Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσίπρας έχασε και το τρακτέρ του…

Ήταν 4 Φεβρουα­ρί­ου 2013 ημέ­ρες αγρο­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων. Ο Αλ. Τσί­πρας, στην αντι­πο­λί­τευ­ση τότε περιο­δεύ­ει στα μπλό­κα και εκφρά­ζει τη στή­ρι­ξή του στα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών. Στον Ορχο­με­νό, ο αγρό­της Γιάν­νης Βάγκος του παρα­χω­ρεί το τρα­κτέρ του για να μιλή­σει ο Τσί­πρας. Ανε­βα­σμέ­νος στο τρα­κτέρ ο Αλ. Τσί­πρας παρό­τρυ­νε τους αγρό­τες να συνε­χί­σουν τους αγώ­νες τους και κατάγ­γελ­νε τους σωτή­ρες της χώρας που  κρύ­βο­νται πίσω από τις κλού­βες με τα ΜΑΤ, όπως έλεγε.

Το 2015 ο Αλέ­ξης Τσί­πρας έγι­νε πρω­θυ­πουρ­γός. Στις κινη­το­ποι­ή­σεις το χει­μώ­να του 2016 αρνεί­ται να συνα­ντή­σει τους αγρό­τες και αρχί­ζει να στέλ­νει κλη­τεύ­σεις και να διώ­κο­νται οι αγρότες.

Μιλώ­ντας το 2016 σε ενη­με­ρω­τι­κή εκπο­μπή του Mega, ο αγρό­της Γιάν­νης Βάγ­γος, μέλος της επι­τρο­πής αγρο­τών Βοιω­τί­ας, ανα­φέρ­θη­κε σε περι­στα­τι­κό του Φεβρουα­ρί­ου του 2013 στο οποίο συμ­με­τεί­χε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας όταν ακό­μα ήταν αρχη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης: «Το μεγα­λύ­τε­ρο θέα­τρο το έπαι­ξε ο ίδιος ο κ. Τσί­πρας επά­νω στο δικό μου το αγρο­τι­κό στον Ορχο­με­νό, πριν ενά­μι­ση χρό­νο. Βάλ­τε το στο Google να δεί­τε τι πάει να πει θέατρο».

tsipras orxomenos

Το 2019 ο Γιάν­νης Βάγ­γος θα είναι υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ!

Είναι μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Μπλό­κων, δρα­στη­ριο­ποιεί­ται συν­δι­κα­λι­στι­κά πολ­λά χρό­νια και πρω­το­στα­τεί στις αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, διεκ­δι­κώ­ντας τα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών. Το όνο­μά του είναι συν­δε­δε­μέ­νο με τους αγρο­τι­κούς αγώ­νες και το Μπλό­κο του Κάστρου.

Ο Γιάν­νης Βάγκος δεν είναι ο μόνος που συμπο­ρεύ­ε­ται με το ΚΚΕ στο ευρω­ψη­φο­δέλ­τιο στο οποίο συμ­με­τέ­χουν «προ­σω­πι­κό­τη­τες της κοι­νω­νι­κής ζωής, άνθρω­ποι που συμπα­ρα­τάσ­σο­νται σήμε­ρα με το ΚΚΕ, προ­ερ­χό­με­νοι από άλλους πολι­τι­κούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανέ­ντα­χτοι της αρι­στε­ράς. Ανά­με­σά τους, καλ­λι­τέ­χνες, δημο­σιο­γρά­φοι, πανε­πι­στη­μια­κοί, αξιω­μα­τι­κοί των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφαλείας».

Όπως είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας στην Παρου­σί­α­ση των υπο­ψή­φιων ευρω­βου­λευ­τών «είναι ψηφο­δέλ­τιο μάχης, γεμά­το από αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες της ζωής, μαχη­τές και μαχή­τριες, ο καθέ­νας και η καθε­μιά στον τομέα τους, αλλά και παρό­ντες και παρού­σες στο πολι­τι­κό, το κοι­νω­νι­κό και πολι­τι­στι­κό γίγνε­σθαι της χώρας μας».

Είναι «άνθρω­ποι με ορά­μα­τα, ιδα­νι­κά, προ­τά­σεις και σκέ­ψεις για το πώς θα ανοί­ξου­με για το λαό μας, την πατρί­δα μας αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώ­πης και του κόσμου, το δρό­μο προς ένα καλύ­τε­ρο, φωτει­νό αύριο.

Γυναί­κες και άντρες που χρό­νια τώρα παλεύ­ουν, είτε μέσα από τις γραμ­μές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είτε τις γραμ­μές του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, του κινή­μα­τος των αγρο­τών, στα μπλό­κα του αγώ­να, του κινή­μα­τος των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­το­βιο­τε­χνών, του γυναι­κεί­ου κινή­μα­τος, του κινή­μα­τος της νεολαίας».

Οι υπο­ψή­φιοι είναι άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών. «Το 24% των υπο­ψη­φί­ων είναι από 25 έως 39 χρο­νών. Το 38% είναι από 40 έως 49 χρό­νων. Το 24% είναι από 50 έως 59 χρό­νων και το 14% από 60 έως 70 χρόνων.

Αυτό είναι το ευρω­ψη­φο­δέλ­τιο του ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο