Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άστατος καιρός αύριο Δευτέρα με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας

Τη Δευ­τέ­ρα ανα­μέ­νο­νται βρο­χές, οι οποί­ες από το πρωί θα περιο­ρι­στούν σε Θρά­κη, Μακε­δο­νία, Στε­ρεά, Πελο­πόν­νη­σο, Αιγαίο και Κρή­τη. Τα φαι­νό­με­να στα ανα­το­λι­κά και βόρεια τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στη Θρά­κη θα είναι ισχυ­ρό­τε­ρα και θα εκδη­λω­θούν σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Στα ορει­νά των παρα­πά­νω ηπει­ρω­τι­κών αλλά και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές των κεντρι­κών και βορεί­ων ηπει­ρω­τι­κών θα εκδη­λω­θούν χιο­νο­πτώ­σεις. Πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει για το Βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο.

Η θερ­μο­κρα­σία σε πτώ­ση, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Θρά­κη από 5 έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑4 έως 1, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία από 1 έως 8, στη Θεσ­σα­λία από 3 έως 10, στην Ήπει­ρο από 1 έως 11, στη Στε­ρεά από 3 έως 11, στην Πελο­πόν­νη­σο από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονί­ου από 6 έως 10, στα νησιά του βορεί­ου Αιγαί­ου από 5 έως 13, στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 11 έως 15, στις Κυκλά­δες από 10 έως 14, στα Δωδε­κά­νη­σα από 11 έως 17 και στην Κρή­τη από 9 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Η ελά­χι­στη θερ­μο­κρα­σία ανα­μέ­νε­ται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 Μπο­φόρ και τοπι­κά έως 6 Μπο­φόρ. Στο κεντρι­κό Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και τοπι­κά έως 6 Μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν δυτι­κοί 3 έως 5 Μπο­φόρ και προς το βρά­δυ μετα­βαλ­λό­με­νοι 2 έως 4 Μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 Μπο­φόρ και τοπι­κά έως 6 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 3 έως 5 Μπο­φόρ και τοπι­κά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων τοπι­κών βρο­χών από το μεση­μέ­ρι. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές και από το από­γευ­μα από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 8 έως 11 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται κατά δια­στή­μα­τα βρο­χο­πτώ­σεις ή χιο­νό­νε­ρο, καθώς και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ και στα δυτι­κά του νομού 3 έως 5 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 2 έως 4 βαθ­μούς Κελσίου.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο