Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί» — Μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Δεκά­δες φανα­ρά­κια στον ουρα­νό άφη­σαν οι δια­δη­λω­τές στο συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων στο Σύνταγ­μα για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου με θύμα­τα μετανάστες.

Με αυτή την κίνη­σή τους τίμη­σαν την μνή­μη των θυμά­των του εγκλή­μα­τος με το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου.

«Έγκλη­μα διαρ­κεί­ας, χιλιά­δες οι νεκροί. Απάν­θρω­πο το σύστη­μα που δολο­φο­νεί», ήταν το σύν­θη­μα που δόνη­σε την ατμόσφαιρα.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο απαγ­γέλ­θη­κε το ποί­η­μα της Ουαρ­σάν Σάιρ για τους πρό­σφυ­γες «Κανέ­νας δεν αφή­νει την πατρί­δα του, εκτός αν…»

Συγκί­νη­ση προ­κά­λε­σε το τρα­γού­δι «του Κόσμου οι Λαοί» των Κοι­νών Θνη­τών που ακού­στη­κε από τα μεγά­φω­να στο Σύνταγμα.

Μετά το συλ­λα­λη­τή­ριο ακο­λού­θη­σε πορεία προς τα γρα­φεία της αντι­προ­σω­πεί­ας της ΕΕ, με χιλιά­δες δια­δη­λω­τές να φωνά­ζουν «Έκα­ναν την Μεσό­γειο υγρό νεκρο­τα­φείο δεν θα συνη­θί­σου­με ποτέ μας το σφα­γείο», ξεκί­νη­σε από το Σύνταγ­μα με την ολο­κλή­ρω­ση του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων και φορέ­ων για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου με θύμα­τα μετανάστες.

Οι δια­δη­λω­τές έφτα­σαν μπρο­στά στα γρα­φεία της ΕΕ που δονή­θη­καν από τα συνθήματα!

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο