Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Δαπέργολα

Αν νομί­ζα­τε ότι ο χυδαί­ος, προ­βο­κα­τό­ρι­κος αντι­κομ­μου­νι­σμός ευδο­κι­μεί μόνο στα δεξιά του αστι­κού πολι­τι­κού φάσμα­τος κάνε­τε λάθος. Η απέ­χθεια για τον σοσια­λι­σμό του 20ου αιώ­να, την Σοβιε­τι­κή Ένω­ση και τους κομ­μου­νι­στές απο­τέ­λε­σε και απο­τε­λεί κυρί­αρ­χο ιδε­ο­λό­γη­μα (και) στους κόλ­πους του λεγό­με­νου «αναρ­χι­σμού».

Ένα τέτοιο μπου­μπού­κι του «αντιε­ξου­σια­στι­κού κινή­μα­τος», πρω­το­κλα­σά­το μέλος του «Ρου­βί­κω­να», μας θύμι­σε σήμε­ρα ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και ο αντι­σο­βιε­τι­σμός μπο­ρεί και ενώ­νει ακό­μη και τους πιο ετε­ρό­κλη­τους – φαι­νο­με­νι­κά – πολι­τι­κούς χώρους. Ανα­φε­ρό­μα­στε στον γνω­στό από την συχνή ενα­σχό­λη­ση του με τα κοι­νω­νι­κά δίκτυα Σπύ­ρο Δαπέρ­γο­λα που, σχο­λιά­ζο­ντας την πύρι­νη τρα­γω­δία στη Μόρια, έγρα­ψε στο Twitter:

«Για να έχου­με μια εικό­να, τα περισ­σό­τε­ρα γκου­λάγκ στην Σιβη­ρία ήταν όπως η Μόρια με περισ­σό­τε­ρο χώρο και περισ­σό­τε­ρο κρύο».

Dapergolas

Απ’ τον Τζή­με­ρο και το Βελό­που­λο στον Δαπέρ­γο­λα, ένα… σοβιε­τι­κό γκου­λάγκ δρό­μος. «Άξιο» το μέλος του «Ρου­βί­κω­να», συνα­γω­νί­ζε­ται στα ίσια τα πάσης φύσης χρυ­σαυ­γι­τοει­δή στον χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό. Ενδε­χο­μέ­νως την επό­με­νη φορά να αναρ­τή­σει και εδά­φιο από κάποιο αντι­σο­βιε­τι­κό παρα­μύ­θι του φασί­στα Σολ­ζε­νί­τσιν, ώστε να μην υπάρ­χει καμία αμφι­βο­λία για τις πηγές της ενη­μέ­ρω­σης του… 

Πέραν αυτού όμως, προ­κα­λεί εντύ­πω­ση η στιγ­μή κατά την οποία ο Δαπέρ­γο­λας επέ­λε­ξε να κάνει το εν λόγω αντι­κομ­μου­νι­στι­κό σχό­λιο. Την ώρα που στη Μόρια έχου­με άλλο ένα έγκλη­μα της πολι­τι­κής των αστι­κών ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων-ΕΕ ο «αντιε­ξου­σια­στής» μιλά­ει για… «γκου­λάγκ». Όταν έχουν βγει παγα­νιά τα διά­φο­ρα φασι­στοει­δή και χύνουν το ρατσι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο κατά των προ­σφύ­γων, ο… «Κρο­πότ­κιν» του Twitter επα­να­φέ­ρει τα γελοία επι­χει­ρή­μα­τα για τα «γκου­λάγκ της Σιβηρίας». 

Θέτου­με το (ρητο­ρι­κό) ερώ­τη­μα: Άρα­γε, είναι απλά ηλί­θιοι ή συνει­δη­τοί προβοκάτορες;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο