Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βαρουφάκης: Χαρακτηρίζει «μεγάλη επιτυχία» την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, αλλά ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ

Ως «πολύ μεγάλη επιτυχία» χαρακτήρισε την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επικεφαλής του πανευρωπαϊκού κόμματος «Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2015» (DiEM25) Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων, ο Βαρουφάκης ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί «επιτυχία» και γι’ αυτό επικαλέστηκε χάρτη του… ειδησεογραφικού δικτύου BBC στο οποίο, όπως σημείωσε, η ΠΓΔΜ αναφέρεται πλέον ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Θεωρώ πως ο γεωγραφικός προσδοιορισμός μας δίνει τη δυνατότητα επιτέλους, σε συνδυασμό με την ετοιμότητα του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας να αλλάξει τα σύμβολα- είναι μεγάλη ιστορία ότι επέλεξαν ν’ αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου, να μη λέγεται πλέον Μέγας Αλέξανδρος, να αλλάξουν το όνομα του αυτοκινητόδρομου» δήλωσε ο Γ.Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτοί έκαναν πολύ μεγάλες υποχωρήσεις και, να σας πω την αλήθεια, δεν τους συμφέρει το Βόρεια Μακεδονία, ακούγεται κάπως σαν Βόρεια Κορέα. Για εμάς όμως τους έλληνες απεγκλωβίζει αυτό το όνομα από την αρχαία Μακεδονία η οποία πλέον ταυτίζεται με το δικό μας κομμάτι…».

Ασφαλώς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είπε ούτε λέξη για την επικείμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ, ούτε για το γεγονός ότι με την συμφωνία η Ελλάδα δεσμεύεται να προωθήσει και να στηρίξει την ένταξη της γειτονικής χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς (ΝΑΤΟ,ΕΕ). Προφανώς η… αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ τους εξαιρετικά επικίνδυνους για τους λαούς σχεδιασμούς των ευρωνατοικών φονιάδων στα Βαλκάνια. 

Φαίνεται πως όση αντισυστημική σάλτσα κι΄αν θέλει να βάλει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο του πολιτικό μόρφωμα, είναι αδύνατο να κρύψει το γεγονός ότι δεν αμφισβητεί ούτε κατά το ελάχιστο την συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ. Και οι δηλώσεις του για την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες είναι ενδεικτικές της πολιτικής που υπηρετεί. 

Ονομασία ΠΓΔΜ: Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας

“Severna Makedonija”: Μοναδικοί κερδισμένοι οι ευρωνατοϊκοί ιμπεριαλιστές

Μετάβαση στο περιεχόμενο