Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρθρο Δ. Κουτσούμπα: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε άρθρο του στην εφη­με­ρί­δα “Παρόν της Κυρια­κής” υπό τον τίτλο «Πρό­ο­δος η ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών μας» επιρ­ρί­πτει ευθύ­νες στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για την μη ολό­πλευ­ρη ενί­σχυ­ση του δημο­σί­ου συστή­μα­τος υγεί­ας, «τα παζά­ρια και δωρά­κια στους ιδιώ­τες κλι­νι­κάρ­χες», την άρνη­σή της «να επι­βά­λει και να ελέγ­ξει την εφαρ­μο­γή μέτρων στους χώρους δου­λειάς και στα μέσα μεταφοράς».

«Δεν πρό­κει­ται για ανι­κα­νό­τη­τα, αλλά για πολι­τι­κή επι­λο­γή» υπογραμμίζει.

Η κυβέρ­νη­ση, όπως σημειώ­νει, «παρα­μέ­ρι­σε τα “όπλα” που έδω­σε ο λαός με τη στά­ση του, αγνό­η­σε τις προ­τά­σεις μας, ιεράρ­χη­σε τα κέρ­δη των ομί­λων στον του­ρι­σμό και τις μετα­φο­ρές, πάνω από την υγεία και τη ζωή, με τις γνω­στές συνέ­πειες, που και οι υπουρ­γοί της πλέ­ον παραδέχονται».

Επι­ση­μαί­νει ότι «το γεγο­νός ότι δεν έχου­με φτά­σει στα ακό­μη πιο τρα­γι­κά επί­πε­δα άλλων ευρω­παϊ­κών χωρών, για το οποίο κυνι­κά και μακά­βρια πανη­γυ­ρί­ζουν οι υπουρ­γοί, χρε­ώ­νε­ται και σε όλους όσοι χρό­νια τώρα αντι­πα­λεύ­ουν την πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της υγεί­ας που όλες οι κυβερ­νή­σεις ακο­λού­θη­σαν, προ­βά­λουν την ανά­γκη για ένα απο­κλει­στι­κά δημό­σιο και δωρε­άν σύστη­μα υγεί­ας» και τονί­ζει ότι ο αγώ­νας με τα αιτή­μα­τα αυτά που λοι­δω­ρή­θη­κε από «όσους απο­θέ­ω­ναν τη δήθεν “αρμο­νι­κή συνύ­παρ­ξη δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα”, έκλει­ναν νοσο­κο­μεία, υπο­βάθ­μι­ζαν την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας», σήμε­ρα «με τους δια­σω­λη­νω­μέ­νους εκτός ΜΕΘ και τις αερο­δια­κο­μι­δές από την περι­φέ­ρεια στο κέντρο, απο­δει­κνύ­ε­ται τρα­γι­κά επί­και­ρος και αναγκαίος».

«Πιστεύ­ου­με ότι η πάλη για την υγεία του λαού δένε­ται με την πάλη για την επι­βί­ω­σή του, για να έχουν όλοι εισό­δη­μα, να απαλ­λα­γούν από χρέη, πλει­στη­ρια­σμούς, να μη φορ­τω­θούν με νέα βάρη, όπως συγκε­κρι­μέ­να έχει προ­τεί­νει το ΚΚΕ. Αντί για μέτρα ανα­κού­φι­σης των λαϊ­κών στρω­μά­των η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει συνε­χώς νέα πακέ­τα διά­σω­σης κάποιων ομί­λων, όπως συνέ­βη με όμι­λο των αερο­με­τα­φο­ρών» ανα­φέ­ρει ο Δ. Κουτσούμπας.

Επι­ση­μαί­νει ότι η κυβέρ­νη­ση «με εργα­λείο την έκθε­ση Πισ­σα­ρί­δη φορ­τώ­νει ξανά στο λαό την οικο­νο­μι­κή κρί­ση, συνε­χί­ζει την επί­θε­ση με το νόμο για 10ωρη εργα­σία, για παρα­πέ­ρα περιο­ρι­σμό της συν­δι­κα­λι­στι­κής δράσης».

«Σ΄ αυτές τις δύσκο­λες συν­θή­κες, η πάλη, η κινη­το­ποί­η­ση, η δια­μαρ­τυ­ρία του λαού σαφώς προ­σαρ­μό­ζε­ται, αλλά ούτε ανα­στέλ­λε­ται, ούτε απα­γο­ρεύ­ε­ται. Όπως ακρι­βώς η ίδια η κυβέρ­νη­ση δεν ανα­στέλ­λει το αντι­λαϊ­κό της έργο, αλλά αντί­θε­τα βλέ­που­με να το επι­τα­χύ­νει, ποντά­ρο­ντας στην παν­δη­μία, που την αντι­με­τω­πί­ζει ως μια “χρυ­σή ευκαι­ρία” να επι­βάλ­λει φίμω­τρο στο λαό.

Αυτό είναι το μήνυ­μα που έστει­λαν οι συμ­βο­λι­κές ‑έτσι κι αλλιώς φέτος- εκδη­λώ­σεις για το Πολυ­τε­χνείο, παρά το όργιο κατα­στο­λής. Αυτή είναι η θέλη­ση των χιλιά­δων εργα­ζό­με­νων που πήραν μέρος στην προ­χτε­σι­νή απερ­γία παρά την εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία, τη λάσπη και τις συκο­φα­ντί­ες από παπα­γα­λά­κια του συστήματος.

Το ΚΚΕ πρω­το­στά­τη­σε στην αντι­πα­ρά­θε­ση με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ. Απο­κά­λυ­ψε την κυβερ­νη­τι­κή υπο­κρι­σία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ταλα­ντεύ­σεις του αρχι­κά νομι­μο­ποί­η­σε τις κυβερ­νη­τι­κές απα­γο­ρεύ­σεις. Ενώ το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με την απα­ρά­δε­κτη στά­ση του, στά­θη­κε στα­θε­ρά αρω­γός στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να επι­βά­λει σιω­πη­τή­ριο» τονί­ζει στο άρθρο του.

Σημειώ­νει ότι «η απο­φα­σι­στι­κή στά­ση του ΚΚΕ σήμε­ρα, ανα­γνω­ρί­ζε­ται από αρι­στε­ρούς, ριζο­σπά­στες, προ­ο­δευ­τι­κούς, δημο­κρα­τι­κούς ανθρώ­πους, από κάθε άνθρω­πο που δεν τον έχει τυφλώ­σει το αντιΚ­ΚΕ παρα­λή­ρη­μα και η ταύ­τι­ση των συμ­βο­λι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων τήρη­σης όλων των μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, με την εμφυ­λιο­πο­λε­μι­κή ψύχω­ση και ανά­λυ­ση ορι­σμέ­νων δυνά­με­ων που έχουν γενι­κό­τε­ρες επι­κίν­δυ­νες στο­χεύ­σεις και σχεδιασμούς».

«Μπαί­νου­με μπρο­στά στον αγώ­να στους τόπους δου­λειάς, στις γει­το­νιές για να μη γίνει η μάσκα φίμω­τρο για το λαό, για να μη μπει στο γύψο η λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση που είναι ανά­γκη να δυνα­μώ­σει και να βάλει στο επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας» τονί­ζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατα­λή­γει στο άρθρο του:

«Εκεί μπο­ρού­με να συνα­ντη­θού­με με όλους όσοι πίστε­ψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν στο ΠΑΣΟΚ, κάποιοι ακό­μα στο ΚΙΝΑΛ, ακό­μα και με όσους άλλα περί­με­ναν και άλλα ζουν με τη ΝΔ. Με όλους όσοι έμα­θαν πως πρό­ο­δος είναι να απο­λαμ­βά­νου­με τα σύγ­χρο­να επι­τεύγ­μα­τα της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας και όχι να γυρί­ζου­με πίσω στο μεσαίωνα.

Με όλους όσοι αγα­να­κτούν με τα “απο­φα­σί­ζο­μεν και δια­τάσ­σο­μεν”, το χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό στε­λε­χών της ΝΔ, για να μαζέ­ψουν κάποια “ορφα­νά” της Χρυ­σής Αυγής. Με όσους όσοι κατά βάθος ξέρουν πως η ελπί­δα, η προ­ο­πτι­κή, βρί­σκε­ται στην πάλη του λαού. Σε όλους αυτούς λέμε: το ΚΚΕ έχει σχέ­διο και για το σήμε­ρα και για το αύριο. Σήμε­ρα με τους αγώ­νες ενά­ντια στην αδι­κία, στο σάπιο σύστη­μα και τους εκμε­ταλ­λευ­τές, για να φέρου­με πιο κοντά το ελπι­δο­φό­ρο αύριο για μας και τα παι­διά μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο