Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταρρέουν τα ισραηλινά fake news: Ποιος βομβάρδισε το πάρκινγκ στο ρέιβ πάρτι στις 7 Οκτώβρη;

Ένα ακό­μα από τα fake news με τα οποία το Ισρα­ήλ και οι σύμ­μα­χοί του «βομ­βαρ­δί­ζουν» το δια­δί­κτυο για να δικαιο­λο­γή­σουν τις ισραη­λι­νές θηριω­δί­ες που δια­πράτ­το­νται σε βάρος των Παλαι­στι­νί­ων, φαί­νε­ται πως καταρ­ρέ­ει σαν «χάρ­τι­νος πύργος».

Συγκε­κρι­μέ­να, ένα από τα πλέ­ον προ­βε­βλη­μέ­να γεγο­νό­τα της 7ης Οκτώ­βρη, δηλα­δή οι «θηριω­δί­ες σε βάρος αμά­χων» που χρε­ώ­νο­νται στη Χαμάς στο μου­σι­κό φεστι­βάλ Nova, καταρ­ρί­πτο­νται με βάση στοι­χεία που έδω­σε πρό­σφα­τα ο ίδιος ο ισραη­λι­νός στρατός.

Σε πλά­να που δημο­σί­ευ­σε, δεί­χνει εκα­το­ντά­δες καμέ­να και κατε­στραμ­μέ­να αυτο­κί­νη­τα στο πάρ­κινγκ του φεστι­βάλ, τα οποία σύμ­φω­να με το ισραη­λι­νό αφή­γη­μα, κατέ­στρε­ψε η Χαμάς.

Ωστό­σο, με βάση τις εικό­νες, ανα­ρω­τιέ­ται κανείς αν μια τέτοια κατα­στρο­φή προ­ήλ­θε από απλές ρου­κέ­τες και από τον ελα­φρύ οπλι­σμό των ενό­πλων Παλαι­στι­νί­ων. Αντί­θε­τα η εικό­να παρα­πέ­μπει σε χτύ­πη­μα με εξαι­ρε­τι­κά κατα­στρο­φι­κά όπλα, όπως πολύ ισχυ­ρούς πυραύ­λους, που δεν κατέ­χει η Χαμάς, αλλά το Ισρα­ήλ. Άλλω­στε στο σημείο αυτό έγι­ναν μάχες.

Όπως απο­κά­λυ­ψε σχε­τι­κή δημο­σιο­γρα­φι­κή έρευ­να που δημο­σιεύ­τη­κε στον «Ριζο­σπά­στη», το σημείο του φεστι­βάλ βρι­σκό­ταν σε από­στα­ση μικρό­τε­ρη των 5 χλμ. από το τεί­χος του Ισρα­ήλ στη Γάζα, μετα­ξύ των κιμπούτς Be’eri και Re’im, στα οποία επί­σης έγι­ναν μάχες. Αρχι­κά επι­χει­ρή­θη­κε να δημιουρ­γη­θεί η εντύ­πω­ση ότι η επί­θε­ση έγι­νε σε ένα «ανυ­πε­ρά­σπι­στο» και «αφύ­λα­κτο» πλήθος.

Όμως σε βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σαν αργό­τε­ρα στο δια­δί­κτυο δια­κρί­νο­νται ισραη­λι­νές δυνά­μεις να ανοί­γουν πυρ μέσα στο πλή­θος, στο­χεύ­ο­ντας μέλη της Χαμάς, ενώ το «ABC News» κατά­φε­ρε να δια­σταυ­ρώ­σει την άφι­ξη ενός τανκ του IDF στον χώρο του πάρ­τι στις 8.30 π.μ. Σύμ­φω­να με έρευ­να του NBC, μάχες γύρω από τον χώρο συνε­χί­στη­καν του­λά­χι­στον μέχρι τις 10 π.μ.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο