Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το αποκαλούμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

Ψηφί­στη­κε στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής το «ανα­πτυ­ξια­κό» πολυ­νο­μο­σχέ­διο το οποίο προ­σφέ­ρει νέα προ­κλη­τι­κά κίνη­τρα στο κεφά­λαιο και τσα­κί­ζει τα ενα­πο­μεί­να­ντα εργα­σια­κά δικαιώματα.

Επί της αρχής το νομο­σχέ­διο υπερ­ψη­φί­στη­κε από 165 βου­λευ­τές και κατα­ψη­φί­στη­κε από 122, σε σύνο­λο 287 βου­λευ­τών που ήταν παρό­ντες στην ψηφοφορία.

Η ψηφο­φο­ρία ήταν ονο­μα­στι­κή, μετά από αίτη­μα που υπέ­βα­λε το ΚΚΕ (δια­βά­στε εδώ την ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).

Αίτη­μα ονο­μα­στι­κής ψηφο­φο­ρί­ας υπέ­βα­λαν επί­σης ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνη­μα Αλλα­γής, ενώ ο Αλ. Τσί­πρας και η Φ. Γεν­νη­μα­τά έκα­ναν αγω­νιώ­δεις προ­σπά­θειες να συγκα­λύ­ψουν την ταύ­τι­ση των κομ­μά­των τους με τη ΝΔ .

Ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων Αδ. Γεωρ­γιά­δης, κλεί­νο­ντας την συνε­δρί­α­ση επι­χεί­ρη­σε να κάνει το μαύ­ρο άσπρο, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως σκο­πός του νομο­σχε­δί­ου είναι «να κάνει τη ζωή των συμπο­λι­τών μας καλύ­τε­ρη»! Επί­σης, αξιο­ποί­η­σε τα ανά­λο­γα μέτρα που εφάρ­μο­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, για να παρου­σιά­σει ως μονό­δρο­μο την αντι­λαϊ­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα. Έτσι, ισχυ­ρί­στη­κε πως η «μεγά­λη ιδε­ο­λο­γι­κή ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πήρε την εξου­σία και τελι­κά κυβέρ­νη­σε «με τις ιδέ­ες της ΝΔ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο