Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΙΣΧΟΣ: Διακοπή ρεύματος μέσα στον καύσωνα σε σπίτι συνταξιούχου με προβλήματα υγείας

«Το απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός της δια­κο­πής ρεύ­μα­τος από τη ΔΕΗ σε μέρες καύ­σω­να, σε συντα­ξιού­χο που αντι­με­τω­πί­ζει προ­βλή­μα­τα υγεί­ας και είναι επω­φε­λού­με­νος του προ­γράμ­μα­τος “Βοή­θεια στο Σπί­τι”», καταγ­γέλ­λουν σωμα­τεία και φορείς της Ελευσίνας

Όπως ανα­φέ­ρουν, «άμε­σα εκπρό­σω­ποι των σωμα­τεί­ων συνα­ντη­θή­κα­με μαζί του και προ­χω­ρή­σα­με σε παρέμ­βα­ση στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, απαι­τώ­ντας την άμε­ση επα­να­σύν­δε­ση του ρεύ­μα­τος και την χωρίς όρους έντα­ξή του σε δια­κα­νο­νι­σμό που να μπο­ρεί να εξυ­πη­ρε­τεί με βάση το εισό­δη­μά του.

Είναι απα­ρά­δε­κτο και απάν­θρω­πο, τονί­ζουν, «το γεγο­νός ότι η πιο ζεστή μέρα του χρό­νου βρί­σκει τον άνθρω­πο αυτό χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα. Η “κοι­νω­νι­κή ευθύ­νη” της εται­ρεί­ας εξα­ντλεί­ται στο ότι μας πλη­ρο­φό­ρη­σε πως μέχρι να γίνει νέος δια­κα­νο­νι­σμός ή εφά­παξ εξό­φλη­ση του ποσού οφει­λής, δεν θα προ­χω­ρή­σει σε επανασύνδεση».

«Ανα­ρω­τιό­μα­στε ποιος ανα­λαμ­βά­νει την ευθύ­νη σε περί­πτω­ση που του προ­κύ­ψει κάποιο σοβα­ρό ζήτη­μα υγεί­ας λόγω του καύ­σω­να; H κυβέρ­νη­ση με τις εγκλη­μα­τι­κές της πολι­τι­κές, που έχουν κάνει τη στοι­χειώ­δη κάλυ­ψη των ενερ­γεια­κών ανα­γκών των λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών είδος πολυ­τε­λεί­ας; Οι πάρο­χοι Ενέρ­γειας που έχουν δει τα κέρ­δη τους να εκτο­ξεύ­ο­νται στη σφαί­ρα του αμύ­θη­του ενώ ταυ­τό­χρο­να έχουν μπου­χτί­σει επι­δο­τή­σεις; Ή θα φταί­ει το “ακραίο και­ρι­κό φαι­νό­με­νο” του καύ­σω­να μέσα στο κατα­κα­λό­και­ρο;», τονίζουν.

«Απαι­τού­με εδώ και τώρα να επα­να­συν­δε­θεί το ρεύ­μα στο σπί­τι του συμπο­λί­τη μας δια­φο­ρε­τι­κά προει­δο­ποιού­με ότι θα προ­χω­ρή­σου­με άμε­σα σε μαχη­τι­κή κινη­το­ποί­η­ση στα γρα­φεία της ΔΕΗ στην περιο­χή. Έχου­με πλέ­ον πεί­ρα από προη­γού­με­νες πετυ­χη­μέ­νες παρεμ­βά­σεις μας και έχου­με ξεκα­θα­ρί­σει και στην κυβέρ­νη­ση και στους παρό­χους ότι θα μας βρί­σκουν διαρ­κώς μπρο­στά τους. Η οργά­νω­ση στα σωμα­τεία μας είναι αυτή που θα ρίξει φως στο σκο­τά­δι που μας ετοι­μά­ζουν. Καμία δια­κο­πή ρεύ­μα­τος σε λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά! Κανέ­νας μόνος του στην κρί­ση!», υπογραμμίζουν.

Στο μετα­ξύ οι εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Ελευ­σί­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» έθε­σαν το ζήτη­μα στον δήμαρ­χο της πόλης απαι­τώ­ντας να προ­χω­ρή­σει σε παρέμ­βα­ση προ­κει­μέ­νου να επα­να­συν­δε­θεί το ρεύ­μα στο σπί­τι του συνταξιούχου.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο