Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλήτρια ιστιοπλοΐας για τον καταγγελλόμενο προπονητή: “Καμία συναίνεση, ήταν βιασμός. Με απειλούσε πως θα με σκοτώσει αν μιλήσω” 

Η αθλή­τρια που κατήγ­γει­λε βια­σμό από τον προ­πο­νη­τή της στην ηλι­κία των 11 ετών, δια­ψεύ­δει με από­λυ­το τρό­πο τους ισχυ­ρι­σμούς του — και τον κατη­γο­ρεί ότι απει­λού­σε τη ζωή της και τη ζωή των δικών της, εάν μιλούσε.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η 20χρονη αθλή­τρια έδω­σε κατά­θε­ση στον εισαγ­γε­λέα, Νίκο Στε­φα­νά­το, το πρωί του Σαβ­βά­του — κατά­θε­ση που απο­τέ­λε­σε το υλι­κό για την έκδο­ση εντάλ­μα­τος σύλ­λη­ψης σε βάρος του προ­πο­νη­τή από την αρμο­δία ανα­κρί­τρια. Η 20χρονη φέρε­ται να υπο­στη­ρί­ζει πως ο 38χρονος την βία­σε ενό­σω ήταν 11 ετών και την απει­λού­σε ότι θα την σκο­τώ­σει ή θα κατα­στρέ­ψει την οικο­γέ­νεια της εάν μιλού­σε για όσα συνέ­βαι­ναν. “Καμία συναί­νε­ση, καθα­ρός βια­σμός” φέρε­ται να δηλώ­νει η αθλή­τρια Ιστιο­πλοϊ­ας, η οποία καταγ­γέ­λει πως το 2013 μαζί με τους γονείς της κι έναν ακό­μη παρά­γο­ντα του ομί­λου Ιστιο­πλοί­ας του τόπου κατοι­κί­ας της, κατέ­φυ­γαν στην αστυ­νο­μία για να καταγ­γεί­λουν όσα βίω­νε το παι­δί από διε­τί­ας. Όμως εκεί, ο διοι­κη­τής του τμή­μα­τος, τους συνέ­στη­σε να μην μπουν στον “κυκε­ώ­να” των μηνύ­σε­ων, που θα είχε ως απο­τέ­λε­σμα να επι­βα­ρυν­θεί ψυχι­κά πολύ περισ­σό­τε­ρο το κορί­τσι. Μετά ωστό­σο από αυτό, σύμ­φω­να με την αθλή­τρια, ο προ­πο­νη­τής απο­λύ­θη­κε από τον όμι­λο και έφυ­γε από την πόλη.

Η αθλή­τρια δεν είχε μιλή­σει ξανά για τον βια­σμό της, μέχρι που είδε την Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου να καταγ­γέ­λει όσα βίω­σε ως νεα­ρή αθλή­τρια από παρά­γο­ντα της ομο­σπον­δί­ας Ιστιο­πλοϊ­ας. Τότε, όπως η ίδια ανα­φέ­ρει, επι­κοι­νώ­νη­σε με την ολυ­μπιο­νί­κη και συνα­ντή­θη­καν. Στην συνά­ντη­σή τους ήταν που η 20χρονη απο­φά­σι­σε να μιλή­σει και αυτή για την σεξουα­λι­κή βία που έχει υπο­στεί και επέ­τρε­ψε στην κ. Μπε­κα­τώ­ρου να ανα­φερ­θεί στην περί­πτω­σή της όταν θα πήγαι­νε να κατα­θέ­σει στον κ. Στε­φα­νά­το, όπως και έγινε.

Σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η 20χρονη αθλή­τρια δια­ψεύ­δει τον προ­πο­νη­τή που ισχυ­ρί­ζε­ται πως όσα έγι­ναν, ήταν σε χρό­νο μετα­γε­νέ­στε­ρο και όχι όταν το θύμα ήταν 11 χρο­νών. Η αθλή­τρια τονί­ζει, πως όταν ο προ­πο­νη­τής απο­μα­κρύν­θη­κε από τον όμι­λο, η ίδια ήταν μόλις 14 χρο­νών, και επο­μέ­νως ό,τι της συνέ­βη ήταν σε πολύ προ­γε­νέ­στε­ρο χρόνο.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο