Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Θεσσαλονικέων: Ο χαρακτήρας τους φταίει για την έξαρση της πανδημίας…

Δεν στα­μα­τά να προ­κα­λεί τον ελλη­νι­κό λαό με τις δηλώ­σεις του ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης και μάλι­στα σε μια περί­ο­δο ιδιαί­τε­ρα δύσκο­λη εξαι­τί­ας του πανελ­λα­δι­κού lockdown που έχει επιβληθεί.

Αφού πανη­γύ­ρι­σε επει­δή η χώρα μας έχει λιγό­τε­ρους… νεκρούς από το Βέλ­γιο, αφού είπε ότι η καρα­ντί­να τηρεί­ται επει­δή ο κόσμος βλέ­πει τους θανά­τους και φοβά­ται, ο κ. Γεωρ­γιά­δης τα έβα­λε με μια ολό­κλη­ρη πόλη! Τη Θεσσαλονίκη!

Μιλώ­ντας την Τετάρ­τη σε δια­δι­κτυα­κή εκπο­μπή, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης έρι­ξε το φταί­ξι­μο για την έξαρ­ση της παν­δη­μί­ας στον… χαρα­κτή­ρα των Θεσ­σα­λο­νι­κέ­ων! Προ­κει­μέ­νου να συγκα­λύ­ψει τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, η οποία άφη­σε απο­ψι­λω­μέ­νο το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας και τους εργα­ζό­με­νους πλή­ρως απρο­στά­τευ­τους απέ­να­ντι στην παν­δη­μία, ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης προ­τί­μη­σε να επιρ­ρί­ψει ευθύ­νες στο λαό της Θεσ­σα­λο­νί­κης που… δεν τήρη­σε τα μέτρα.

Κου­νώ­ντας το δάχτυ­λο στο λαό και τη νεο­λαία ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης σημεί­ω­σε πως «εάν τηρού­ντο τα μέτρα δεν θα είχα­με φτά­σει εδώ. Ο λόγος ο κυριό­τε­ρος που φτά­σα­με εδώ είναι για­τί δεν τηρή­θη­καν επαρ­κώς τα μέτρα». 

Όταν δε ρωτή­θη­κε για­τί τα μέτρα δεν τηρή­θη­καν στην συμπρω­τεύ­ου­σα, έδω­σε την εξής απά­ντη­ση: «Είναι και θέμα του χαρα­κτή­ρα του κόσμου καμιά φορά…». 

Προ­κει­μέ­νου να υπο­στη­ρί­ξει την αθλιό­τη­τα του κυβερ­νη­τι­κού αφη­γή­μα­τος, ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης εξι­στό­ρη­σε ότι όταν βρέ­θη­κε στην πόλη για τα εγκαί­νια της ΔΕΘ προ­σκλή­θη­κε σε ένα εστια­τό­ριο που ήταν γεμά­το κόσμο. «Όταν έμπαι­να μέσα στο εστια­τό­ριο ήρθε ο ιδιό­κτη­τής να με καλέ­σει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουρ­γός στο εστια­τό­ριο, εγώ είδα ξαφ­νι­κά σκη­νές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρ­χει Covid, σα να μην υπάρ­χει τίπο­τα. Σοκα­ρι­σμέ­νος του λέω “άνθρω­πέ μου πρέ­πει να σου κλεί­σουν το μαγα­ζί, για­τί είστε έτσι;” Περί­που γελώ­ντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμα­στε εδώ”. Και σηκώ­θη­κα κι έφυ­γα και μάλι­στα ειδο­ποί­η­σα την υπη­ρε­σία λέγο­ντας, “ρε παι­διά κάνε­τε ελέγ­χους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμα­σταν στα μέσα Σεπτεμ­βρί­ου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζού­σα­νε σα να μην υπάρ­χει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρ­χει ο ιός, φαντά­ζο­μαι, το πιο πιθα­νό», είπε ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ.

Η θρα­σύ­τη­τα σε όλο της το μεγα­λείο. Προ­φα­νώς, η ΝΔ και ο κ. Μητσο­τά­κης κυβερ­νούν άλλη χώρα, σε κάποιο άλλο πλανήτη…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο