Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλβανία: Αντικυβερνητική διαδήλωση από το κόμμα του Μπερίσα

Δια­δή­λω­ση ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση της Αλβα­νί­ας, διορ­γά­νω­σε στα Τίρα­να, το κόμ­μα του Σαλί Μπε­ρί­σα, με αφορ­μή το νέο κύμα μετα­νά­στευ­σης από την χώρα, κυρί­ως προς την Βρε­τα­νία, τη δια­φθο­ρά και την εξά­πλω­ση της φτώχειας.

Οι υπο­στη­ρι­κτες του πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γού, συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το γρα­φείο του νυν πρω­θυ­πουρ­γού Έντι Ράμα. Αφού δια­δή­λω­σαν ειρη­νι­κά επί περί­που τρεις ώρες, δια­δη­λω­τές έσπα­σαν τον κλοιό που είχαν σχη­μα­τί­σει αστυ­νο­μι­κοί γύρω από την έδρα της κυβέρ­νη­σης και πέτα­ξαν μαύ­ρες και κόκ­κι­νες μπο­γιές. Ένας δια­δη­λω­τής συνελήφθη.

Ορι­σμέ­νοι άνα­ψαν κεριά στη μνή­μη δύο ανδρών που, σύμ­φω­να με την αλβα­νι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, πέθα­ναν ενώ βρί­σκο­νταν υπό κράτηση.

«Ακρι­βώς όπως πριν από 32 χρό­νια, ο κόσμος μας βλέ­πει ως ανθρώ­πους που κατα­φθά­νουν με μικρά πλε­ού­με­να», δήλω­σε ο Σαλί Μπε­ρί­σα, ανα­φε­ρό­με­νος στους ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρους Αλβα­νούς που ανα­ζη­τούν ένα καλύ­τε­ρο αύριο στη Βρετανία.

Βρε­τα­νοί υπουρ­γοί καταγ­γέλ­λουν ότι Αλβα­νοί βρί­σκο­νται πίσω από το κύμα μετα­να­στών που δια­σχί­ζουν τη Μάγ­χη και πως ορι­σμέ­νοι εξ αυτών συν­δέ­ο­νται με το οργα­νω­μέ­νο έγκλημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο