Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου: Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο με αφορ­μή τις δηλώ­σεις Κατρού­γκα­λου για την ασφά­λι­ση των επαγ­γελ­μα­τιών: 

«Οι δηλώ­σεις του “ψαλι­δο­χέ­ρη Κατρού­γκα­λου”, που η νομο­θε­σία του απο­τέ­λε­σε το “κερα­σά­κι στην τούρ­τα” δια­δο­χι­κών αντια­σφα­λι­στι­κών νόμων, απο­τε­λούν πρό­κλη­ση για κάθε σημε­ρι­νό και αυρια­νό συντα­ξιού­χο. Πρό­κλη­ση απο­τε­λεί και η στά­ση της ΝΔ, που εφαρ­μό­ζει τις βασι­κές δια­τά­ξεις του ν. Κατρού­γκα­λου τις οποί­ες υπο­σχό­ταν ότι θα καταρ­γή­σει. Απο­τε­λεί μια κραυ­γα­λέα από­δει­ξη αυτού που υπο­στη­ρί­ζει το ΚΚΕ, ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινού­νται στις ίδιες αντι­λαϊ­κές κατευθύνσεις.

Όλες οι κυβερ­νή­σεις απο­δεί­χθη­καν συνε­ται­ρά­κια στη διά­λυ­ση της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης: Τσά­κι­σαν τις συντά­ξεις οδη­γώ­ντας ακό­μα και σε μειώ­σεις 30–40%, εξα­νέ­μι­σαν την προ­βλε­πό­με­νη δαπά­νη από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, νομι­μο­ποί­η­σαν την κλο­πή δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ από τα απο­θε­μα­τι­κά των Ταμείων.

Η άμε­ση απαί­τη­ση όλων των επαγ­γελ­μα­τιών, όλων των συντα­ξιού­χων είναι να καταρ­γη­θούν όλοι οι αντια­σφα­λι­στι­κοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γεν­ναί­ες αυξή­σεις για αξιο­πρε­πείς συντά­ξεις. Αυτό το αίτη­μα στη­ρί­ζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Οι επαγ­γελ­μα­τί­ες και οι συντα­ξιού­χοι δεν πρέ­πει να δια­λέ­ξουν ανά­με­σα στη Σκύλ­λα και τη Χάρυ­βδη: Ούτε αυξή­σεις στις εισφο­ρές χωρίς αντί­κρι­σμα ούτε τις σημε­ρι­νές συντά­ξεις πείνας.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα από την πρώ­τη στιγ­μή στή­ρι­ξε τους αγώ­νες των επαγ­γελ­μα­τιών και των συντα­ξιού­χων και κατέ­θε­σε επα­νει­λημ­μέ­να τις προ­τά­σεις του διεκδικώντας:

- Κατάρ­γη­ση όλων των αντια­σφα­λι­στι­κών νόμων. Αυξή­σεις στις συντά­ξεις, με βελ­τί­ω­ση των ποσο­στών ανα­πλή­ρω­σης και αύξη­ση των δαπα­νών από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Επι­στρο­φή των κλεμ­μέ­νων απο­θε­μα­τι­κών εδώ και τώρα.

- Κατάρ­γη­ση του ποσού της εισφο­ράς για την Υγεία. Το σύνο­λο των δαπα­νών για την Υγεία και την Πρό­νοια να απο­δί­δε­ται από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

- Πάγω­μα των ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών για το 2023».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο