Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Σαν σήμερα, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του στελέχους της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας (Killah P). Μόλις λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε προηγηθεί δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και εργατικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο Πέραμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εφτά κομμουνιστές συνδικαλιστές.

Από τις 20 Απρίλη του 2015 διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, με κωλυσιεργίες, αναβολές και  άλλα δικονομικά τερτίπια από την πλευρά της υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και μέσα σε προκλήσεις, χυδαιότητες και απειλές του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα Ρουπακιά και της χρυσαυγίτικης ναζιστικής αγέλης.

Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες. Από τη σάπια ιδεολογία τους, το δηλητήριο του ρατσισμού, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία είναι η μήτρα που γεννιέται η εγκληματική τους δράση. Είναι υμνητές του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, των δοσίλογων συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

Φέτος, συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δεν ξεχνάμε!

Διαβάστε στις σελίδες του περιοδικού: