Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιτωλοακαρνανία: Με «εντέλλεσθαι» καλούνται οι γιατροί του ΚΥ Ναυπάκτου να καλύψουν εφημερίες και δεύτερου Κέντρου Υγείας

Με μετα­κι­νή­σεις και «Εντέλ­λε­σθαι» επι­χει­ρεί η κυβέρ­νη­ση να καλύ­ψει τα τρα­γι­κά κενά για­τρών στις δημό­σιες δομές της χώρας, αρνού­με­νη να προ­βεί σε προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού για να αντι­με­τω­πί­σει τις  λαϊ­κές ανά­γκες για δημό­σια Υγεία.

Μετά τα εντέλ­λε­σθαι για μετα­κί­νη­ση και υπε­ρε­φη­μέ­ρευ­ση των ακτι­νο­λό­γων του ΓΝ Αγρι­νί­ου στο ΓΝ Άρτας, των ιατρών του ΚΥ Βόνι­τσας στο ΚΥ Βασι­λι­κής στη Λευ­κά­δα, σει­ρά πήραν τώρα οι για­τροί του Κέντρου Υγεία Ναυ­πά­κτου που καλού­νται να καλύ­ψουν τις εφη­με­ρί­ες στο Κέντρο Υγεί­ας  Άνω Χώρας, το οποίο έχει μεί­νει χωρίς κανέ­ναν ειδι­κευ­μέ­νο ιατρό, για τους επό­με­νους 3 μήνες.

Δηλα­δή καλού­νται οι ιατροί ενός Κέντρου Υγεί­ας με εντέλ­λε­σθαι να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τις εφη­με­ρί­ες 2 Κέντρων Υγεί­ας, υπερ­βαί­νο­ντας το ανώ­τα­το μηνιαίο επι­τρε­πτό όριο εφη­με­ριών και χωρίς τη συναί­νε­σή τους, οδη­γώ­ντας τους σε υπε­ρε­φη­μέ­ρευ­ση και εργα­σια­κή και σωμα­τι­κή εξου­θέ­νω­ση, ενώ ήδη οι για­τροί καλύ­πτουν και εφη­με­ρια­κές ανά­γκες του ΤΕΠ του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Μεσολογγίου.

Η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας καταγ­γέλ­λει πως «η Διοί­κη­ση έφτα­σε στο σημείο να «θυμί­σει» στους συνα­δέλ­φους να υπο­γρά­ψουν υπεύ­θυ­νη δήλω­ση ότι συναι­νούν στην υπε­ρε­φη­μέ­ρευ­ση, να υπο­γρά­ψουν δηλα­δή τη ρήτρα εξαί­ρε­σης (opt out), ανα­λαμ­βά­νο­ντας οι ίδιοι την απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη για τη διε­νέρ­γεια υπε­ρερ­γα­σί­ας με ό,τι συνέ­πειες αυτό μπο­ρεί να έχει, ώστε να καλύ­ψουν τις δικές τους ευθύ­νες για τη μη στε­λέ­χω­ση του ΚΥ Άνω Χώρας».

Η Ένω­ση σημειώ­νει ότι αυτές οι εντο­λές «θα έχουν σαν απο­τέ­λε­σμα να δια­τα­ρα­χθεί η ομα­λή λει­τουρ­γία των περι­φε­ρεια­κών ιατρεί­ων, των ανα­γκών του ΚΥ Ναυ­πά­κτου αλλά και να ανα­στα­λούν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να ραντε­βού τόσο στο ΚΥ Ναυ­πά­κτου όσο και στα περι­φε­ρεια­κά ιατρεία. Επί­σης, ν’ ανα­στα­λούν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες κανο­νι­κές άδειες συνα­δέλ­φων ενώ δυνη­τι­κά τίθε­νται σε κίν­δυ­νο τόσο η η υγιει­νή όσο και η  ασφά­λεια των ιατρών και ασθενών.

Δε θα γίνου­με περιο­δεύ­ων θία­σος προ­κει­μέ­νου να καλύ­πτου­με τα κενά των θέσε­ων των διά­φο­ρων τμη­μά­των των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων και κέντρων υγεί­ας που με την πολι­τι­κή τους έχουν δημιουρ­γή­σει οι κυβερ­νή­σεις. Το πρό­βλη­μα της σοβα­ρής υπο­στε­λέ­χω­σης του Κέντρου Υγεί­ας Άνω Χώρας είναι γνω­στό εδώ και πολύ και­ρό, δεν προ­έ­κυ­ψε τώρα» σημειώ­νει και απαι­τεί να προ­κη­ρυ­χθούν άμε­σα και με κατε­πεί­γου­σες δια­δι­κα­σί­ες το σύνο­λο των κενών οργα­νι­κών θέσε­ων του Κέντρου Υγεί­ας Άνω Χώρας και ν’ ανα­κλη­θεί άμε­σα η εντο­λή μετα­κί­νη­σης από την 6η ΥΠΕ των συνα­δέλ­φων ιατρών από το ΚΥ Ναυπάκτου.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο