Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί από το μεσημέρι της Παρασκευής

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής (10–11-23) μέχρι αργά το βρά­δυ του Σαβ­βά­του (11–11-23) με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, αρχι­κά στα νησιά του Ιονί­ου και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και βαθ­μιαία στα υπό­λοι­πα δυτι­κά. Τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν στα­δια­κά προς τα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά καθώς και στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο. Οι άνε­μοι στα πελά­γη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Α. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

Την Παρα­σκευή (10–11-23)

α. Από το μεση­μέ­ρι στο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη Δυτι­κή Στε­ρεά και τη Δυτι­κή Πελοπόννησο.

β. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα επη­ρε­α­στεί η υπό­λοι­πη Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σος, τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και πιθα­νόν τα νότια τμή­μα­τα της Θεσσαλίας.

Το Σάβ­βα­το (11–11-23)

α. Από τις πρω­ι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Μακε­δο­νία, τη δυτι­κή Στε­ρεά, τα νότια τμή­μα­τα της Ανα­το­λι­κής Πελο­πον­νή­σου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεση­μέ­ρι στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και πιθα­νόν την Θράκη.

γ. Προς το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές και θα περιο­ρι­στούν στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνε­μοι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων εντά­σε­ως 7 με 8 μπο­φόρ θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από τις πρω­ι­νές ώρες του Σαβ­βά­του (11–11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για την εξέ­λι­ξη του και­ρού στα τακτι­κά και έκτα­κτα δελ­τία και­ρού, στην ιστο­σε­λί­δα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επι­και­ρο­ποί­η­ση των προ­γνώ­σε­ων θα γίνε­ται καθη­με­ρι­νά ανά δωδεκάωρο.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο