Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε …την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τρεις γυναίκες εξομολογούνται τραγουδώντας, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο
Από τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο, τρεις γυναίκες, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μυρτώ Αλικάκη, εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Συναισθήματα καταπιεσμένα από γυναίκες και άνδρες, εγκλωβισμένους σε ρόλους αρχετυπικούς. Ενας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και ουσιαστικά η αναζήτηση της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας, που είναι η αγάπη. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα. Το κείμενο υπογράφει η Αναστασία Μουτσάτσου, που είχε και την ιδέα της παράστασης. Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Φιλίππου. Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Πιάνο, πλήκτρα και επιμέλεια ορχήστρας: Γιώργος Τσοκάνης. Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης. Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου. Κιθάρα: Βασίλης Κετεντζόγλου. Επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Γκώνιας. Ωρα προσέλευσης: 20.00. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Το δάκρυ της αμπέλου»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) καλεί στη μουσική παράσταση του εικαστικού Κωνσταντίνου Νικολάου, μέλους του ΕΕΤΕ, με θέμα «Το δάκρυ της αμπέλου» βασισμένη σε 13 μελοποιημένα ποιήματα του Γεωργίου Βιζυηνού από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, στις  7.00 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας στη «Διάβαση»
Το Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» και ο Πολιτιστικός Ομιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας από τις 4 μέχρι και τις 18 Νοέμβρη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 8.30 μ.μ. Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα – Πέμπτη – Παρασκευή, 6 μ.μ. – 8 μ.μ., στο πολιτιστικό Στέκι της «Διάβασης» (οδός Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» λειτουργεί από το 1990 και είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου (Φυλής 217, Αθήνα): 210.8626.761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα): 210.8612.604.

ΘΕΑΤΡΟ

“Χρωματιστές Γυναίκες”, του Βασίλη Ζιώγα, από την ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής
Από 31 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Faust. Η Άννα και η Έλλη. Δύο αδερφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι και σε αυτό που ονοματίζουν παρελθόν. Δύο γυναίκες σε μια συνεχόμενη κατάσταση αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.   Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής   τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό και το ασυνείδητο. Μία διαδρομή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο.    Ένας αγώνας επιβίωσης, μέσα σ’ ένα λαβύρινθο συμβολικών μηνυμάτων και αλληγοριών. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία, που ανοίγουν μαζί. Περισσότερα διαβάστε εδώ.

«Απολογία Σωκράτους» του Πλάτωνα
Για τρίτη χρονιά, από τις 17 Οκτώβρη, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος παρουσιάζει, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 6.30, στο θέατρο «Αλκμήνη» την «Απολογία Σωκράτους» του Πλάτωνα σε μετάφραση Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, μουσική Χρήστου Λεοντή, δραματουργική επεξεργασία Ματίνας Μόσχοβη και σκηνοθεσία – ερμηνεία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. Φωνή Μέλητου: Ορέστης Τρίκας. Η δίκη του Σωκράτη -η οποία είχε μια ξεκάθαρη πολιτική διάσταση και που για κάποιους ήταν σχεδόν μια τραγωδία, μια σύγκρουση, δηλαδή, στην οποία και οι δύο πλευρές (φαίνεται να) είχαν δίκιο- αποτελεί ιστορικό γεγονός. Έγινε το 399π.Χ., τέσσερα χρόνια μετά την κατάλυση της τυραννίας των Τριάκοντα και την επάνοδο της δημοκρατίας. Ο Σωκράτης κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει και δεν πιστεύει στους θεούς της πόλης, ότι εισάγει νέες θεότητες και ότι διαφθείρει τους νέους. Τίμημα: θάνατος! Ο Πλάτων -μαθητής του Σωκράτη και παρών στην δίκη- με το  κείμενό του, την ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, θέλει να αποδείξει όχι μόνον την αθωότητα του Σωκράτη, αλλά και την ηθική του μεγαλωσύνη. Θέλει να εξασφαλίσει την αθώωση του Δασκάλου του από το δικαστήριο της ιστορίας.

“Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας” – Νευρική ανορεξία και βουλιμία
Tο έργο της πρωτοεμφανιζόμενης Έρσης Νιαώτη, “Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας” παρουσιάζεται στο  Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Στέλλας Κρούσκα. Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που την βασανίζει. Νευρική ανορεξία και Βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα συναισθηματικό και σωματικό. Συσχετίζονται με έμμονες ιδέες για το φαγητό, το βάρος και το σχήμα του σώματος. Έχουν αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία και εμποδίζουν αυτούς που πάσχουν να έχουν μια ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Προκαλούν σοβαρές βλάβες στη σωματική υγεία και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο. Στην εποχή της παντοκρατορίας της εικόνας, οι διατροφικές διαταραχές απασχολούν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Ένας δυνατός και θαρραλέος μονόλογος για ένα πρόβλημα που παρά την έκτασή του παραμένει  ταμπού. Σκηνοθεσία: Στέλλα Κρούσκα. Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης. Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος. Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Κωστής Καπελώνης. Βοηθός σκηνογράφου: Δάφνη Μαλέα. Παίζει η Στέλλα Κρούσκα. — ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 10 ευρώ. Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών: 8 ευρώ. Άνεργοι, ατέλειες: 5 ευρώ — Κάθε Δευτέρα στις 21.00

«Κόραξ» του Νικόλα Πανταζή στο Θέατρο Αθηναΐς
Δυο αδέλφια, ο Έκτορας και ο Πάρης, συναντώνται μετά από χρόνια, προκειμένου να βρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Ο ένας είναι έγκλειστος σε ίδρυμα. Ο άλλος, «έγκλειστος» της ζωής. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, αυτός του παραμυθιού κι εκείνος της στυγνής πραγματικότητας, έρχονται αντιμέτωποι με κρυμμένα μυστικά σ’ ένα σπίτι. Η λύση βρίσκεται σ’ ένα Αίνιγμα. «Ποιος είναι αυτός που δεν σκοτώνει και 12 σκοτώνει;» Στο σύγχρονο, μυστηριώδες παραμύθι, που υπογράφει ο Νικόλας Πανταζής, οι θεσμοί της οικογένειας, της θρησκείας και της κοινωνίας γυρνούν σαν σφαίρες μέσα στο περίστροφο και περιμένουν αυτόν που θα τραβήξει τη σκανδάλη … Η σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη απογειώνει τα ακραία συναισθήματα και η μουσική του Νίκου Ζούδιαρη δημιουργεί ένα ξεχωριστό ηχητικό και σχεδόν σκηνογραφικό τοπίο. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ / Συγγραφή κειμένου :  Νικόλας Πανταζής, Σκηνοθεσία :  Κωστής Καπελώνης, Μουσική : Νίκος Ζούδιαρης, Παίζουν οι  ηθοποιοί : Θάνος Αλεξίου, Νικόλας Πανταζής — Φωτισμοί : Κωστής Καπελώνης — Βοηθός  Σκηνοθέτη : Ουρανία Πλαφουτζή — Μουσικοί : Μιχάλης  Πορφύρης, τσέλο  – Αριστείδης  Χατζησταύρου, ηλεκτρική – ακουστική κιθάρα — Τραγούδι : Χριστίνα  Μαξούρη – Νίκος Ζούδιαρης — Σχεδιασμός  αφίσας:   Μάκης  Παπαγεωργίου — Οργάνωση   παραγωγής :  Αναστασία  Παπαγεωργίου —  Κάθε Κυριακή ώρα 20.30 & Δευτέρα ώρα 21.00, από 30 Οκτωβρίου 2016 — Διάρκεια: 80 λεπτά. Γενική είσοδος 12 Ευρώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση Μόραλη – Καπράλου στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ.  Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου (καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ), με ελεύθερη είσοδο.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το ντοκιμαντέρ “Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα” στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, με ελεύθερη είσοδο
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)  συνεχίζει τον κύκλο προβολών με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Την  Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, (ώρα 19:00), θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού, «LUDLOW, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» (2016, 71’), παρουσία του σκηνοθέτη. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών στις αρχές του περασμένου αιώνα, που κατέληξαν στο μακρινό Κολοράντο να δουλεύουν στα ορυχεία του Ροκφέλερ κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Μαζί με χιλιάδες μετανάστες ξεσηκώθηκαν παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή και το δίκιο τους. Μέσα από μαρτυρίες απογόνων των εργατών του Κολοράντο, συνεντεύξεις με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς ιστορικούς και σπάνιο αρχειακό υλικό (βίντεο-συνεντεύξεις επιζώντων απεργών, φωτογραφίες, άρθρα εφημερίδων, κείμενα ντοκουμέντα και τραγούδια), φωτίζεται ο ιδιαίτερος ρόλος των Ελλήνων σε αυτή τη σύγκρουση του 1913-14 μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής και των εταιρειών άνθρακα. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας καταγραφής μνήμης στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00) — Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

«Όλγα», στην Αλκυονίδα
Όλγα Μπενάριο Γκούτμαν Πρέστες (1908-1942). Ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε και να την τιμήσουμε και στην Ελλάδα. ΑΠΟ 27 Οκτώβρη αποκλειστικά στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Fernando Morais 1985 που είναι βιογραφικό για την πολύπαθη ζωή της ηρωικής ΟΛΓΑ ΜΠΕΝΑΡΙΟ ΓΚΟΥΤΜΑΝ ΠΡΕΣΤΕΣ. «Η ιστορία της Όλγας δεν είχε καμία απολύτως αναφορά σε κανένα βιβλίο ή εγχειρίδιο ιστορίας. Ο πρώτος που μου είχε μιλήσει για την Όλγα ήταν ο πατέρας μου, φοβερά ενοχλημένος από την σκληρότητα με την οποία της φέρθηκαν κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας της. Αργότερα σαν δημοσιογράφος έκανα εξονυχιστικές έρευνες και δεν βρήκα τίποτα στα αρχεία. Λίγο έλειψε να εγκαταλείψω την έρευνά μου μέχρι που ταξίδεψα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Μέσα από τα ντοκουμέντα που βρήκα εκεί και τις συναντήσεις με πρόσωπα που έκανα, ανακάλυψα μια γυναίκα καταπληκτική, αφοσιωμένη σώμα και ψυχή σε ένα σκοπό και της οποίας ο θάνατος ήταν μια τραγωδία. Βρίσκονταν εκεί όλες οι κλωστές για να υφανθεί ένα μυθιστόρημα που ποτέ δεν κατάφερε να εκδοθεί. Αφού είχα γράψει το βιβλίο μου, άρχισα από περιέργεια να ψάχνω ίχνη που να μνημονεύουν την Όλγα στην χώρα μου, πλάκες, δρόμους, κτλ, δεν βρήκα τίποτα. Σήμερα χάρη στο βιβλίο και στην ταινία του MONJARDIM JAYME που βασίστηκε στο βιβλίο μου, έγινε επανόρθωση αυτής της λήθης. Τώρα πια υπάρχουν δρόμοι, πλατείες, λεωφόροι σχολεία OLGA BENARIO, όπως συνέβαινε στην πατρίδα της ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.» Περισσότερα διαβάστε εδώ. «ΟΛΓΑ», Βιογραφικό Δράμα, Βραζιλία 2004, Διάρκεια 144΄ — ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Jayme Monjardim — ΣΕΝΑΡΙΟ: Rita Buzzar, Fernando Morais (συγγραφέας) — ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Camila Morgado, Caco Ciocler, Luís Melo Fernanda Montenegro, Leona Cavalli κ.α. — ΜΟΥΣΙΚΗ: Marcus Viana — ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ricardo Della Rosa — ΑΛΚΥΟΝΙΣ  new star art cinema, ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), Τηλ.210 8220008: 210 8220023, Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα των προβολών του ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema και STUDIO new star art cinema (Από 3/11/2016 έως 9/11/2016)

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια), Τηλ.210 8220008: 210 8220023 — Εισ.:€7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια/Στρατιωτικο €5.00, για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00. Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ τα δύο άτομα € 7,00, κάθε ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ €5.00 —  Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

Από 3/11/2016 έως 9/11/2016

1) «ΟΛΓΑ»  του Jayme Monjardim Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ — ΠΕΜΠΤΗ έως ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 19.00

2) «INVISIBLE»  του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΘΑΝΙΤΗ  Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ — ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  στις 21.30

3)  «FRANTZ»  του ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΖΟΝ   Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ — ΠΕΜΠΤΗ έως ΔΕΥΤΕΡΑ  στις 17.00

4) «ΙNFERNO» του ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΤ  Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ — ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 23.00

5) «ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΥ» των ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ–ΑΝΓΚΟΥΣ ΜΑΚΛΕΙΝ  Α΄ΠΡΟΒΟΛΗ — ΠΑΡ-ΣΑΒ  στις 15.ΟΟ

6) «MHN ANAΣΑΙΝΕΙΣ» του  ΦΕΝΤΕ ΑΛΒΓΑΡΕΖ — ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΤΕΤΑΡΤΗ    στις 23.ΟΟ ΚΑΙ  ΠΑΡ-ΣΑΒ  στις  01.00 (μεταμεσονύχτια)

7) «POTOP REDIVIVUS – Η ΠΛΗΜΜΥΡΑ» (186 λεπτά) του  JERZY HOFFMAN — ΚΥΡΙΑΚΗ  στις 14.30

STUDIO  new star art cinema, ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, Τηλ 210-8640054 — Εισ.: € 7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια/Στρατιωτικο  €5.00, για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00, καθε ΔΕΥΤΕΡΑ τα δύο άτομα € 7,00,καθε ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ €5.00 — Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογραφο

Από 3/11/2016 έως 9/11/2016

1) «ΟΛΓΑ»  του Jayme Monjardim Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ — ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις  17.30  ΚΑΙ 20.30

2) «NOΣΤΑΛΓΙΑ» του  ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ — ΠΕΜΠΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ στις 22.45

3) «FEAR AND DESIRE» του STANLEY KUBRICK — ΔΕΥΤΕΡΑ-TETAΡΤΗ στις 22.45

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

 Nothing special: Just not Opium (2/11 – 4/12)

Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Μαντείο της Δωδώνης είναι το θέμα της δεύτερης μεγάλης περιοδικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης από τις  20 Ιουνίου 2016 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. Σκοπός της είναι να κάνει ευρύτερα γνωστό το παλαιότερο ελληνικό μαντείο, να δείξει τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο και τη σημασία του στον αρχαίο κόσμο αλλά και να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Η έκθεση θα συνοδεύεται από επιστημονικό κατάλογο των εκθεμάτων. Σε μεγάλη οθόνη στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιάζεται βίντεο για το μαντείο και το φυσικό του περιβάλλον. Στο εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρονται γιαννιώτικα εδέσματα σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Ακρόπολης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Ιωαννίνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Συλλογή Καραπάνου.