Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Βενάρδο

Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με θλί­ψη τον δημο­σιο­γρά­φο και συγ­γρα­φέα Πανα­γιώ­τη Βενάρ­δο που «έφυ­γε» την Πέμ­πτη σε ηλι­κία 80 ετών.

«Ο Πανα­γιώ­της Βενάρ­δος γεν­νή­θη­κε στον Πει­ραιά το 1941 και φοί­τη­σε στην Πάντειο Ανώ­τα­τη Σχο­λή Πολι­τι­κών Επιστημών.

Εργά­στη­κε επί πολ­λά χρό­νια σε εφη­με­ρί­δες και περιο­δι­κά, καθώς και στη δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση, ως εξω­τε­ρι­κός συνερ­γά­της. Έχει κάνει πολυά­ριθ­μα ρεπορ­τάζ, έρευ­νες, εκπο­μπές και ντο­κι­μα­ντέρ, με ιδιαί­τε­ρη επί­δο­ση στα κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κά και τα ιστο­ρι­κά θέμα­τα. Παράλ­λη­λα με τη δημο­σιο­γρα­φι­κή του εργα­σία, είχε και συγ­γρα­φι­κή δρά­ση, κύρια πηγή έμπνευ­σης της οποί­ας ήταν η περί­ο­δος της Αντίστασης.

Στο λογο­τε­χνι­κό του έργο συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται η μετά­φρα­ση του βιβλί­ου του Έρνεστ Χεμιν­γουαίη «Οι πρά­σι­νοι λόφοι της Αφρικής».

Κατά την διάρ­κεια των λαϊ­κών δια­δη­λώ­σε­ων τον Ιού­λη του 1965, ο Πανα­γιώ­της Βενάρ­δος συνε­λή­φθη καθώς κατέ­γρα­φε τα γεγο­νό­τα, και στη συνέ­χεια φυλα­κί­στη­κε. Επί χού­ντας συμ­με­τεί­χε στον αντι­δι­κτα­το­ρι­κό αγώνα.

Ο Πανα­γιώ­της Βενάρ­δος δια­κρί­θη­κε για την εντι­μό­τη­τα του, το ήθος του, την αγω­νι­στι­κό­τη­τά του, την ευγέ­νειά του και το πάθος του για την δημο­σιο­γρα­φία» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην σύζυ­γό του Αλί­κη Ξένου Βενάρ­δου, την κόρη του Ευάν­να Βενάρ­δου και τους οικεί­ους του Πανα­γιώ­τη Βενάρδου.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο