Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλύπτει η κυβέρνηση τον Αδ. Γεωργιάδη για τις απαράδεκτες δηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Κάλυ­ψε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος τον υπουρ­γό Εργα­σί­ας Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη για τις απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις που έκα­νε για το έγκλη­μα στα Τέμπη. Επι­πλέ­ον ο Παύ­λος Μαρι­νά­κης ανα­κοί­νω­σε ότι η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της ΝΔ θα ψηφί­σει υπέρ της πρό­τα­σης του ΚΚΕ για σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής αλλά «επι­φυ­λασ­σό­με­νη για το περιε­χό­με­νο και τα όσα λέει» η πρό­τα­ση που κατα­τέ­θη­κε στη Βουλή.

Προ­σπα­θώ­ντας να αμβλύ­νει τις εντυ­πώ­σεις και να μειώ­σει τη ζημιά στην κυβέρ­νη­ση που προ­κλή­θη­κε από τις δηλώ­σεις του Αδ. Γεωρ­γιά­δη, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Π. Μαρι­νά­κης ισχυ­ρί­στη­κε πως «μας απα­σχο­λεί και πολύ» το τρα­γι­κό δυστύ­χη­μα στα Τέμπη και υπο­στή­ρι­ξε ότι ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας «ζήτη­σε συγ­γνώ­μη» από τους συγ­γε­νείς των θυμά­των και έκα­νε διευ­κρι­νι­στι­κή δήλω­ση και ότι πλέ­ον «δεν υπάρ­χει κανέ­να θέμα».

Για την πρό­τα­ση του ΚΚΕ για σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής για το έγκλη­μα στα Τέμπη δήλω­σε ότι η ΝΔ στη Βου­λή θα ψηφί­σει υπέρ και πως συμ­φω­νεί η διε­ρεύ­νη­ση να γίνει από το 1997 και έπει­τα. Ωστό­σο, κατέ­δει­ξε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν συμ­φω­νεί με τα όσα ανα­φέ­ρει το κεί­με­νο της πρό­τα­σης για Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή αφού το ΚΚΕ, μετα­ξύ άλλων, επι­ση­μαί­νει ότι ο πραγ­μα­τι­κός ένο­χος πίσω από το δυστύ­χη­μα στα Τέμπη είναι η ίδια η πολι­τι­κή της ΕΕ για τους σιδη­ρο­δρό­μους, η πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης των συγκοι­νω­νιών, την οποία όλες οι μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σεις την έχουν υλο­ποι­ή­σει μέχρι κεραίας.

Να μαζέ­ψει τα αμά­ζευ­τα προ­σπα­θεί ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης μετά τις αντι­δρά­σεις που προ­κά­λε­σε δήλω­σή του για το έγκλη­μα στα Τέμπη ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι δεν ενδια­φέ­ρει τους πολί­τες η σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής για την τραγωδία.

Σήμε­ρα, μετά τις αντι­δρά­σεις, ο υπουρ­γός Υγεί­ας ισχυ­ρί­ζε­ται πως «εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζη­νι­κο­λά­ου ότι “ουδείς ενδια­φέ­ρε­ται για τα Τέμπη” όπως ψευ­δώς και δολί­ως γρά­φε­ται, αλλά “ουδείς ενδια­φέ­ρε­ται για την Προ­α­να­κρι­τι­κή ή την Εξε­τα­στι­κή για τα Τέμπη”, δηλ. για την πολι­τι­κή διελ­κυ­στίν­δα των κομ­μά­των της Αντι­πο­λι­τεύ­σε­ως για την τραγωδία».

Αυτό που δήλω­σε ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης ήταν πως «αντί να ασχο­λού­νται με αυτά που ενδια­φέ­ρουν πραγ­μα­τι­κά τους Έλλη­νες ασχο­λού­νται με πράγ­μα­τα που δεν αφο­ρούν κανέ­ναν παρά μόνο τον μικρό­κο­σμό τους. Δηλα­δή σήμε­ρα στην Ελλά­δα πόσοι πιστεύ­ε­τε από τους 100 συμπο­λί­τες μας άμα τους ρωτή­σου­με ενδια­φέ­ρο­νται για την Εξε­τα­στι­κή ή την Προ­κα­ταρ­κτι­κή Επι­τρο­πή για τα Τέμπη;».

Όσο κι αν προ­σπα­θεί να κρυ­φτεί πίσω από τις λέξεις ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, έβγα­λε την αναλ­γη­σία, τη χυδαιό­τη­τα και την κυνι­κό­τη­τα της κυβέρνησης!

Αργό­τε­ρα, σε νέες δηλώ­σεις του ανα­γκά­στη­κε να ζητή­σει συγνώ­μη από τους συγ­γε­νείς των νεκρών. Δήλω­σε στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό της Θεσ­σα­λο­νί­κης «Status 107,7» πως «όσον αφο­ρά ανθρώ­πους που έχουν θύμα­τα σε αυτή την τρα­γω­δία, σε αυτούς τους ζητώ συγ­γνώ­μη, για­τί αυτοί μπο­ρεί να έχουν υπερ­βο­λι­κή ευαι­σθη­σία και ο,τιδήποτε αφο­ρά το θέμα τους αγγί­ζει πάρα πολύ έντονα».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο