Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Στην αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απονεμήθηκε το βραβείο Ζαχάρωφ – Ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να απονείμει το λεγόμενο Βραβείο Ζαχάρωφ στην αντιδραστική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, της οποίας οι αντικυβερνητικές της διαδηλώσεις εκφράζουν τμήματα του κεφαλαίου με ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προωθώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή.

Το «βραβείο» αυτό, που αναγνωρίζεται και επαινείται απ’ όλες τις πτέρυγες του αστικού πολιτικού προσωπικού, Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθερους, Πράσινους και GUE – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι- έχει αποδειχτεί διαχρονικά εργαλείο ανοιχτών ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων της ΕΕ. Ανάμεσα στους «τιμηθέντες» με αυτό φιγουράρουν …επιφανείς αντικομμουνιστές, πρόσωπα και οργανώσεις που έχουν …διακριθεί για την  υπονομευτική δράση τους ενάντια στους λαούς, για τις πολυσχιδείς διασυνδέσεις τους με επιχειρηματικούς ομίλους, ιμπεριαλιστικά κέντρα και υπηρεσίες ασφαλείας τους, ιδίως των ΗΠΑ, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών-μελών της. Η φετινή επιλογή «βράβευσης» σηματοδοτεί την επιδίωξη της ΕΕ να ενισχύσει τις θέσεις των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και προηγούμενα με αντίστοιχες δράσεις του για τη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Συρία κλπ., στρώνει συστηματικά το έδαφος για τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις της ΕΕ, μαζί με τους συμμάχους της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει ούτε νομιμοποιεί τη διακρατική αυτή ένωση του κεφαλαίου και τα όργανά της να αυτοαναγορεύονται σε δήθεν προστάτες των λαϊκών ελευθεριών, σε «τιμητές» αντιδραστικών μηχανισμών του κεφαλαίου, σε όργανα επιβολής «δημοκρατικών αξιών». Το Κόμμα μας έγκαιρα και τεκμηριωμένα έχει τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και έχει μιλήσει για τα οξυμένα προβλήματα που γεννάει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το KKE καταδικάζει σταθερά και διαχρονικά κάθε ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Στέκεται αλληλέγγυο στο λαό της Βενεζουέλας και υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμά του να διαλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης ενάντια σε κάθε είδους αντιλαϊκή πολιτική για να απαλλαγεί με την οργανωμένη πάλη του από το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παίρνοντας στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει.

Η “Made in the USA” αντιπολίτευση της Βενεζουέλας – Ποιοί είναι και τι συμφέροντα εξυπηρετούν;