίο να παίρ­νεις την ανα­γνώ­ρι­ση αλλά το πιο σημα­ντι­κό βρα­βείο είναι το ομαδικό»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο