Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Εύβοιας, από το πρωί — Ευ. Λέκκας: Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος

Σει­σμός Εύβοια: Σει­ρά σει­σμι­κών δονή­σε­ων κατα­γρά­φο­νται στην περιο­χή της Εύβοιας, από το πρωί της Τρίτης.

Η αρχή έγι­νε με σει­σμι­κή δόνη­ση 4,8 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, που κατα­γρά­φη­κε στις 06:32 στον θαλάσ­σιο χώρο 9 χιλιό­με­τρα νοτιο­α­να­το­λι­κά από τον οικι­σμό Ζάρα­κες της Εύβοιας, ή περί­που 58 χιλιό­με­τρα ανα­το­λι­κά-βορειο­α­να­το­λι­κά της Αθή­νας, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Γεω­δυ­να­μι­κού Ινστι­τού­του του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου. Ο σει­σμός έγι­νε αισθη­τός και στην Αθήνα.

Ακο­λού­θη­σε ασθε­νής σει­σμι­κή δόνη­ση με μέγε­θος 4,1 στην κλί­μα­κα Ρίχτερ, στις 07:23 ώρα Ελλά­δος, σε από­στα­ση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθη­νών, σύμ­φω­να με το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το, με το επί­κε­ντρο της δόνη­σης εντο­πί­ζε­ται στο θαλάσ­σιο χώρο 8 χλμ. βορεια­να­το­λι­κά των Νέων Στύ­ρων Εύβοιας.

Έν λεπτό αργό­τε­ρα, στις 07:24, σημειώ­θη­κε νέος σει­σμός 4,2 βαθ­μών της κλί­μα­κας, στον θαλάσ­σιο χώρο 8 χλμ. ΝΑ των Ζαρά­κων Ευβοί­ας, 56 χλμ. ΑΒΑ των Αθηνών.

Ευ. Λέκκας: Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος

Ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο ενός μεγα­λύ­τε­ρου σει­σμού από αυτού των 4,8 Ρίχτερ που σημειώ­θη­κε στην Εύβοια στις 6:32 τα ξημε­ρώ­μα­τα της Τρί­της άφη­σε ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ Ευθύ­μιος Λέκ­κας μιλώ­ντας στο protothema.gr

«Μπο­ρεί να υπάρ­ξει μεγα­λύ­τε­ρος σει­σμός για­τί δεν την ξέρου­με την περιο­χή, δεν ήταν στο πλαί­σιο που μας ανη­συ­χού­σε» είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Λέκκας.
Σύμ­φω­να με τον ίδιο «δεν ξέρα­με ότι υπάρ­χουν ρήγ­μα­τα στην περιο­χή αυτή» και γι’ αυτό πρό­σθε­σε ότι «πρέ­πει να δού­με τα ρήγ­μα­τα της περιο­ής, δεν ξέρα­με ότι υπάρ­χουν εκεί ρήγματα».

Στην ερώ­τη­ση, πάντως, αν τον ανη­συ­χεί το γεγο­νός ότι πριν τον σει­σμό των 4,8 Ρίχτερ είχαν σημειω­θεί και άλλες σει­σμι­κές δονή­σεις, ο Ευθύ­μιος Λέκ­κας είπε ότι «καλό είναι που έχει πλού­σια σει­σμι­κή ακολουθία».

«Δεν μας ανη­συ­χεί ιδιαί­τε­ρα, έχει αρκε­τούς μετα­σει­σμούς, δεν είναι θέμα ανη­συ­χί­ας» είπε ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ.

Επι­σή­μα­νε ότι η περιο­χή δεν έχει ξανα­δώ­σει μεγά­λο σει­σμό και αυτό έχει ιδιαί­τε­ρο ενδια­φέ­ρον για τους σεισμολόγους.

Γερασιμός Παπαδόπουλος: Η σεισμική δράση βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε δική του ανάρ­τη­ση λίγο μετά τον σει­σμό των 4,8 Ρίχτερ ο σει­σμο­λό­γος Γερά­σι­μος Παπα­δό­που­λος σημεί­ω­σε ότι «η σει­σμι­κή δρά­ση βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη εκεί με μικρό­τε­ρα μεγέ­θη από αρκε­τές μέρες».

«Συνε­πώς, επι­βάλ­λε­ται η συνο­λι­κή αξιο­λό­γη­ση λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη και τις δονή­σεις που έγι­ναν πριν από λίγη ώρα» κατα­λή­γει στην ανα­κοί­νω­σή του ο Γερά­σι­μος Παπαδόπουλος.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο