Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έξι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ — Αποσύρθηκε ο Κεγκέρογλου

Και επί­ση­μα έξι είναι οι υπο­ψή­φιοι για την προ­ε­δρία του Κινή­μα­τος Αλλα­γής, μετά την από­συρ­ση του Βασί­λη Κεγκέ­ρο­γλου και αφού η Επι­τρο­πή Κατα­στα­τι­κού του Κινή­μα­τος Αλλα­γής (ΕΔΕΚΑΠ) έλεγ­ξε τις υπο­ψη­φιό­τη­τες που κατα­τέ­θη­καν.. Πρό­κει­ται για τους Νίκο Ανδρου­λά­κη, Παύ­λο Γερου­λά­νο, Χάρη Καστα­νί­δη, Ανδρέα Λοβέρ­δο, Γιώρ­γο Παπαν­δρέ­ου και Παύ­λο Χρηστίδη.

Νωρί­τε­ρα, ο Βασί­λης Κεγκέ­ρο­γλου απέ­συ­ρε την υπο­ψη­φιό­τη­τά του. Σε δήλω­σή του εξή­γη­σε ότι η υπο­ψη­φιό­τη­τά του ήταν απο­τέ­λε­σμα του πολι­τι­κού κενού που δημιουρ­γή­θη­κε μετά την ασθέ­νεια της Φώφης Γεν­νη­μα­τά. Πρό­σθε­σε ότι με την υπο­ψη­φιό­τη­τά του στό­χευ­σε «να προ­σθέ­σει αξία και δυνα­μι­κή στη στρα­τη­γι­κή της αυτό­νο­μης πορεί­ας με σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή ταυτότητα».

Τον Γιώρ­γο Παπαν­δρέ­ου, που μπή­κε τελευ­ταί­ος στην κούρ­σα δια­δο­χής της Φώφης Γεν­νη­μα­τά, στη­ρί­ζουν 82 μέλη της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής, αριθ­μός σχε­δόν διπλά­σιος απ’ αυτόν που προ­βλέ­πει το κατα­στα­τι­κό σε περί­πτω­ση που δεν προ­χω­ρή­σει κάποιος υπο­ψή­φιος με υπο­γρα­φές μελών του κόμ­μα­τος. Επί­σης, ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός συγκέ­ντρω­σε το τελευ­ταίο 24ωρο σχε­δόν 20.000 υπο­γρα­φές μελών.

Τις περισ­σό­τε­ρες υπο­γρα­φές συγκέ­ντρω­σε ο Νίκος Ανδρου­λά­κης, ο οποί­ος κατέ­θε­σε 20.000, ενώ τον στη­ρί­ζουν και 110 μέλη της Κ.Ε..

Ο Ανδρέ­ας Λοβέρ­δος είχε ανα­κοι­νώ­σει από την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ότι έχει συγκε­ντρώ­σει πάνω από 14.000 υπο­γρα­φές, ενώ ο Παύ­λος Χρη­στί­δης κατέ­θε­σε 7.000 υπο­γρα­φές και ο Παύ­λος Γερου­λά­νος 6.245 υπογραφές.

Σημειώ­νε­ται ότι για τη συμ­με­το­χή κάποιου στην εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία έπρε­πε να έχει του­λά­χι­στον 5.000 υπο­γρα­φές ή του­λά­χι­στον 45 υπο­γρα­φές απ’ την Κ.Ε.

Σενά­ρια συγκυ­βέρ­νη­σης του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, απέρ­ρι­ψε ο Ανδρέ­ας Λοβέρ­δος, σε περί­πτω­ση που εκλε­γεί πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Alpha 989».

«Σε ό,τι αφο­ρά τη χώρα και τη δια­κυ­βέρ­νη­ση της σπεύ­δω να σας πω με βεβαιό­τη­τα ότι η δική μου υπο­ψη­φιό­τη­τα θα κατα­στρέ­ψει κάθε σενά­ριο που εξυ­φαί­νε­ται για μία δήθεν συγκυ­βέρ­νη­ση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρου­φά­κη. Αυτό το σενά­ριο, που εγώ το βλέ­πω πια μπρο­στά μου, δεν θα περά­σει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι πρό­ε­δρος δεν θα γίνε­ται και συζή­τη­ση γι’ αυτό».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο