Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρη Ρίτσου, γιατί ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές;

Θέσα­με στην Έρη Ρίτσου, υπο­ψή­φια στο Ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, το ερώ­τη­μα «Για­τί ΚΚΕ στις εκλο­γές της 7ης Ιουλίου»:

Ερη Ρίτσου: Για­τί ψηφί­ζου­με ΚΚΕ; Για τους ίδιους πάντα λόγους Για­τί είναι ένα κόμ­μα που αγω­νί­ζε­ται για τους ανθρώ­πους του μερο­κά­μα­του και του μηνιά­τι­κου, για τη νεο­λαία, για τη δου­λειά, για την υγεία, την παι­δεία, τον πολι­τι­σμό, με πάλη καθη­με­ρι­νή μέσα και έξω απ’ τη Βου­λή και περισ­σό­τε­ρο απ’ ό,τι οι δυνά­μεις του το επι­τρέ­πουν. Για­τί είναι ένα κόμ­μα, το μονα­δι­κό, που προ­τεί­νει μια άλλη πολι­τι­κή, απαλ­λαγ­μέ­νη από την εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο και ορα­μα­τί­ζε­ται μια κοι­νω­νία όπου οι άνθρω­ποι θα προ­σφέ­ρουν αυτό που μπο­ρούν και θα απο­λαμ­βά­νουν αυτό που χρειάζονται.

Για­τί ψηφί­ζου­με τώρα ΚΚΕ; Για­τί δοκι­μά­σα­με και τους μεν και τους δε και δια­πι­στώ­σα­με πως παρ’ όλες τις λεκτι­κές τους δια­φο­ρές στην πρά­ξη κατα­λή­γουν στα ίδια, αφή­νο­ντας στο απυ­ρό­βλη­το και ενι­σχύ­ο­ντας τους οικο­νο­μι­κά ισχυ­ρούς, φορ­τώ­νο­ντας όλα τα βάρη σ’ αυτούς που παλεύ­ουν για να τα βγά­λουν πέρα. Για­τί είδα­με πως η μόνη ουσια­στι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στο κοι­νο­βού­λιο ήταν αυτή του ΚΚΕ απέ­να­ντι σ’ ένα μέτω­πο φωνα­σκού­ντων και ενί­ο­τε χυδαιο­λο­γού­ντων μονο­μά­χων, που όμως από κοι­νού ψήφι­ζαν τα μνη­μό­νια και τα υπα­γο­ρευ­μέ­να απ’ τα μνη­μό­νια μέτρα. Αυτή η φωνή, αυτή η πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση είναι σημα­ντι­κό να υπάρ­χει και στο επό­με­νο κοι­νο­βού­λιο, ‚όσο το δυνα­τόν πιο ενι­σχυ­μέ­νη. Για τού­το, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερ­δι­σμέ­νη για τα συμ­φέ­ρο­ντα αυτών που κάπο­τε απο­κα­λού­σαν «μη προ­νο­μιού­χους» και που σήμε­ρα βιώ­νουν την περαι­τέ­ρω έως και από­λυ­τη φτω­χο­ποί­η­σή τους, για τα συμ­φέ­ρο­ντα όλων των δοκι­μα­ζό­με­νων ανθρώ­πων αυτής της χώρας.”

2a

Ρίτσου Ελευθερία (Έρη), συγγραφέας

Γεν­νή­θη­κε το 1955 στη Σάμο, όπου και μεγά­λω­σε. Γονείς της ο ποι­η­τής Γιάν­νης Ρίτσος και η για­τρός Γαρυ­φα­λιώ Γεωρ­γιά­δου — Ρίτσου. Σπού­δα­σε Αγγλι­κή Φιλο­λο­γία. Εργά­στη­κε στην Εθνι­κή Τρά­πε­ζα, απ’ όπου συντα­ξιο­δο­τή­θη­κε το 2010. Έχει εκδώ­σει βιβλία για παι­διά και μεγάλους.

Υπήρ­ξε υπο­ψή­φια ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ το 2014 και υπο­ψή­φια βου­λευ­τής, στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας το 2015.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο