Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Αθηναίων: Πρωτοχρονιάτικη φιέστα 215.000 ευρώ (!!!) για 17 λεπτά με τον Σάκη Ρουβά

Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, βελούδινες κουρτίνες και 17 λεπτά «σόου» με τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά θα κοστίσουν στον λαό της Αθήνας 215.000 ευρώ!

Κι’ όμως είναι αλήθεια. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες το ΔΣ της Τεχνόπολης, αποφασίστηκε με την πλήρη στήριξη της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, η πραγματοποίηση μιας φαντασμαγορικής – όσο και πανάκριβης – εκδήλωσης για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού.

Σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας» που καταψήφισε την απόφαση στο ΔΣ της Τεχνόπολης αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο