Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ισραήλ αποκαλεί τον ΟΗΕ “αντιισραηλινό οργανισμό”!!!

Με τις πλά­τες των Αμμε­ρι­κα­νο­Ευ­ρω­παί­ων συμ­μά­χων του, που το στη­ρί­ζουν και ενι­σχύ­ουν στον αφα­νι­σμό του Παλαι­στι­νια­κού λαού, το κρά­τος δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ χαρα­κτη­ρί­ζει τον ΟΗΕ “αντι­ισ­ραη­λι­νό οργα­νι­σμό”!!! Με τους βομ­βαρ­δι­σμούς και τις επι­θέ­σεις του ισραη­λι­νού κατο­χι­κού στρα­τού να συνε­χί­ζο­νται αστα­μά­τη­τα για 168 μέρες στη Λωρί­δα της Γάζας, να εμπο­δί­ζε­ται η είσο­δος ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας, να δολο­φο­νού­νται Παλαι­στί­νιοι την ώρα που περι­μέ­νουν να πάρουν τρό­φι­μα, να πεθαί­νουν παι­διά από την πεί­να και τους νεκρούς να ξεπερ­νούν τις 32.000. Και ιτα όποια ψηφί­σμα­τα στον ΟΗΕ να μπλο­κά­ρο­νται από τις ΗΠΑ…

Συγκε­κρι­μέ­να, ο Ισραη­λι­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ίσρα­ελ Κατζ απο­κά­λε­σε σήμε­ρα τον ΟΗΕ “αντι­ισ­ραη­λι­νό οργα­νι­σμό”, μετά την επί­σκε­ψη στις παρυ­φές της Λωρί­δας της Γάζας του γενι­κού γραμ­μα­τέα Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες ο οποί­ος απηύ­θυ­νε έκκλη­ση για “άμε­ση ανθρω­πι­στι­κή κατά­παυ­ση του πυρός”.

“Υπό τη διεύ­θυν­σή του, ο ΟΗΕ έχει μετα­τρα­πεί σε έναν αντι­ση­μι­τι­κό και αντι­ισ­ραη­λι­νό οργα­νι­σμό που παρέ­χει στέ­γη και ενθαρ­ρύ­νει την τρο­μο­κρα­τία”, γρά­φει ο Κατζ στον λογα­ρια­σμό του στην πλατ­φόρ­μα X (πρώ­ην Twitter).

“Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΟΗΕ Αντό­νιο Γκου­τέ­ρες ήρθε σήμε­ρα από την αιγυ­πτια­κή πλευ­ρά του περά­σμα­τος της Ράφα και κατη­γό­ρη­σε το Ισρα­ήλ για την ανθρω­πι­στι­κή κατά­στα­ση στη Γάζα, χωρίς να κατα­δι­κά­σει με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο τους τρο­μο­κρά­τες της Χαμάς που λεη­λα­τούν ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια”, κατη­γό­ρη­σε ο Ισραη­λι­νός αξιωματούχος.

Πρό­κει­ται για ένα νέο επει­σό­διο στις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες εντά­σεις μετα­ξύ του Ισρα­ήλ και του Οργα­νι­σμού Ηνω­μέ­νων Εθνών.

Έπει­τα από πεντέ­μι­σι μήνες πολέ­μου που βύθι­σε τη Λωρί­δα της Γάζας σε μια ανθρω­πι­στι­κή κατά­στα­ση κατα­στρο­φι­κή, ο Γκου­τέ­ρες μετέ­βη σήμε­ρα στην αιγυ­πτια­κή πλευ­ρά της Ράφα, μια πόλη που βρί­σκε­ται ανά­με­σα στον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα και στην Αίγυπτο.

Ο Γκου­τέ­ρες τόνι­σε ότι πήγε εκεί για να επι­στή­σει την προ­σο­χή στον “πόνο” των κατοί­κων της Γάζας, που ζουν “έναν εφιάλ­τη δίχως τέλος”.

“Τίπο­τα δεν δικαιο­λο­γεί τις φρι­κτές επι­θέ­σεις της Χαμάς στις 7 Οκτω­βρί­ου. Και τίπο­τα δεν δικαιο­λο­γεί τη συλ­λο­γι­κή τιμω­ρία που υπέ­στη ο παλαι­στι­νια­κός λαός. Τώρα περισ­σό­τε­ρο από ποτέ, είναι η ώρα για άμε­ση ανθρω­πι­στι­κή κατά­παυ­ση του πυρός”, τόνι­σε.

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο