Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίζεται για 175η μέρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού — Στους 32.623 οι νεκροί

Δεκά­δες Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν και τραυ­μα­τί­στη­καν σήμε­ρα το πρωί ως απο­τέ­λε­σμα της συνε­χι­ζό­με­νης, για 175η ημέ­ρα, βάρ­βα­ρης επί­θε­σης του κρά­τους — δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας.

Το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο Wafa ανέ­φε­ρε ότι το κατο­χι­κό αερο­σκά­φος βομ­βάρ­δι­σε ένα σπί­τι στη Χαν Γιου­νίς, νότια της Λωρί­δας της Γάζας, σκο­τώ­νο­ντας 12 Παλαι­στί­νιους και τραυ­μα­τί­ζο­ντας δεκά­δες άλλους, ενώ μια Παλαι­στί­νια έχα­σε τη ζωή της και άλλοι τραυ­μα­τί­στη­καν από τον βομ­βαρ­δι­σμό τζα­μιού στη Τζα­μπα­λία, βόρεια της Λωρί­δας της Γάζας.

Τα ισραη­λι­νά αερο­σκά­φη βομ­βάρ­δι­σαν κτί­ρια κατοι­κιών στη συνοι­κία Αλ Νασρ, δυτι­κά της πόλης της Γάζας, και τη συνοι­κία Ταλ αλ Χαγουα, νότια αυτής, με απο­τέ­λε­σμα αρκε­τούς νεκρούς και τραυ­μα­τί­ες. Ο κατο­χι­κός στρα­τός βομ­βάρ­δι­σε επί­σης σπί­τια σε συνοι­κία στα ανα­το­λι­κά της πόλης, οδη­γώ­ντας στο θάνα­το 7 Παλαι­στι­νί­ων και στον τραυ­μα­τι­σμό άλλων.

Το Παλαι­στι­νια­κό Υπουρ­γείο Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι η ισραη­λι­νή κατο­χή διέ­πρα­ξε 7 σφα­γές στη Λωρί­δα της Γάζας τις τελευ­ταί­ες ώρες, αφή­νο­ντας 71 νεκρούς και 112 τραυ­μα­τί­ες, ανε­βά­ζο­ντας τον αριθ­μό των θυμά­των της συνε­χι­ζό­με­νης ισραη­λι­νής επί­θε­σης από τις 7 Οκτω­βρί­ου σε 32.623.

Σε 75.092 ανέρ­χο­νται οι τραυ­μα­τί­ες, οι περισ­σό­τε­ροι από τους οποί­ους είναι γυναί­κες και παι­διά, εκτός από τα χιλιά­δες θύμα­τα που εξα­κο­λου­θούν να βρί­σκο­νται κάτω από τα ερεί­πια και στους δρό­μους, και τα πλη­ρώ­μα­τα ασθε­νο­φό­ρων και πολι­τι­κής άμυ­νας δεν μπο­ρούν να τους προσεγγίσουν.

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο