Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα αντεπιτεθούμε σε ΕΕ και μονοπώλια

Εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές 

Εκδή­λω­ση παρου­σί­α­σης του καλέ­σμα­τος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρω­ε­κλο­γές και των υπο­ψη­φί­ων στο ευρω­ψη­φο­δέλ­τιο του Κόμ­μα­τος, διορ­γά­νω­σε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ξενο­δο­χείο «Novotel».

Στην εκδή­λω­ση μίλη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και συνε­χί­στη­κε με παρεμ­βά­σεις υπο­ψη­φί­ων ευρω­βου­λευ­τών. Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν οι Γιάν­νης Αγγέ­λου, Σεμί­να Διγε­νή, Γιάν­νης Βάγκος, Τίνα Κου­ζιά­κη, Δημή­τρης Στα­θό­που­λος, Δημή­τρης Βιτά­λης, Μιχά­λης Σοφι­κί­της και Μου­στα­φά Άχμετ.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα αντεπιτεθούμε σε ΕΕ και μονοπώλια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Παρου­σιά­ζου­με σήμε­ρα το κάλε­σμα της ΚΕ του Κόμ­μα­τος και το ψηφο­δέλ­τιό του για την επερ­χό­με­νη μάχη των ευρωεκλογών.

Μια μάχη που δεν τη βλέ­που­με μόνο ως πρό­κρι­μα των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών, όπως κάνουν οι άλλες δυνά­μεις, που παρά τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές, υπο­κλί­νο­νται από κοι­νού στον ευρω­ε­νω­σια­κό μονόδρομο.

Αλλά τη βλέ­που­με και ως μια μάχη που πρέ­πει να απο­τυ­πώ­σει ένα ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφα­λαί­ου, του πολέ­μου, της φτώ­χειας, της αντί­δρα­σης. Και αυτό το ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ, μπο­ρεί να απο­τυ­πω­θεί με την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ. Ένα ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ στην ΕΕ.

Rizos

Απευ­θυ­νό­μα­στε στη μεγά­λη λαϊ­κή πλειο­ψη­φία, που εδώ και δεκα­ε­τί­ες βιώ­νει στο πετσί της την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της ΕΕ. Στους εργα­ζό­με­νους που είδαν δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις δεκα­ε­τιών να τσα­κί­ζο­νται από το αντερ­γα­τι­κό οπλο­στά­σιο της ΕΕ. Στους αγρό­τες που κατα­χρε­ώ­νο­νται και βλέ­πουν ότι η Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή δεν τους έσω­σε από τα χρέη, τους εκτο­πί­ζει από την αγρο­τι­κή παρα­γω­γή, για χάρη των μεγά­λων αγρο­τι­κών εκμε­ταλ­λεύ­σε­ων, των μεγα­λε­μπό­ρων και των βιο­μη­χά­νων. Στους επαγ­γελ­μα­τί­ες που αντι­λαμ­βά­νο­νται ότι οι οδη­γί­ες και οι κατευ­θύν­σεις της ΕΕ έχουν μονα­δι­κό στό­χο να τους εκτο­πί­σουν για να συγκε­ντρώ­σουν την αγο­ρά σε ολο­έ­να και λιγό­τε­ρα χέρια.

Στη νεο­λαία που μαθαί­νει από τα σχο­λι­κά βιβλία για τις δήθεν ιερές αξί­ες της ΕΕ, που δεν είναι άλλες από τη συνε­χή κινη­τι­κό­τη­τα, τη δια βίου εκμε­τάλ­λευ­ση, τη μισή δου­λειά και μισή ζωή, ιδιαί­τε­ρα για τις νέες γυναίκες.

Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όσους είδαν αυτά τα χρό­νια πιο καθα­ρά τον απο­κρου­στι­κό και βάρ­βα­ρο χαρα­κτή­ρα της ΕΕ, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρ­χουν μνη­μό­νια διαρ­κεί­ας για τους λαούς, ότι συνε­πώς δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει φιλο­λαϊ­κή δια­χεί­ρι­ση αυτού του δρό­μου. Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όσους δεν πιστεύ­ουν πια το παρα­μύ­θι για την ΕΕ ως το “απά­νε­μο λιμά­νι”, που δήθεν θα μας προ­στά­τευε από κρί­σεις και περιπέτειες.

Η οδυ­νη­ρή εμπει­ρία των τελευ­ταί­ων 10 ετών τα τίνα­ξε όλα αυτά στον αέρα. Σήμε­ρα, βέβαια αυτό το παρα­μύ­θι πλα­σά­ρε­ται σε νέα έκδο­ση. Πολι­τι­κοί και οικο­νο­μο­λό­γοι, κυρί­ως από το χώρο της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη χώρα μας, προ­σπα­θώ­ντας να σώσουν την ΕΕ από τη λαϊ­κή απόρριψη.

Μας λένε ότι όλα αυτά που ζήσα­με, δεν ήταν παρά μια παρέκ­κλι­ση από τις αξί­ες και τις ιδρυ­τι­κές αρχές της ΕΕ, ότι η ΕΕ μπο­ρεί να διορ­θω­θεί. Η ΕΕ δεν ξεστρά­τι­σε την τελευ­ταία εικο­σα­ε­τία απ’ τις δήθεν φιλο­λαϊ­κές προ­θέ­σεις των ιδρυ­τών της και τις δήθεν ανθρώ­πι­νες αξί­ες τους. Ήταν απ’ την ίδρυ­σή της μια αντι­λαϊ­κή, δια­κρα­τι­κή, ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία. Οι αλλα­γές στην πολι­τι­κή της γίνο­νταν πάντα με γνώ­μο­να τα στρα­τη­γι­κά συμ­φέ­ρο­ντα του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, σε βάρος των λαών. Προ­τάσ­σο­ντας πότε το καρό­το, πότε το μαστίγιο.

Θυμό­μα­στε όλοι ότι τα ίδια ακρι­βώς έλε­γε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις προη­γού­με­νες ευρω­ε­κλο­γές, τότε που δήθεν “η ελπί­δα ερχό­ταν και η Ευρώ­πη άλλα­ζε”. Και αντί γι’ αυτό, τα πράγ­μα­τα στην Ελλά­δα και την Ευρώ­πη πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα που τίθε­ται μπρο­στά μας σε όλες τις πολι­τι­κές μάχες είναι ένα:

Θα συνε­χί­σου­με στο δρό­μο που μας έφε­ρε έως εδώ, που απο­δε­δειγ­μέ­να φέρ­νει φτώ­χεια, έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, ανερ­γία, δυσβά­στα­χτα βάρη και χρέη για το λαό, ανα­σφά­λεια για το αύριο τόσο στην Ελλά­δα, όσο και σ’ όλα τα κρά­τη — μέλη της ΕΕ

Ή θα αντε­πι­τε­θού­με ενά­ντια στην ΕΕ των μονο­πω­λί­ων και στην πολι­τι­κή της, στο κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του;

kke

Η ίδια η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα απο­δει­κνύ­ει ότι η ΕΕ και η πολι­τι­κή της δεν μπο­ρεί να αλλά­ξει υπέρ των λαών. Μόνο χει­ρό­τε­ρη μπο­ρεί να γίνει. Όμως, η καθή­λω­ση της ζωής μας στο σημε­ρι­νό βάλ­το δεν είναι μονόδρομος. 

Μπορούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται από την άρχουσα τάξη, η ζωή και τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής.

Οι λαοί όλων των κρα­τών — μελών της ΕΕ μπο­ρούν και πρέ­πει να βαδί­σουν το δρό­μο της ανα­τρο­πής σε κάθε χώρα, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για την Ευρώ­πη του σοσια­λι­σμού.

2

Αγα­πη­τοί φίλοι και σύντροφοι,

Με ιδιαί­τε­ρη χαρά σας παρου­σιά­ζω το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ στις ερχό­με­νες ευρω­ε­κλο­γές της 26ης Μάη.

Είναι ψηφο­δέλ­τιο μάχης, γεμά­το από αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες της ζωής, μαχη­τές και μαχή­τριες, ο καθέ­νας και η καθε­μιά στον τομέα τους, αλλά και παρό­ντες και παρού­σες στο πολι­τι­κό, το κοι­νω­νι­κό και πολι­τι­στι­κό γίγνε­σθαι της χώρας μας. Άνθρω­ποι με ορά­μα­τα, ιδα­νι­κά, προ­τά­σεις και σκέ­ψεις για το πώς θα ανοί­ξου­με για το λαό μας, την πατρί­δα μας, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώ­πης και του κόσμου, το δρό­μο προς ένα καλύ­τε­ρο, φωτει­νό αύριο. Γυναί­κες και άντρες, που χρό­νια τώρα παλεύ­ουν, είτε μέσα από τις γραμ­μές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμ­μές του εργα­τι­κού, συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, του κινή­μα­τος των αγρο­τών, στα μπλό­κα του αγώ­να, του κινή­μα­τος των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­το­βιο­τε­χνών, του γυναι­κεί­ου κινή­μα­τος, του κινή­μα­τος της νεο­λαί­ας. Επί­σης, είναι προ­σω­πι­κό­τη­τες της κοι­νω­νι­κής ζωής, άνθρω­ποι που συμπα­ρα­τάσ­σο­νται σήμε­ρα με το ΚΚΕ, προ­ερ­χό­με­νοι από άλλους πολι­τι­κούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανέ­ντα­χτοι της αρι­στε­ράς. Ανά­με­σά τους, καλ­λι­τέ­χνες, δημο­σιο­γρά­φοι, πανε­πι­στη­μια­κοί, αξιω­μα­τι­κοί των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφαλείας.

Άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών. Το 24% των υπο­ψη­φί­ων είναι από 25 έως 39 χρο­νών. Το 38% είναι από 40 έως 49 χρό­νων. Το 24% είναι από 50 έως 59 χρό­νων. Το 14% από 60 έως 70 χρό­νων. Ανά­με­σά τους, ο σημε­ρι­νός μας ευρω­βου­λευ­τής Κώστας Παπα­δά­κης. Ο δεύ­τε­ρος εκλεγ­μέ­νος ευρω­βου­λευ­τής μας, ο Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, αυτή τη φορά θα δώσει τη μάχη για το Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, ως υπο­ψή­φιος Δήμαρχος.

Καλή δύνα­μη σε όλους και όλες».

1

Ανα­λυ­τι­κά η ομι­λία του Δημή­τρη Κου­τσού­μπα εδώ

Οι 42 υπο­ψή­φιοι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ για τις Ευρω­ε­κλο­γές εδώ

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο