Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρ. Παναγιωτακοπούλου: Το κύριο είναι η προστασία όλων των παιδιών με κρατική ευθύνη

Σοβα­ρές ανη­συ­χί­ες και προ­βλη­μα­τι­σμοί προ­κύ­πτουν από την ανα­φο­ρά του πρω­θυ­πουρ­γού ότι στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια δεν θα γίνει κάτι δια­φο­ρε­τι­κό από άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες καθώς η πεί­ρα από άλλα κρά­τη είναι ότι έχουν δια­γρα­φεί οι όροι μητρό­τη­τα και πατρό­τη­τα και πως από γονέα 1 και γονέα 2 φτά­σα­νε έως και σε γονέα 10, σημεί­ω­σε η Χρι­στί­να Πανα­γιω­τα­κο­πού­λου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας το πρωί στον ANT1 σχε­τι­κά με τη συνέ­ντευ­ξη του Κ. Μητσο­τά­κη στην ΕΡΤ για το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τον γάμο ομό­φυ­λων ζευγαριών.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το κύριο είναι η προ­στα­σία του παι­διού, όλων των παι­διών, προ­σθέ­το­ντας πως απου­σιά­ζει από τη συζή­τη­ση η κρα­τι­κή ευθύ­νη για την προ­στα­σία του παιδιού.

Ακό­μα σημεί­ω­σε ότι θα ανοί­ξει ο δρό­μος της παρέν­θε­της μητρό­τη­τας, όπου υπάρ­χει ένα ολό­κλη­ρο εμπό­ριο και κέρ­δη δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων το χρό­νο παγκό­σμια, ενώ υπάρ­χει ταρί­φα στο νόμο της ΝΔ που υφί­στα­ται, έως 20.000 αμοιβή!

Ανέ­φε­ρε ότι η ΝΔ, με τη μονο­θε­μα­τι­κή ατζέ­ντα που έχει ανοί­ξει, έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα να βγαί­νουν στην επι­φά­νεια διά­φο­ρες σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις από τη μια, και από την άλλη διά­φο­ρες αντιε­πι­στη­μο­νι­κές από­ψεις περί κοι­νω­νι­κής κατα­σκευ­ής του φύλου. Το ΚΚΕ είναι αντί­θε­το σε αυτά.

Για την ακρί­βεια υπο­γράμ­μι­σε πως πρέ­πει να αυξη­θούν οι μισθοί που είναι πίσω και από το 2009, με Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας που δεν υπάρ­χουν με υπο­γρα­φές των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να καταρ­γη­θούν οι άδι­κοι έμμε­σοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ και οι εδι­κοί φόροι κατανάλωσης.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο