Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έβρος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (ΦΩΤΟ)

Χωρίς τη συν­δρο­μή των ενα­έ­ριων πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων, λόγω της έλευ­σης της νύχτας, συνε­χί­ζε­ται η επι­χεί­ρη­ση κατά­σβε­σης της πυρ­κα­γιάς που εκδη­λώ­θη­κε νωρίς το από­γευ­μα σε δύσβα­τη δασι­κή περιο­χή στη Λευ­κί­μη του Δήμου Σουφλίου.

leukimmi fotia1

Σύμ­φω­να με τον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Έβρου, Δημή­τρη Πέτρο­βιτς επε­τεύ­χθη ο περιο­ρι­σμός της φωτιάς σε δύο δύσκο­λα και δυσπρό­σι­τα σημεία, ενώ οι επί­γειες δυνά­μεις που συνε­χί­ζουν να ενι­σχύ­ο­νται θα επι­χει­ρούν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της νύχτας. Ο κ. Πέτρο­βιτς, ανα­φέ­ρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν φαί­νε­ται ότι η φωτιά δεν απει­λεί πλέ­ον τον οικι­σμό της Λευ­κί­μης, οι κάτοι­κοι του οποί­ου επι­στρέ­φουν στις οικί­ες τους, ενώ παράλ­λη­λα δημιουρ­γού­νται αντι­πυ­ρι­κές ζώνες προ­κει­μέ­νου να μην κιν­δυ­νέ­ψει εκ νέου, στην περί­πτω­ση που οι άνε­μοι που πνέ­ουν στην περιο­χή, με αυξο­μειού­με­νη έντα­ση, αλλά­ξουν την κατεύ­θυν­ση της πυρκαγιάς.

sτον Έβρο έφτα­σε λίγο μετά τις 18.00 το από­γευ­μα το θηριώ­δες πυρο­σβε­στι­κό αερο­σκά­φος beriev προ­κει­μέ­νου να συμ­με­τά­σχει στην κατά­σβε­ση της φωτιάς στον οικι­σμό της Λευκίμης.

leukimmi fotia2

Η φωτιά ξέσπα­σε αργά το μεση­μέ­ρι λίγο μετά τις 16.00 για άγνω­στη μέχρι στιγ­μής αιτία ωστό­σο στο σημείο έσπευ­σαν από την αρχή ισχυ­ρές δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας προ­κει­μέ­νου να περιο­ρί­σουν τη φωτιά που απεί­λη­σε τον οικι­σμό. Πέραν τού­του όμως, η συγκε­κρι­μέ­νη πυρ­κα­γιά θέτει σε κίν­δυ­νο το προ­στα­τευό­με­νο Δάσος της Δαδιάς – Λευ­κί­μης συνε­πώς η κινη­το­ποί­η­ση ήταν ακό­μη μεγαλύτερη.

leukimmi fotia3

Άμε­σα δια­τά­χθη­κε και υλο­ποι­ή­θη­κε εκκέ­νω­ση του οικι­σμού, ώστε να απο­σο­βη­θεί ο κίν­δυ­νος απώ­λειας ανθρώ­πι­νων ζωών ενώ στην επι­χεί­ρη­ση συμ­με­τέ­χουν μηχα­νή­μα­τα της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας του Δήμου Σου­φλί­ου, της ΠΕ Έβρου, αλλά και του Στρατού.

Στην επι­χεί­ρη­ση της κατά­σβε­σης συμ­με­τεί­χαν ‑πέραν του Beriev- και άλλα ενα­έ­ρια μέσα πυρόσβεσης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο