Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαίος εθνικισμός και στοχοποίηση της μειονότητας της Θράκης από τον φασίστα Βελόπουλο

Σε ένα χυδαίο εθνι­κι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα επι­δό­θη­κε ο ακρο­δε­ξιός Κυρ. Βελό­που­λος με αφορ­μή την καρα­ντί­να στα χωριά του Εχί­νου Ξάν­θης εξαι­τί­ας του κορο­ναϊ­ού. Δεν ξάφ­νια­σε. Γνω­στές οι ιδε­ο­λο­γι­κές του ρίζες στη δικτα­το­ρία της 4ης Αυγού­στου και αυτής των Συνταγ­μα­ταρ­χών. Χύνει δηλη­τή­ριο όμοιο με αυτό της Χρυ­σής Αυγής (το κενό της προ­σπα­θεί ενα­γω­νί­ως να καλύ­ψει), χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας πρά­κτο­ρες της Τουρ­κί­ας τους κατοί­κους της περιοχής.

Λάβα­με και δημο­σιεύ­ου­με επι­στο­λή κατοί­κου της περιοχής:

Σήμε­ρα 26/3/2020 στο twitter του ο “πρό­ε­δρος” του εθνι­κι­στι­κού κόμ­μα­τος Ελλη­νι­κή Λύση στο­χο­ποί­η­σε ολό­κλη­ρη κοι­νό­τη­τα (Εχί­νο Ν. Ξάν­θης) εν και­ρώ παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, ανα­μα­σώ­ντας μια ακραία εθνι­κι­στι­κή ρητο­ρι­κή που έχει κατα­δι­κα­στεί στη συνεί­δη­ση των Ελλή­νων πολι­τών, ανε­ξαρ­τή­τως θρησκεύματος.

Ας υπεν­θυ­μί­σου­με κάποια πράγματα:

1) Το συγκε­κρι­μέ­νο υπο­κεί­με­νο είναι ένας χυδαί­ος εθνι­κι­στής και το μόνο που ξέρει να κάνει πολύ καλά είναι να δια­σπεί­ρει τον ρατσι­σμό, φασι­σμό και την ξενο­φο­βία του!! 

2) Έπει­τα, ουδέ­πο­τε υπήρ­ξαν πρά­κτο­ρες της Άγκυ­ρας που να μπαι­νο­βγαί­νουν στην περιο­χή μας!!! Δεν διστά­ζει να πιά­σει το νήμα από επο­χές που ο λαός έχει κατα­δι­κά­σει τόσο τις πρα­κτι­κές όσο και την συντη­ρη­τι­κή τέτοιου κλί­μα­τος!! Ας μην ξεχνά­με πως τέτοιου είδους χυδαί­ων εθνι­κι­στών, όμοιοι των ομοί­ων, είναι και η Χρυ­σή Αυγή!

Είναι στο χέρι μας να απο­μο­νώ­σου­με τέτοιου είδους σκου­λή­κια τόσο από την Βου­λή όσο και από τις κοι­νό­τη­τες μας!!! 

Εν κατα­κλεί­δι, λοι­πόν, αυτή η ρητο­ρι­κή της ξενο­φο­βι­κής-ρατσι­στι­κής στο­χο­ποί­η­σης δεν πιά­νει σε κανέ­ναν !!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο