Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έστησαν μπλόκο και ανάγκασαν να γυρίσει πίσω τρένο με αμερικανικά άρματα μάχης

«Αλε­ξαν­δρού­πο­λη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών». Μπλό­κο στον σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό, στο τρέ­νο που μετέ­φε­ρε αμε­ρι­κα­νι­κά άρμα­τα μάχης από το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης προς τη Βουλ­γα­ρία, έστη­σαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνε­χί­ζο­ντας τον αγώ­να για απε­μπλο­κή της χώρας μας από τους πολέ­μους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στά­θη­καν μπρο­στά στο τρέ­νο με το πανό και τις σημαί­ες και ανά­γκα­σαν το τρέ­νο να στα­μα­τή­σει. Απαί­τη­σαν να γυρί­σει πίσω και να ξεκου­μπι­στούν οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κοί φονιά­δες από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και όλη την περιοχή.

Η επι­χεί­ρη­ση στέ­φθη­κε με επι­τυ­χία, καθώς η πολε­μι­κή μηχα­νή ανα­γκά­στη­κε σε υπα­να­χώ­ρη­ση. Tο τρέ­νο με τα αμε­ρι­κά­νι­κα άρμα­τα μάχης επέ­στρε­ψε προς τα πίσω.

«Όταν ο λαός δεν προσκυνά, ακόμα και τα τρένα πίσω τα γυρνά»

Η υπο­χώ­ρη­ση του τρέ­νου έγι­νε δεκτή με συν­θή­μα­τα. «Όταν ο λαός δεν προ­σκυ­νά, ακό­μα και τα τρέ­να πίσω τα γυρ­νά» ήταν ένα από τα ευρη­μα­τι­κά συν­θή­μα­τα που αντήχησαν.

Το πανό έγρα­φε: «Καμία στρα­τιω­τι­κή απο­στο­λή εκτός συνό­ρων — Να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή της χώρας στους πολέ­μους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – Η ελπί­δα στην πάλη του λαού».

Με τα συν­θή­μα­τα τους, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έστει­λαν ξεκά­θα­ρο το μήνυ­μα ότι «οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά — έξω από τα σύνο­ρα δεν έχου­νε δου­λειά», «ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών», «φονιά­δες των λαών Αμε­ρι­κά­νοι», «καμία εμπλο­κή — καμιά συμ­με­το­χή — έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί».

Απέραντη Νατοϊκή βάση η Αλεξανδρούπολη

Ο Σταύ­ρος Μπά­ζας, μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης του ΚΚΕ κατήγ­γει­λε τη μετα­τρο­πή της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης σε απέ­ρα­ντη ΝΑΤΟι­κή βάση .

«Καταγ­γέλ­λου­με τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση του λιμα­νιού, του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου, των στρα­το­πέ­δων της περιο­χής από τους ΝΑΤΟϊ­κούς, από τους μακε­λά­ρη­δες των λαών, που αυτές τις μέρες με τρέ­να και με εκα­το­ντά­δες φορ­τη­γά μετα­φέ­ρουν επι­κίν­δυ­νο πολε­μι­κό υλι­κό στα σύνο­ρα με τη Βουλ­γα­ρία», είπε.

Κατήγ­γει­λε επί­σης την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση που παρα­χω­ρεί οπλι­κά συστή­μα­τα τα οποία είναι χρή­σι­μα για την άμυ­να της χώρας στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση του Ζελένσκι.

Να δυναμώσει ο αγώνας για την απεμπλοκή

«Η βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και τη συμ­φω­νία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελλη­νι­κής Λύσης, στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, η μετα­τρο­πή του νομού και της ευρύ­τε­ρης περιο­χής σε αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό προ­γε­φύ­ρω­μα και βάση μετα­φο­ράς επι­κίν­δυ­νου πολε­μι­κού υλι­κού στον πόλε­μο με τη Ρωσία στο έδα­φος της Ουκρα­νί­ας, γίνε­ται για τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης της χώρας μας, για να κερ­δί­σουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι μεγα­λύ­τε­ρο κομ­μά­τι από τη λεία. Δεν προ­σφέ­ρει καμία ασφά­λεια στον λαό της περιο­χής, απε­να­ντί­ας μετα­τρέ­πει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της σε θύμα αντί­πα­λων στρα­το­πέ­δων, σε στό­χο αντι­ποί­νων», τόνισε.

Και κάλε­σε το λαό να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να για την απε­μπλο­κή της χώρας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, για να ξεκου­μπι­στούν οι Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί φονιά­δες από το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, για να γυρί­σουν όλες οι ελλη­νι­κές απο­στο­λές που βρί­σκο­νται εκτός συνόρων.

 

Σάπιες ζωές, μυθι­στό­ρη­μα του Ανδρέα Ονουφρίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο