Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμέτρητοι οι νεκροί από το σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία

Στους 670 έφτα­σαν οι νεκροί από το φονι­κό σει­σμό των 7,8 Ρίχτερ που έπλη­ξε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα Τουρ­κία και Συρία. Αριθ­μός που συνε­χώς αυξάνεται.

Η σει­σμι­κή δόνη­ση 7,8 βαθ­μών που έπλη­ξε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα την Τουρ­κία και τη Συρία στοί­χι­σε τη ζωή σε εκα­το­ντά­δες ανθρώ­πους και εκτε­τα­μέ­νες υλι­κές κατα­στρο­φές, σύμ­φω­να με τους μέχρι τώρα απο­λο­γι­σμούς, που δεν στα­μα­τούν να επι­δει­νώ­νο­νται με μεγά­λη ταχύτητα.

Ο ακό­μη προ­σω­ρι­νός απο­λο­γι­σμός των θυμά­των στην Τουρ­κία κάνει λόγο για του­λά­χι­στον 284 νεκρούς και 2.323 τραυ­μα­τί­ες σε επτά επαρ­χί­ες, σύμ­φω­να με δεδο­μέ­να που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ο αντι­πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας Φουάτ Οκτάι. Η υπη­ρε­σία αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών της χώρας (AFAD) έκα­νε λόγο για περί­που 1.800 κτί­ρια που έχουν καταρ­ρεύ­σει, εγεί­ρο­ντας φόβους πως ο απο­λο­γι­σμός θα γίνει ακό­μα πιο βαρύς.

Στην άλλη πλευ­ρά των συνό­ρων, του­λά­χι­στον 237 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους σε περιο­χές υπό τον έλεγ­χο του καθε­στώ­τος της Συρί­ας και 147 άλλοι σε τομείς ελεγ­χό­με­νες από τους αντάρ­τες. Πάνω από 600 άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν, σύμ­φω­να με πηγές προ­σκεί­με­νες στις δύο πλευρές.

Οι απο­λο­γι­σμοί αυτοί υπάρ­χει μεγά­λος κίν­δυ­νος να συνε­χί­σουν να αυξά­νο­νται με ραγδαί­ους ρυθ­μούς, λαμ­βα­νο­μέ­νου υπό­ψη του γεγο­νό­τος πως έχουν καταρ­ρεύ­σει πολυ­κα­τοι­κί­ες σε πόλεις όπως τα Άδα­να, η Γκα­ζιά­ντεπ, η Σαν­λιούρ­φα, η Ντιγιάρμπακιρ…

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο