Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Δαπέργολα

Αν νομίζατε ότι ο χυδαίος, προβοκατόρικος αντικομμουνισμός ευδοκιμεί μόνο στα δεξιά του αστικού πολιτικού φάσματος κάνετε λάθος. Η απέχθεια για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα, την Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές αποτέλεσε και αποτελεί κυρίαρχο ιδεολόγημα (και) στους κόλπους του λεγόμενου «αναρχισμού».

Ένα τέτοιο μπουμπούκι του «αντιεξουσιαστικού κινήματος», πρωτοκλασάτο μέλος του «Ρουβίκωνα», μας θύμισε σήμερα ότι ο αντικομμουνισμός και ο αντισοβιετισμός μπορεί και ενώνει ακόμη και τους πιο ετερόκλητους – φαινομενικά – πολιτικούς χώρους. Αναφερόμαστε στον γνωστό από την συχνή ενασχόληση του με τα κοινωνικά δίκτυα Σπύρο Δαπέργολα που, σχολιάζοντας την πύρινη τραγωδία στη Μόρια, έγραψε στο Twitter:

«Για να έχουμε μια εικόνα, τα περισσότερα γκουλάγκ στην Σιβηρία ήταν όπως η Μόρια με περισσότερο χώρο και περισσότερο κρύο».

Dapergolas

Απ’ τον Τζήμερο και το Βελόπουλο στον Δαπέργολα, ένα… σοβιετικό γκουλάγκ δρόμος. «Άξιο» το μέλος του «Ρουβίκωνα», συναγωνίζεται στα ίσια τα πάσης φύσης χρυσαυγιτοειδή στον χυδαίο αντικομμουνισμό. Ενδεχομένως την επόμενη φορά να αναρτήσει και εδάφιο από κάποιο αντισοβιετικό παραμύθι του φασίστα Σολζενίτσιν, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις πηγές της ενημέρωσης του…

Πέραν αυτού όμως, προκαλεί εντύπωση η στιγμή κατά την οποία ο Δαπέργολας επέλεξε να κάνει το εν λόγω αντικομμουνιστικό σχόλιο. Την ώρα που στη Μόρια έχουμε άλλο ένα έγκλημα της πολιτικής των αστικών ελληνικών κυβερνήσεων-ΕΕ ο «αντιεξουσιαστής» μιλάει για… «γκουλάγκ». Όταν έχουν βγει παγανιά τα διάφορα φασιστοειδή και χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των προσφύγων, ο… «Κροπότκιν» του Twitter επαναφέρει τα γελοία επιχειρήματα για τα «γκουλάγκ της Σιβηρίας».

Θέτουμε το (ρητορικό) ερώτημα: Άραγε, είναι απλά ηλίθιοι ή συνειδητοί προβοκάτορες;