Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού: Για 102η μέρα οι βάρβαρες ισραηλινές επιθέσεις — Πάνω από 24.100 οι νεκροί

Φωτό αρχείου

 

Ανε­βαί­νει διαρ­κώς ο αριθ­μός των θυμά­των από τις βάρ­βα­ρες επι­θέ­σεις του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, που δια­νύ­ουν σήμε­ρα την 102η μέρα τους.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε χτες, οι νεκροί Παλαι­στί­νιοι έφτα­σαν τους 24.100 και οι τραυ­μα­τί­ες τους 60.834, ενώ του­λά­χι­στον 7.000 είναι οι αγνοούμενοι.

Νέα μπα­ράζ ισραη­λι­νών βομ­βαρ­δι­σμών σκό­τω­σαν και χτες δεκά­δες Παλαι­στί­νιους, ενώ σφο­δρές συγκρού­σεις μετα­ξύ του κατο­χι­κού στρα­τού και Παλαι­στί­νιων μαχη­τών σημειώ­νο­νται στη νότια πόλη Χαν Γιού­νις.

 

Την ίδια ώρα αμεί­ω­τες συνε­χί­ζο­νται οι ισραη­λι­νές επι­δρο­μές στη Δυτι­κή Όχθη.

Δεκά­δες ισραη­λι­νά στρα­τιω­τι­κά οχή­μα­τα και τεθω­ρα­κι­σμέ­νες μπουλ­ντό­ζες εισήλ­θαν στην Καλ­κί­λια κατά τη διάρ­κεια της νύχτας, προ­κα­λώ­ντας πολ­λές κατα­στρο­φές. Βίντεο στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης που δημο­σιεύ­τη­καν από Παλαι­στί­νιους δεί­χνουν τα ίχνη της καταστροφής.

 

Στην Ιερι­χώ, ο ισραη­λι­νός στρα­τός περι­κύ­κλω­σε το σπί­τι ενός Παλαι­στί­νιου που βρί­σκε­ται ακό­μα στη φυλα­κή και ζήτη­σε από τα μέλη της οικο­γέ­νειας του κρα­του­μέ­νου να παρα­δο­θούν οι ίδιοι. Κατά μέσο όρο πραγ­μα­το­ποιού­νται περί­που 40 επι­δρο­μές την ημέ­ρα γύρω από την κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη.

🇮🇱 Ισραήλ:
Η εντατική φάση του πολέμου στη νότια Γάζα 
θα «τερματιστεί σύντομα»

Την ίδια ώρα, το Ισρα­ήλ, δηλώ­νει ότι η εντα­τι­κή φάση του πολέ­μου θα «τερ­μα­τι­στεί σύντο­μα» στο νότιο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας.

«Είχα­με πει καθα­ρά πως το στά­διο των εντα­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων θα διαρ­κού­σε περί­που τρεις μήνες» στον νότο, «θα φθά­σου­με εκεί και θα τερ­μα­τι­στεί σύντο­μα», καθώς, κατ’ αυτόν, «θα έρθει η στιγ­μή που θα εισέλ­θου­με στην επό­με­νη φάση», δήλω­σε χθες Δευ­τέ­ρα ο υπουρ­γός Άμυ­νας του Ισρα­ήλ, Γιο­άβ Γκάλαντ.

Με ανα­κοι­νω­θέν του, ο ισραη­λι­νός στρα­τός ενη­μέ­ρω­σε πως μια από τις τέσ­σε­ρις μεραρ­χί­ες που ενε­πλά­κη­σαν στις επι­χει­ρή­σεις στη Λωρί­δα της Γάζας «απο­χώ­ρη­σε».

Αίσθη­ση προ­κα­λεί, εξάλ­λου, η δήλω­ση του Γκί­ντε­ον Σάαρ, πρώ­ην υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης και νυν μέλους του Πολε­μι­κού Υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ισρα­ήλ, που υπο­στή­ρι­ξε σε συνέ­ντευ­ξή του στο Στρα­τιω­τι­κό Ραδιό­φω­νο του Ισρα­ήλ ότι η Χαμάς «απέ­χει πολύ από το ηττη­θεί». Ωστό­σο, είπε ότι το Ισρα­ήλ πρέ­πει να παρα­μεί­νει «δεσμευ­μέ­νο στον στό­χο του» να εκδιώ­ξει την παλαι­στι­νια­κή οργάνωση.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο