Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας στο «MEGA»: Να εκτοξευτούν τα ποσοστά του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός (VIDEO)

Συνέ­ντευ­ξη στο «Mega» παρα­χώ­ρη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας 1η Μάη, στην εκπο­μπή «Μεγά­λη Εικό­να» και στη δημο­σιο­γρά­φο Νίκη Λυμπεράκη.

Ενό­ψει της εκλο­γι­κής μάχης κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία που περισ­σεύ­ει στα αστι­κά πολι­τι­κά κόμ­μα­τα που επι­δί­δο­νται σε κοκο­ρο­μα­χί­ες ενώ έχουν σύμπλευ­ση στα στρα­τη­γι­κά ζητήματα.

Υπο­γράμ­μι­σε τις ευθύ­νες του ΣΥΡΙΖΑ που συμ­φω­νεί – όπως και η ΝΔ και τα άλλα κόμ­μα­τα — με το Ταμείο Ανά­καμ­ψης που απο­τε­λεί νέο υπερ­μνη­μό­νιο με αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να, ενώ έχουν υιο­θε­τή­σει την πολι­τι­κή των funds για να σωθούν οι τράπεζες.

Σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανο­χή σε οποια­δή­πο­τε κυβέρ­νη­ση, ενώ τόνι­σε πως μπο­ρεί να σχη­μα­τι­στεί κυβέρ­νη­ση συνερ­γα­σί­ας μετα­ξύ των κομ­μά­των που έχουν κοι­νή στρα­τη­γι­κή, όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, που άλλω­στε ψήφι­σαν από κοι­νού μία σει­ρά νομο­σχέ­δια και το τρί­το μνημόνιο.

Εάν το ΚΚΕ συμ­με­τεί­χε σε μία κυβέρ­νη­ση θα ήταν πραγ­μα­τι­κή προ­δο­σία των θέσε­ών του, για­τί όποια κυβέρ­νη­ση κι αν βγει, με όποια σύν­θε­ση κι αν έχει, θα είναι εξί­σου αντι­λαϊ­κή και χει­ρό­τε­ρη από την προη­γού­με­νη, σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε στους μισθούς και τις ΣΣΕ που έχουν καταρ­γη­θεί με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, τη φορο­ε­πι­δρο­μή, την ακρί­βεια και τα ψίχου­λα που δίνουν οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις στους μισθούς των εργα­ζο­μέ­νων για­τί η πολι­τι­κή τους είναι να υπη­ρε­τεί μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα, εφο­πλι­στές, το μεγά­λο κεφά­λαιο το εφο­πλι­στι­κό, το τρα­πε­ζι­κό, το εμπορικό.

Ανέ­πτυ­ξε τη θέση του ΚΚΕ για κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση των μέσων παρα­γω­γής και κατήγ­γει­λε την πολι­τι­κή που μετα­τρέ­πει σε εμπό­ρευ­μα την Υγεία, την Παι­δεία, την Ενέρ­γεια, με βάση το κέρ­δος του επιχειρηματία.

Για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά, σημειώ­νο­ντας ότι δεν πρέ­πει να μας ξεγε­λά­ει μια πτώ­ση των τόνων που παρα­τη­ρεί­ται σε προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο και στην Ελλά­δα και στην Τουρ­κία, υπο­γράμ­μι­σε ότι παρα­μέ­νει η τούρ­κι­κη επι­θε­τι­κή εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή, δηλα­δή, η αμφι­σβή­τη­ση κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και κυριαρ­χί­ας. Την ίδια ώρα, πρό­σθε­σε, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, με την ανο­χή της, αφή­νει τους συμ­μά­χους της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να κάνουν τέτοιες συζη­τή­σεις με την τούρ­κι­κη ηγε­σία για να υπάρ­ξει υπο­χώ­ρη­ση σ’ αυτά και να πάνε όλα πακέτο.

Ανα­φο­ρι­κά με τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, επι­σή­μα­νε ότι είναι ιμπε­ρια­λι­στι­κός, ανά­με­σα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ ενώ είχε ξεκι­νή­σει με παρεμ­βά­σεις και άλλων δυνά­με­ων του ευρω­α­τλα­ντι­κού άξο­να, με παρεμ­βά­σεις και στα εσω­τε­ρι­κά της Ουκρανίας.

Ανα­φέρ­θη­κε στο μετα­να­στευ­τι­κό καταγ­γέλ­λο­ντας την πολι­τι­κή της ΕΕ που οδη­γεί σε εγκλω­βι­σμό μετα­να­στών και προ­σφύ­γων με τη συμ­φω­νία ΕΕ – Τουρ­κί­ας και τις συμ­βά­σεις του Δου­βλί­νου καθώς και στην ανά­γκη μεί­ω­σης των ορί­ων συνταξιοδότησης.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο