Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η Χρυσή Αυγή, τα «αδελφά» κόμματα και η… Μακεδονία

Στα… «κεραμίδια» έχουν βγει το τελευταίο διάστημα τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής για το όνομα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη στο παζάρι της πατριδοκαπηλείας που έχει στηθεί με αφορμή το «Μακεδονικό».

Παριστάνοντας τους δήθεν «μακεδονομάχους», τα χρυσαυγίτικα φασισταριά βγάζουν άναρθρες κορώνες περί της «ελληνικότητας της Μακεδονίας», στήνουν σόου εισβάλοντας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καλούν σε σκοπιανοφάγα-εθνικιστικά συλλαλητήρια, κλπ. Πλειοδοτούν σε υπερπατριωτισμό για να συσκοτίσουν την πραγματική τους ταυτότητα: ότι είναι πατενταρισμένοι ναζί, μια εγκληματική συμμορία θρασύδειλων φασιστοειδών που λειτουργεί ως το μακρί χέρι του μεγάλου κεφαλαίου.

Μιας και αναφερθήκαμε όμως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στην αισχρή πατριδοκαπηλεία των χρυσαυγιτών, ας δούμε και μια άλλη παράμετρο που αποκαλύπτει το εύρος της υποκρισίας τους. Την ώρα λοιπόν που οι ναζί χρυσαυγίτες παριστάνουν τους «μακεδονομάχους», οι γερμανοί, ιταλοί και ισπανοί ομοϊδεάτες τους αποκαλούν την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία»! Λυκοφιλίας το ανάγνωσμα.

Το νεοναζιστικό NPD – πολιτικός απόγονος του κόμματος του Χίτλερ- είναι ένα από τα «αδελφά» κόμματα της Χρυσής Αυγής, με το οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια στενές πολιτικές σχέσεις. Μια σύντομη έρευνα στην ιστοσελίδα του NPD αρκούσε για να αποδειχθεί ότι οι…. «γερμανοί εθνικιστές» αναφέρονται στη γειτονική μας χώρα με το όνομα «Μακεδονία». Το ίδιο ισχύει και για τους τους έτερους πολιτικούς «αδελφούς» των χρυσαυγιτών, τους ιταλούς φασίστες της Forza Nuova αλλά και τους ισπανούς νοσταλγούς του δικτάτορα Φράνκο της ακροδεξιάς οργάνωσης Democracia Nacional, οι οποίοι επίσης δείχνουν να μη… συγκινούνται από τις εθνικιστικές κραυγές της Χρυσής Αυγής για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Η Χρυσή Αυγή, το πιστό μαντρόσκυλο της ντόπιας πλουτοκρατίας που είναι πολιτικά «αδελφοποιημένο» με τη ναζιστική σαπίλα του ντουνιά, χρησιμοποιεί την υπόθεση του ονόματος της Μακεδονίας αποκλειστικά για εκλογικά οφέλη. Βάζει στο στόχαστρο το λαό της ΠΓΔΜ, την ίδια ώρα που κάνει πλάτες στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστές. Ρίχνει- για λογαριασμό των αφεντικών της- νερό στο μύλο του αλυτρωτισμού και του σωβινισμού, πλειοδοτώντας σε εθνοπατριωτική ρητορική μίσους και ρατσισμού.

Η ναζιστική-εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει τόση σχέση με τον αγνό πατριωτισμό του λαού, όση είχαν οι χίτες και ταγματασφαλίτες της Κατοχής με τη λαϊκή αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές.

Ο λαός, η νεολαία, όχι μόνο δεν πρέπει να «τσιμπήσει» από το αισχρό και υποκριτικό εμπόριο ψευτοπατριωτισμού των χρυσαυγιτών, αλλά να τους απομονώσει, τσακίζοντας με την πάλη του το φασισμό-ναζισμό και τους εκφραστές του.

Ονομασία ΠΓΔΜ: Η Μακεδονία είναι… ευρωνατοϊκή

Δ.Κουτσούμπας: Ανησυχητικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά την επίλυση του ονόματος υπό την πίεση του ΝΑΤΟ

Μετάβαση στο περιεχόμενο