Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακτιβίστρια της Παλαιστίνης ξεμπρόστιασε δημόσια τον Μητσοτάκη

Ακτι­βί­στρια υπέρ των δικαιω­μά­των του Παλαι­στι­νια­κού λαού στη­λί­τευ­σε τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, ο οποί­ος επι­σκέ­φθη­κε τον Κανα­δά, με φόντο τις προ­σε­χείς ευρω­ε­κλο­γές και την επι­στο­λι­κή ψήφο.

Η γυναί­κα, πλη­σί­α­σε τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη, ο οποί­ος νομί­ζο­ντας ότι πρό­κει­ται περί… θαυ­μά­στριας της απά­ντη­σε αρχι­κά με ενθου­σια­σμό και με χαμό­γε­λο, ωστό­σο μόλις του είπε ότι είναι συνυ­πεύ­θυ­νος για τη γενο­κτο­νία των Παλαι­στί­νιων, άλλα­ξε ύφος και αιφ­νι­δια­σμέ­νος της απά­ντη­σε «είστε σοβαρή;».

Τη συνά­ντη­σή τους σχο­λί­α­σε η κοπέ­λα σε ανάρ­τη­σή της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, την οποία συνο­δεύ­ει και με σχε­τι­κό βίντεο.

“Ενώ η κυβέρ­νη­ση της Ελλά­δας έχει υπο­στη­ρί­ξει μια λύση δύο κρα­τών μετα­ξύ του Ισρα­ήλ και της Παλαι­στί­νης, η απρο­κά­λυ­πτη συνε­νο­χή της στη γενο­κτο­νία των Παλαι­στι­νί­ων λέει άλλα. Οι συνε­χείς επεν­δύ­σεις πολ­λών δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων της Ελλά­δας με το Ισρα­ήλ και την Elbit Systems απο­κα­λύ­πτουν μια αδια­φο­ρία για τα δει­νά των αθώ­ων πολι­τών. Ενι­σχύ­ο­ντας το Ναυ­τι­κό, την Αερο­πο­ρία και την Αμυ­ντι­κή Βιο­μη­χα­νία Ισρα­ήλ-Ελλά­δας, η Ελλά­δα απο­δει­κνύ­ει τη στα­θε­ρή της υπο­τα­γή στις δυνά­μεις του Ισρα­ήλ. Και όπως έχει πει ο ίδιος ο κ. Μητσο­τά­κης στο Ισρα­ήλ: «Έρχο­μαι εδώ όχι μόνο ως σύμ­μα­χος, αλλά ως αλη­θι­νός φίλος». Οι αλη­θι­νοί φίλοι δεν αφή­νουν τους φίλους να καθα­ρί­σουν εθνο­τι­κά έναν ολό­κλη­ρο πλη­θυ­σμό, Κυριά­κο”, σημειώ­νει εύστο­χα η ακτιβίστρια.

Η ακτι­βί­στρια πλη­σί­α­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό ρωτώ­ντας: «Είστε ο κ. Μητσο­τά­κης;», με τον ίδιο να απα­ντά κατα­φα­τι­κά και τη νεα­ρή γυναί­κα να τον κατη­γο­ρεί για συνε­νο­χή «στη γενο­κτο­νία των Παλαι­στι­νί­ων». Αιφ­νι­δια­σμέ­νος εκεί­νος απα­ντά: «Είστε σοβα­ρή;».

Η ακτι­βί­στρια επέ­μει­νε να του απευ­θύ­νε­ται και να τον ρωτά­ει για­τί δε ζητά­ει κατά­παυ­ση του πυρός. «14.000 παι­διά από την Παλαι­στί­νη έχουν σκο­τω­θεί»,  συνέ­χι­σε να φωνά­ζει, με τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη να της απα­ντά με έντο­νη ενό­χλη­ση ότι έχει πράγ­μα­τι ζητή­σει κατά­παυ­ση του πυρός.

«Τι παρα­πά­νω κάνε­τε; Για­τί δεν εφαρ­μό­ζε­τε κυρώ­σεις στο Ισρα­ήλ; 14.000 παι­διά από την Παλαι­στί­νη έχουν σκο­τω­θεί. 40.000 Παλαι­στί­νιοι είναι νεκροί. Εμπάρ­γκο όπλων! Θα έπρε­πε να ντρέ­πε­στε, έχε­τε το αίμα 14.000 παι­διών από την Παλαι­στί­νη στα χέρια σας. Πώς μπο­ρεί­τε να κοι­τά­ζε­τε τον εαυ­τό σας στον καθρέ­πτη; Το Ισρα­ήλ είναι τρο­μο­κρα­τι­κό κρά­τος», επα­νέ­λα­βε, αλλά ο πρω­θυ­πουρ­γός απα­ξί­ω­σε να απα­ντή­σει και απο­μα­κρύν­θη­κε βουβός.

Φυσι­κά ο κ. Μητσο­τά­κης δεν στε­ρεί­ται μόνο ηθι­κής και ενσυ­ναί­σθη­σης αλλά και μνή­μης. Πώς άλλω­στε να εξη­γή­σει κανείς το γεγο­νός ότι απο­σιω­πά την κατα­ψή­φι­ση, μέσω της απου­σί­ας της, του ψηφί­σμα­τος της Ιορ­δα­νί­ας, στις 27/10/2023, όταν αυτό εγκρί­θη­κε με 120 ψήφους από τον ΟΗΕ. Το αίσχος, η ντρο­πή και η αναλ­γη­σία πάνε φαί­νε­ται παρέα με την εξυ­πη­ρε­τι­κή αμνη­σία και μερο­λη­ψία, όλων όσων βλέ­πουν νεκρούς μόνο εκεί που εξυ­πη­ρε­τού­νται τα συμ­φέ­ρο­ντά τους.
Η ειρω­νεία δε είναι ότι το κρά­τος που επι­σκέ­φθη­κε και σημειώ­θη­κε το παρόν περι­στα­τι­κό, είναι το κρά­τος όπου αντί­στοι­χα μέσω της απου­σί­ας του είχε κατα­ψη­φί­σει το σχε­τι­κό ψήφι­σμα, δεν παρέ­λει­ψε όμως να κατα­θέ­σει σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία προ­κει­μέ­νου να κατα­δι­κα­στεί ονο­μα­στι­κά η Χαμάς για τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις, πρό­τα­ση που όμως απορρίφθηκε.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο