Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Habaneros – Οι κάτοικοι της Αβάνας

Ένα 2ωρο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, με σωστές γενικά ιστορικές και κοινωνικές αναφορές και κάποιες ακραίες περιπτώσεις στάσης απλών ανθρώπων.
Υπάρχει η αίσθηση ενός «ναι μεν αλλά», κάτι που δεν ισχύει κατά τη γνώμη μας –χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβληματισμοί και κόντρες μέσα στην εκεί κοινωνία με τη διαστρωμάτωση που έχει να κάνει με επιλογές τουλάχιστον 30 χρόνων (αρχής γενομένης την «ειδική» περίοδο -«Período(s) Especial(es)», όταν το νησί της επανάστασης χρειάστηκε να στηριχτεί στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού του).

Habaneros fidelΓια τους καλοπροαίρετους ευκαιρία για ουσιαστικό προβληματισμό, για τους μη …«τίποτε νεώτερο» από το μέτωπο της ΚαραϊβικήςHabaneros film

Η ertflix.gr μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα της παρουσιάζει τους «κάτοικους της Αβάνας»:
«Γυρίζοντας σελίδα στην Ιστορία της Κούβας, η Αβάνα επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή, αποκαλύπτοντας μέσα απ’ αυτό το εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ την ιστορία της πόλης, τους κατοίκους της, τη μουσική της αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες της για το μέλλον.
Μέσα από εικόνες του χθες και του σήμερα αναδεικνύεται ένας «κοινωνικός σουρεαλισμός», πάνω στον οποίο στηρίζεται η μελλοντική εικόνα της πόλης.
Η Αβάνα, μία από τις πιο όμορφες και δυναμικές πόλεις του κόσμου, μας καλεί να τη γνωρίσουμε.
(από την παρουσίαση της ΕΡΤ)

Habaneros

Σκηνοθεσία-σενάριο: Julien Temple – Τζούλιεν Τεμπλ.
ℹ️  Διαθέσιμο από την ΕΡΤ έως 24/07/2020