Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 Κοινό Κάλεσμα για τις ευρωεκλογές από Κομμουνιστικά & Εργατικά κόμματα της Ευρώπης

Για την ενίσχυση της εργατικής — λαϊκής πάλης,

ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ

Για μια Ευρώπη των λαών, του Σοσιαλισμού!

Κοι­νό Κάλε­σμα «Για την ενί­σχυ­ση της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης, ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και την ΕΕ — Για μια Ευρώ­πη των λαών, του Σοσια­λι­σμού!» υπο­γρά­φουν 35 Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα της Ευρώ­πης, για τις ευρω­ε­κλο­γές του Μάη 2019.

Ήδη το 2013 στις Βρυ­ξέλ­λες όταν ιδρύ­θη­κε η «Πρω­το­βου­λία στην υπη­ρε­σία της κοι­νής πάλης Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λαών» -σημα­ντι­κό βήμα στην κατεύ­θυν­ση της ενό­τη­τας του ευρω­παϊ­κού κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος και έγι­νε η πρώ­τη συνά­ντη­ση 30 κομ­μου­νι­στι­κά κι εργα­τι­κά κόμ­μα­τα συγκρό­τη­σαν την «Πρω­το­βου­λία» για τη «μελέ­τη, επε­ξερ­γα­σία ευρω­παϊ­κών θεμά­των και το συντο­νι­σμό της δρά­σης» τους. Την εισή­γη­ση έκα­νε τότε ο Γιώρ­γος Μαρί­νος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ακο­λού­θη­σε συζή­τη­ση με παρεμ­βά­σεις των εκπρο­σώ­πων των κομ­μά­των που ανέ­δει­ξαν τη σπου­δαιό­τη­τα της προ­σπά­θειας και την ανά­γκη να στη­ρι­χτεί απο­φα­σι­στι­κά έτσι ώστε να δώσει ώθη­ση στην πάλη του κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος στην Ευρώ­πη, να επι­δρά­σει θετι­κά και στο διε­θνές κομ­μου­νι­στι­κό κίνημα.

Από τη συνά­ντη­ση εκεί­νη εκλέ­χτη­κε 9μελής Γραμ­μα­τεία της Πρω­το­βου­λί­ας στην οποία συμ­με­τέ­χουν το ΚΚΕ, το Κόμ­μα Εργα­τών Ιρλαν­δί­ας, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα των Λαών της Ισπα­νί­ας, οι Κομ­μου­νι­στές Λαϊ­κή Αρι­στε­ρά – ΚΚ Ιτα­λί­ας, το Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα Λετο­νί­ας, το Ουγ­γρι­κό Εργα­τι­κό Κόμ­μα, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Σλο­βα­κί­ας, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Σου­η­δί­ας, Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρκίας.

.jpg

Οι συμ­με­τέ­χο­ντες ενέ­κρι­ναν την Ιδρυ­τι­κή Δια­κή­ρυ­ξη της Πρω­το­βου­λί­ας, το σύμ­βο­λό της όπως και ένα πλαί­σιο δρά­σε­ων για το επό­με­νο διά­στη­μα, μετα­ξύ αυτών η έγκαι­ρη ανα­κοί­νω­ση για τις Ευρω­ε­κλο­γές η εξέ­τα­ση του ρόλου των ευρω­κομ­μά­των, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του ΚΕΑ, η — για το Μάρ­τη του 2014 ειδι­κή τοπο­θέ­τη­ση για τις καπι­τα­λι­στι­κές ανα­διαρ­θρώ­σεις που προ­ω­θεί η ΕΕ με τις συνέ­πειες κατά των εργα­ζο­μέ­νων και ιδιαί­τε­ρα της Νεο­λαί­ας και αμέ­σως μετά για την Κοι­νή Εξω­τε­ρι­κή Πολι­τι­κή, Πολι­τι­κή Ασφά­λεια και Άμυ­νας της ΕΕ — για τη συμ­με­το­χή σε ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους. Το Φλε­βά­ρη του 2014 κυκλο­φό­ρη­σε η «# Δια­κή­ρυ­ξη # της «Πρω­το­βου­λί­ας Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των της Ευρώ­πης» για την ανά­πτυ­ξη της εργα­τι­κής λαϊ­κής πάλης, για τις Ευρω­ε­κλο­γές» — Να δυνα­μώ­σου­με την πάλη ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και την ΕΕ — Για την Ευρώ­πη των λαών, του σοσια­λι­σμού! Είχε προη­γη­θεί η συνε­δρί­α­ση της γραμ­μα­τεί­ας της όπου έγι­νε μια πρώ­τη ουσια­στι­κή συζή­τη­ση για την ανά­πτυ­ξη της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πάλης στην Ευρώ­πη.

20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Από τότε πέρα­σαν πέντε χρό­νια, με παρα­πέ­ρα μαζι­κο­ποί­η­ση και αρκε­τές επι­τυ­χί­ες, έτσι φτά­σα­με στην με πρω­το­βου­λία του ΚΚΕ 20ή Διε­θνή Συνά­ντη­ση Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των, όπου συμ­με­τέ­χουν 91 κόμ­μα­τα από 73 χώρες του κόσμου. Θυμί­ζου­με πως η έναρ­ξη έγι­νε με την προ­βο­λή ενός ολι­γό­λε­πτου βίντεο που παρου­σί­α­ζε στιγ­μές-σταθ­μούς από την ίδρυ­ση του ΚΚΕ και σημα­ντι­κούς λαϊ­κούς αγώ­νες στην Ιστο­ρία της χώρας με πρω­το­στά­τες τους κομ­μου­νι­στές και στη συνέ­χεια μέλη της ΚΝΕ εισήλ­θαν στην αίθου­σα κρα­τώ­ντας κόκ­κι­νες σημαί­ες και φωνά­ζο­ντας τα συν­θή­μα­τα «Ένας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία», «Το μέλ­λον μας δεν είναι ο καπι­τα­λι­σμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσια­λι­σμός», προ­κα­λώ­ντας τα ενθου­σιώ­δη χει­ρο­κρο­τή­μα­τα των αντι­προ­σώ­πων των ξένων Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των και οι εργα­σί­ες ξεκί­νη­σαν με τη βασι­κή ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κουτσούμπα.

Το φετι­νό Κάλε­σμα των κομ­μά­των από την Ευρώ­πη έχει ως εξής:

«Εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι της πόλης και της υπαί­θρου, γυναί­κες, νέες και νέοι, συντα­ξιού­χοι, ΑμεΑ, Εμείς, τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα που συνυ­πο­γρά­φου­με αυτό το Κάλε­σμα, απευ­θυ­νό­μα­στε σε σας με αφορ­μή τις ευρω­ε­κλο­γές του 2019.

Η ΕΕ, που λει­τουρ­γεί ως ευρω­παϊ­κό ιμπε­ρια­λι­στι­κό κέντρο, απο­τέ­λε­σε και εξα­κο­λου­θεί να απο­τε­λεί εργα­λείο του ευρω­παϊ­κού μεγά­λου κεφα­λαί­ου για να αυξή­σει τα κέρ­δη του και να εξα­σφα­λί­σει την κυριαρ­χία του. Δεν υπη­ρε­τεί, κι ούτε ποτέ γίνε­ται να υπη­ρε­τή­σει, τις ανά­γκες του εργα­ζό­με­νου λαού.

Μάταιες απο­δει­κνύ­ο­νται οι προσ­δο­κί­ες πως μπο­ρεί να μεταρ­ρυθ­μι­στεί σε κατεύ­θυν­ση “φιλο­λαϊ­κή”. Οι προσ­δο­κί­ες που καλ­λιερ­γού­νται σχε­τι­κά με μια αλλα­γή προς όφε­λος των λαών μέσα από τον δήθεν “εκδη­μο­κρα­τι­σμό” της είναι έωλες.

Οι εργα­ζό­με­νοι της Ευρώ­πης, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα μπο­ρούν με την πάλη τους να ανα­τρέ­ψουν τον σημε­ρι­νό αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό δύνα­μης και να εξα­σφα­λί­σουν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για την Ευρώ­πη του σοσια­λι­σμού, που θα εξα­σφα­λί­σει το δικαί­ω­μα στη δου­λειά, τα κοι­νω­νι­κά, ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, το εισό­δη­μα, το μέλ­λον των εργα­ζο­μέ­νων. Τα Κόμ­μα­τά μας υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα της εργα­τι­κής τάξης, των λαών, τα δικαιώ­μα­τα της νεο­λαί­ας και των γυναι­κών από τα λαϊ­κά στρώματα.

Δίνου­με καθη­με­ρι­νά μάχες ενά­ντια στα αντι­λαϊ­κά μέτρα που επι­βάλ­λουν οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις και η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, ενά­ντια στη μεί­ω­ση των μισθών και των συντά­ξε­ων, στην κατάρ­γη­ση των εργα­σια­κών, κοι­νω­νι­κών — ασφα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των, στην ανα­κύ­κλω­ση της φτώ­χειας και της ανερ­γί­ας, στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας, της Παι­δεί­ας, της Πρό­νοιας, στην κατα­στρο­φή του περι­βάλ­λο­ντος, στην κατάρ­γη­ση δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των και ελευ­θε­ριών. Διεκ­δι­κού­με μέτρα ενά­ντια στην ανερ­γία. Παλεύ­ου­με συνο­λι­κά ενά­ντια στην ΕΕ, που ποδη­γε­τεί τους λαούς για την κερ­δο­φο­ρία των καπι­τα­λι­στών. Κατα­δι­κά­ζου­με τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, την κατα­στο­λή, τον περιο­ρι­σμό κυριαρ­χι­κών δικαιωμάτων.

Τα Κόμ­μα­τά μας στηρίζουν:

  • Ουσια­στι­κές αυξή­σεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Δημό­σια — δωρε­άν Υγεία, Παι­δεία, Πρόνοια.
  • Την πάλη των εργα­ζο­μέ­νων και των ανέρ­γων για το δικαί­ω­μα στην πλή­ρη — στα­θε­ρή εργασία.
  • Δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα στους χώρους δου­λειάς, εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά — ασφα­λι­στι­κά δικαιώματα.
  • Δικαιώ­μα­τα των μετα­να­στών εργα­τών και την πάλη ενά­ντια στις αιτί­ες, που υπο­χρε­ώ­νουν τους λαούς να εγκα­τα­λεί­πουν τις χώρες τους.
  • Τους μικρο­με­σαί­ους αγρότες.
  • Την ουσια­στι­κή προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος που θυσιά­ζε­ται για τα κέρ­δη του μεγά­λου κεφαλαίου.

- Κατα­δι­κά­ζου­με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμ­βά­σεις. Αγω­νι­ζό­μα­στε για την ειρή­νη, για την απο­μά­κρυν­ση όλων των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ, στον “Συνε­ται­ρι­σμό για την Ειρή­νη” και τον Ευρω­στρα­τό, την PESCO, τη συμ­με­το­χή σε ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και επεμβάσεις.

- Αντι­πα­λεύ­ου­με την ολο­μέ­τω­πη επί­θε­ση κατά των εργα­ζο­μέ­νων που ανα­πτύσ­σε­ται τόσο σε συν­θή­κες της καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης, όσο και συν­θή­κες καπι­τα­λι­στι­κής ανάπτυξης.

- Συντασ­σό­μα­στε με τις εργα­τι­κές, λαϊ­κές οικο­γέ­νειες που υφί­στα­νται τις δρα­μα­τι­κές συνέ­πειες του καπι­τα­λι­στι­κού τρό­που παρα­γω­γής, που χει­ρο­τε­ρεύ­ει δρα­μα­τι­κά την κατά­στα­ση της εργα­τι­κής τάξης, των λαϊ­κών στρωμάτων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τους λαούς:

  • Να πολ­λα­πλα­σιά­σουν την πάλη τους ενά­ντια στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, στην ένω­ση του κεφα­λαί­ου, που χτυ­πά­ει τα δικαιώ­μα­τα των λαών.
  • Να δυνα­μώ­σουν την αντί­στα­σή τους στην επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου, των κυβερ­νή­σε­ων και των κομ­μά­των που υπη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντά του, να ενι­σχύ­σουν την πάλη τους για κάθε λαϊ­κό πρόβλημα.
  • Να στη­ρί­ξουν με κάθε πρό­σφο­ρο τρό­πο στη μάχη των ευρω­ε­κλο­γών, του Μάη 2019, τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα που κατα­δι­κά­ζουν την ΕΕ, να απο­δυ­να­μώ­σουν τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν την ΕΕ και την πολι­τι­κή της, που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τον “ευρω­μο­νό­δρο­μο” του κεφα­λαί­ου και τον δήθεν “εκδη­μο­κρα­τι­σμό” της ΕΕ.

Η στάση αυτή θα δώσει δύναμη στη λαϊκή πάλη σε όλη την Ευρώπη, 

οι εργαζόμενοι θα αγωνίζονται από καλύτερες θέσεις.

Η ΕΕ δεν υπη­ρε­τεί το λαό, η ΕΕ υπη­ρε­τεί την πλου­το­κρα­τία, τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λί­ων, τη συγκέ­ντρω­ση και συγκε­ντρο­ποί­η­ση του κεφα­λαί­ου, ενι­σχύ­ει τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της ως ιμπε­ρια­λι­στι­κού οικο­νο­μι­κού, πολι­τι­κού και στρα­τιω­τι­κού μπλοκ αντί­θε­του στα συμ­φέ­ρο­ντα της εργα­τι­κής τάξης, των λαϊ­κών στρω­μά­των.

Οι λαοί έχουν συμ­φέ­ρον να αντι­τα­χθούν στην επι­χεί­ρη­ση χει­ρα­γώ­γη­σης που οργα­νώ­νουν η ΕΕ, οι μηχα­νι­σμοί της, οι κυβερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν την ιμπε­ρια­λι­στι­κή ένωση.

Υπό­σχο­νται ότι η ΕΕ μπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει το δικαί­ω­μά μας στη δου­λειά, να εγγυ­η­θεί τα εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κο­α­σφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα. Θέλουν να πιστέ­ψουν οι λαοί ότι μπο­ρούν να τους εξα­σφα­λί­σουν ένα καλύ­τε­ρο βιο­τι­κό επί­πε­δο. Πρό­κει­ται για μεγά­λο ψέμα. Να θυμη­θού­με τα γεγονότα:

  • Στην ΕΕ οι άνερ­γοι είναι 16,6 εκα­τομ­μύ­ρια, επε­κτεί­νε­ται συνε­χώς η υπο­α­πα­σχό­λη­ση που έφτα­σε το 21% ή τα 43 εκα­τομ­μύ­ρια, αυτοί που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώ­χειας ξεπερ­νούν τα 110 εκα­τομ­μύ­ρια, υπο­νο­μεύ­ε­ται το μέλ­λον της νεολαίας.
  • Καταρ­γού­νται θεμε­λιώ­δη δικαιώ­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των. Απε­λευ­θε­ρώ­νο­νται οι απο­λύ­σεις, περιο­ρί­ζε­ται το δικαί­ω­μα της απερ­γί­ας, αυξά­νο­νται τα όρια συντα­ξιο­δό­τη­σης και συρ­ρι­κνώ­νο­νται οι συντά­ξεις, ενι­σχύ­ε­ται η ιδιω­τι­κή ασφά­λι­ση. Ξεκλη­ρί­ζο­νται οι φτω­χοί αγρό­τες με την ΚΑΠ, στραγ­γα­λί­ζο­νται οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι από τον αντα­γω­νι­σμό των μονο­πω­λί­ων, εντεί­νο­νται η ανι­σο­τι­μία και οι δια­κρί­σεις σε βάρος των γυναι­κών. Διώ­κο­νται οι μετα­νά­στες και ενι­σχύ­ο­νται οι πολι­τι­κές που τους ανα­γκά­ζουν να εγκα­τα­λεί­ψουν τις χώρες τους.
  • Ενι­σχύ­ε­ται η κατα­στο­λή κατά των εργα­τι­κών, λαϊ­κών αγώ­νων και δημιουρ­γού­νται συνε­χώς νέοι μηχα­νι­σμοί φακελώματος.
  • Ανα­βαθ­μί­ζε­ται η πολι­τι­κή, οικο­νο­μι­κή και στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το Ισρα­ήλ που δολο­φο­νεί τον παλαι­στι­νια­κό λαό.
  • Στο αντι­λαϊ­κό οπλο­στά­σιο της ΕΕ έχει ενσω­μα­τω­θεί το “Σύμ­φω­νο Στα­θε­ρό­τη­τας”, η “Ενι­σχυ­μέ­νη οικο­νο­μι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση”, η “Τρα­πε­ζι­κή Ένω­ση” και άλλα αντι­λαϊ­κά εργα­λεία που χρη­σι­μο­ποιού­νται, δια­μορ­φώ­νουν δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση για τους λαούς.
  • Η λεγό­με­νη “Παγκό­σμια Στρα­τη­γι­κή” της ΕΕ, η “Κοι­νή Πολι­τι­κή Ασφά­λειας και Άμυ­νας” και η PESCO απο­τε­λούν επι­κίν­δυ­να μέσα για πολέ­μους και επεμ­βά­σεις, στην υπη­ρε­σία της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επιθετικότητας.
  • Η κινη­τή­ρια δύνα­μη της καπι­τα­λι­στι­κής ενο­ποί­η­σης είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, η ΕΕ εξε­λίσ­σε­ται συνε­χώς σε αντι­δρα­στι­κή κατεύ­θυν­ση κατά των λαών.
  • Συνε­πώς, είναι φανε­ρό ότι ούτε η δια­κρα­τι­κή καπι­τα­λι­στι­κή ένω­ση, ούτε η Ευρω­παϊ­κή Κεντρι­κή Τρά­πε­ζα, ούτε το Ευρω­κοι­νο­βού­λιο, μπο­ρούν να γίνουν φιλο­λαϊ­κά, όπως ισχυ­ρί­ζο­νται τα ευρω­κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν τη στρα­τη­γι­κή της ΕΕ.
  • Ούτε, επί­σης, μπο­ρεί να ανα­δει­χθεί η ΕΕ σε “αντί­πα­λο δέος” στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όπως υπο­στη­ρί­ζουν οι κάθε λογής υπο­στη­ρι­χτές της.
  • Συνερ­γά­ζε­ται στε­νά με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κατά των λαών, ενώ οι ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί εκδη­λώ­νο­νται τόσο στο εσω­τε­ρι­κό της ΕΕ, με ομα­δο­ποι­ή­σεις κρα­τών και με απο­χω­ρή­σεις, όπως το Brexit.
  • Εντεί­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί με τις ΗΠΑ αλλά και τη Ρωσία, την Κίνα για τον έλεγ­χο των αγορών.

€υρω ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 logo

Τα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα που υπο­γρά­φου­με αυτό το Κάλεσμα:

Σημειώ­νου­με πως η επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου είναι ενιαία και αφο­ρά όλα τα κρά­τη — μέλη της ΕΕ καθώς και τα υπό­λοι­πα που βρί­σκο­νται στην ευρω­παϊ­κή ήπει­ρο και στη βάση αυτή είναι ανά­γκη να ισχυ­ρο­ποι­η­θεί η κοι­νή πάλη των ΚΚ και των λαών, να ανα­πτυ­χθεί η αλλη­λεγ­γύη στην πάλη των εργα­ζο­μέ­νων σε όλη την Ευρώ­πη, σε όλο τον κόσμο.

Τονί­ζου­με ότι υπάρ­χει άλλος δρό­μος ανά­πτυ­ξης για τους λαούς. Μέσα από τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων προ­βάλ­λει η προ­ο­πτι­κή μιας άλλης Ευρώ­πης, της ευη­με­ρί­ας των λαών, της κοι­νω­νι­κής προ­ό­δου, των δημο­κρα­τι­κών δικαιω­μά­των, της ισό­τι­μης συνερ­γα­σί­ας, της ειρή­νης, του σοσια­λι­σμού.

Πιστεύ­ου­με στο δικαί­ω­μα κάθε λαού να επι­λέ­γει κυρί­αρ­χα τον δρό­μο ανά­πτυ­ξής του, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του δικαιώ­μα­τος απο­δέ­σμευ­σης από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε άλλον ιμπε­ρια­λι­στι­κό οργα­νι­σμό, να παλεύ­ει για τον σοσια­λι­στι­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης.

Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή απά­ντη­ση ενά­ντια στην οργα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια παρα­πλά­νη­σης των λαών.

Οι λαοί της Ευρώ­πης, όπως δεν έχουν κανέ­να συμ­φέ­ρον από τις δυνά­μεις του κοσμο­πο­λι­τι­σμού του κεφα­λαί­ου, που φανα­τι­κά υπο­στη­ρί­ζουν τον ευρω­α­τλα­ντι­σμό, άλλο τόσο δεν έχουν κανέ­να συμ­φέ­ρον από τις δυνά­μεις του εθνι­κι­σμού, που υπη­ρε­τούν επί­σης ξένα προς τους λαούς ταξι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, με “όχη­μα” τα μέτρα προ­στα­τευ­τι­σμού και τον “ευρω­σκε­πτι­κι­σμό”, καθώς και με τα εθνι­κι­στι­κά, φασι­στι­κά — ναζι­στι­κά κόμ­μα­τα που επι­διώ­κουν να εκμε­ταλ­λευ­τούν τη λαϊ­κή αγω­νία, τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, για να ενι­σχύ­σουν τις δυνά­μεις τους ως αιχ­μή του δόρα­τος της δικτα­το­ρί­ας των μονο­πω­λί­ων.

Η στή­ρι­ξη των Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των είναι η πραγ­μα­τι­κή, φιλο­λαϊ­κή απά­ντη­ση, τόσο στον κοσμο­πο­λι­τι­σμό, όσο και στον λεγό­με­νο ευρω­σκε­πτι­κι­σμό. Είναι η ενδε­δειγ­μέ­νη απά­ντη­ση στον αντι­κομ­μου­νι­σμό και την αντι­δρα­στι­κή, ανι­στό­ρη­τη ταύ­τι­ση του κομ­μου­νι­σμού με τον φασι­σμό, που είναι σάρ­κα από τη σάρ­κα του καπι­τα­λι­στι­κού συστήματος.

Καλού­με την εργα­τι­κή τάξη, τους λαούς της Ευρώ­πης να αντα­πο­κρι­θούν σ’ αυτό το κάλε­σμα αγώ­να των Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομμάτων:

Κάθε κόμμα στη χώρα του οργανώνει την πάλη των εργαζομένων. 

Τα ΚΚ παλεύουν κατά της ΕΕ, συνολικά κατά των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και η ενίσχυσή τους σε κάθε πολιτική μάχη συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης των λαών.

Καλούμε τους λαούς να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που ποικιλοτρόπως στηρίζουν την ΕΕ και σπέρνουν αυταπάτες ότι αυτή “διορθώνεται”.

ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, 

του κεφαλαίου και των πολέμων!

Για μια Ευρώπη της ευημερίας των λαών, της ειρήνης, 

της κοινωνικής δικαιοσύνης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, 

του σοσιαλισμού!

Το κάλε­σμα υπο­γρά­φε­ται από 35 Κόμ­μα­τα

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

H.lV .S

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο