Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρης: «Έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Παπαϊωάννου

Με μία θλι­βε­ρή είδη­ση ξεκί­νη­σε η εβδο­μά­δα για την οικο­γέ­νεια του Άρη και του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου, καθώς έφυ­γε από τη ζωή, έπει­τα από μάχη μηνών με προ­βλή­μα­τα υγεί­ας ο Κώστας Παπαϊωάννου.

Γεν­νη­μέ­νος στις 28 Ιου­λί­ου του 1945, ο Παπαϊ­ω­άν­νου ξεκί­νη­σε την καριέ­ρα του από τον ΠΑΟΔ, ωστό­σο το μεγα­λύ­τε­ρο διά­στη­μα και τις περισ­σό­τε­ρες επι­τυ­χί­ες τις γεύ­θη­κε με τη φανέ­λα του Άρη, την οποία τίμη­σε από το 1967 ως το 1976.

Αγω­νι­ζό­με­νος είτε ως αρι­στε­ρός εξτρέμ είτε ως «δεκά­ρι», σημεί­ω­σε 79 γκολ σε 258 συμ­με­το­χές με τους «κίτρι­νους». Στη συνέ­χεια, μετα­κό­μι­σε στον Παναι­τω­λι­κό όπου και έκλει­σε την καριέ­ρα του.

Ο Κώστας Παπαϊ­ω­άν­νου ήταν βασι­κό­τα­το στέ­λε­χος της ομά­δας του Άρη που κατέ­κτη­σε το Κύπελ­λο Ελλά­δας το 1970 (1–0 τον ΠΑΟΚ στο Καυ­ταν­τζό­γλειο). Επί­σης, φόρε­σε τρεις φορές τη φανέ­λα με το εθνό­ση­μο (1969–1972) ενώ για πολ­λά χρό­νια διε­τέ­λε­σε και πρό­ε­δρος των βετε­ρά­νων του Άρη.

«’’Έφυ­γε’’ ο μεγά­λος Κώστας Παπαϊ­ω­άν­νου… Καλό ταξί­δι…», ανα­φέ­ρει η σχε­τι­κή ανάρ­τη­ση της ΠΑΕ Άρης στα Social Media, με τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς να βγά­ζουν και σχε­τι­κή συλ­λυ­πη­τή­ρια ανα­κοί­νω­ση, σύμ­φω­να με την οποία:

«Ένα μεγά­λο κεφά­λαιο της ποδο­σφαι­ρι­κής ιστο­ρί­ας του Άρη δεν είναι πια κοντά μας. Η οικο­γέ­νεια του Συλ­λό­γου μας θρη­νεί την απώ­λεια του μεγά­λου Κώστα Παπαϊ­ω­άν­νου, που έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 79 ετών.

Ο εκλι­πών συνέ­δε­σε το όνο­μά του με την μεγά­λη ομά­δα των δεκα­ε­τιών του ’60 και του ’70. Φόρε­σε τη φανέ­λα του Άρη από το 1967 έως το 1976, μετρώ­ντας συνο­λι­κά 258 συμ­με­το­χές και πετυ­χαί­νο­ντας 79 γκολ.

Ο Κώστας Παπαϊ­ω­άν­νου, επί­σης, διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Παλαι­μά­χων Ποδο­σφαι­ρι­στών Άρη. Η ΠΑΕ Άρης εκφρά­ζει τη βαθιά οδύ­νη της για την απώ­λειά του και εκφρά­ζει τα ειλι­κρι­νή της συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του. Ας είναι ελα­φρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο