Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλήθεια κ. Κικίλια, πόσο κοντά ή μακριά είστε από τη Χρυσή Αυγή;

Υπουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κικί­λιας για την αυταρ­χι­κή συμπε­ρι­φο­ρά αστυ­νο­μι­κών σε βάρος εφη­με­ρεύ­ου­σας ιατρού: «Δεν είμαι εγώ εκεί­νος, ο οποί­ος θα πει στην αστυ­νο­μία να μην οπλο­φο­ρεί, για­τί, εάν συμ­βεί το παρα­μι­κρό, ποιος θα φταί­ει; Συνε­πώς, περι­μέ­νω το πόρι­σμα και θα δούμε»

Κύριε Κικί­λια, δε χρειά­ζε­ται να πεί­τε εσείς στον αστυ­νο­μι­κό να μην οπλο­φο­ρεί, το προ­βλέ­πει η σχε­τι­κή νομο­θε­σία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) οι αστυ­νο­μι­κοί φρου­ροί κρα­του­μέ­νων ασθε­νών πρέ­πει να εισέρ­χο­νται άοπλοι σε ειδι­κές μονά­δες (όπως αυτο­νό­η­τα είναι οι ψυχια­τρι­κές πτέ­ρυ­γες). Εσείς κ. Κικί­λια οφεί­λε­τε να σεβα­στεί­τε (μέχρι να την αλλά­ξε­τε)  την υπάρ­χου­σα νομο­θε­σία για να δια­σφα­λί­σε­τε την άσκη­ση του ιατρι­κού λει­τουρ­γή­μα­τος και τη νοση­λεία των ασθε­νών με τη δέου­σα ευαι­σθη­σία και υπευθυνότητα.

Γρά­φου­με, μέχρι να την αλλά­ξε­τε, για­τί γνω­ρί­ζου­με ότι όσο συνε­χί­ζε­ται η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή τόσο θα δυνα­μώ­νει η κρα­τι­κή τρο­μο­κρα­τία, που θα εκφρά­ζε­ται με πολ­λούς τρό­πους, όχι μόνο με επι­θέ­σεις με ΜΑΤ και χημι­κά σε βάρος αγω­νι­ζό­με­νων, αλλά και με τη καλ­λιέρ­γεια κλί­μα­τος φόβου μέσα στους χώρους δου­λειάς, ακό­μα και μέσα στις δημό­σιες μονά­δες Υγείας.

Και δεν έφτα­νε αυτό, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από το συνά­δελ­φό του υπουρ­γό Γ. Βρού­τση (άρνη­ση από­δο­σης ΑΜΚΑ σε υπο­κό­ους τρί­των χωρών) προ­χώ­ρη­σε σε μια «εθνι­κο­πα­τριω­τι­κή» δήλω­ση «Δεν θα πλη­ρώ­νουν οι Έλλη­νες τις υπη­ρε­σί­ες του ΕΣΥ στους αλλο­δα­πούς ασφα­λι­σμέ­νους»(!!!) προ­α­ναγ­γέ­λο­ντας ουσια­στι­κά τον απο­κλει­σμό μετα­να­στών και προ­σφύ­γων από την ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη (Γα τους Ευρω­παί­ους πολί­τες το θέμα είναι λυμέ­νο από τη νομο­θε­σία της ΕΕ). Ταυ­τό­χρο­νο ενο­χο­ποιεί ως υπεύ­θυ­νους για τις υπο­βαθ­μι­σμέ­νες υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας (απο­τέ­λε­σμα των μνη­μο­νια­κών πολι­τι­κών) τους πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Αλή­θεια κ. Κικί­λια πόσο κοντά ή μακριά είστε στη ρητο­ρι­κή της Χρυ­σής Αυγής, η οποία δια­μαρ­τύ­ρε­ται για τα επι­δό­μα­τα, για παρά­δειγ­μα, που παίρ­νουν πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Μήπως ακρο­βα­τεί­τε επι­κίν­δυ­να κ. Κικίλια;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο