Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την προ­σάρ­τη­ση ουκρα­νι­κών εδα­φών από τη Ρωσία το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

Η προ­σάρ­τη­ση των ουκρα­νι­κών εδα­φών στη Χερ­σώ­να, Ζαπο­ρί­ζια, Λου­γκάνσκ και Ντο­νιέσκ από τη Ρωσία, που ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρος Πού­τιν, μετά την ολο­κλή­ρω­ση των δημο­ψη­φι­σμά­των σ’ αυτές τις περιο­χές, ρίχνει κι άλλο “λάδι στη φωτιά”.

Μετά την προ­σάρ­τη­ση, κάθε επί­θε­ση σε αυτά τα εδά­φη θα θεω­ρεί­ται επί­θε­ση σε ρωσι­κό έδα­φος και η ρωσι­κή κυβέρ­νη­ση απει­λεί ακό­μα και με χρή­ση πυρη­νι­κών όπλων.

Οι εξε­λί­ξεις αυτές, καθώς και η ανα­κοί­νω­ση της Ουκρα­νί­ας για απο­χώ­ρη­ση από “το στά­τους του μη πυρη­νι­κού κρά­τους”, σε συν­δυα­σμό με την εντει­νό­με­νη στρα­τιω­τι­κή, πολι­τι­κή και οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση του Κιέ­βου, οδη­γούν σε ολέ­θρια κλι­μά­κω­ση του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία, με θύμα­τα τους λαούς.

Στις συν­θή­κες αυτές, η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, η απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού εξο­πλι­σμού στην Ουκρα­νία και η χρη­σι­μο­ποί­η­ση των αμε­ρι­κά­νι­κων βάσε­ων στη χώρα μας, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και των κομ­μά­των του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου, πολ­λα­πλα­σιά­ζει τους κιν­δύ­νους και βάζει το λαό μας σε μεγά­λες περιπέτειες.

Τώρα γίνε­ται ακό­μα πιο επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή πάλη για να στα­μα­τή­σει αμέ­σως η συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο