Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη — Δεκέμβρη 2023

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους οπαδούς και φίλους για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη — Δεκέμβρη 2023.

Απευ­θύ­νε­ται στους χιλιά­δες φίλους και συνερ­γα­ζό­με­νους με το Κόμ­μα, που έδω­σαν μαζί μας, το τελευ­ταίο διά­στη­μα, δύσκο­λες μάχες για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα παντού, σε όλους τους χώρους δου­λειάς, που συνα­ντη­θή­κα­με στις μεγά­λες λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις για το έγκλη­μα στα Τέμπη και στα μεγά­λα μέτω­πα για τις φωτιές και τις πλημ­μύ­ρες στις διά­φο­ρες περιο­χές της χώρας.

Απευ­θύ­νε­ται πλα­τιά στους εργα­ζό­με­νους, στα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της πόλης και της υπαί­θρου, που αγω­νί­ζο­νται και αγω­νιούν μπρο­στά στις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις, που παρα­κο­λου­θούν και εκτι­μούν τις μαχη­τι­κές θέσεις του ΚΚΕ, το εμπι­στεύ­ο­νται και προ­σβλέ­πουν με ελπί­δα σ’ αυτό.

Σε όλους όσοι συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας στις αλλε­πάλ­λη­λες εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις ώστε να δυνα­μώ­σου­με σημα­ντι­κά το ΚΚΕ, ενι­σχύ­ο­ντας το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής και την ανα­τρο­πή της.

Το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης που εκφρά­στη­κε, απο­τυ­πώ­θη­κε με την εκλο­γή δημάρ­χων στους δήμους Πάτρας, Ικα­ρί­ας, Και­σα­ρια­νής, Χαϊ­δα­ρί­ου, Πετρού­πο­λης και Τυρ­νά­βου και την ανά­δει­ξη περισ­σό­τε­ρων αγω­νι­στών βου­λευ­τών και συμ­βού­λων στα Περι­φε­ρεια­κά και Δημο­τι­κά Συμβούλια.

Οι πολ­λα­πλές και δύσκο­λες εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις είχαν σοβα­ρές απαι­τή­σεις και σε οικο­νο­μι­κό επί­πε­δο. Δημιούρ­γη­σαν μεγά­λες οικο­νο­μι­κές ανά­γκες για το Κόμ­μα. Είχα­με μεγά­λα έξο­δα για τα παρά­βο­λα των υπο­ψη­φί­ων, το τύπω­μα των ψηφο­δελ­τί­ων, τη διορ­γά­νω­ση εκδη­λώ­σε­ων και συγκεντρώσεων.

Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να διαδοθούν όσο το δυνατόν πλατύτερα, σε κάθε πόλη και χωριό, τα μηνύματα και οι αγωνιστικές θέσεις του Κόμματος.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ απο­κτά ιδιαί­τε­ρη σημα­σία σήμε­ρα που κλι­μα­κώ­νε­ται η συνο­λι­κό­τε­ρη επί­θε­ση στη ζωή και στα δικαιώ­μα­τα του λαού και της νεο­λαί­ας, στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, ενώ ενι­σχύ­ο­νται ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και η καταστολή.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αποδεδειγμένα οργανώνει τον αγώνα για τα εργατικά — λαϊκά συμφέροντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις του, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όσους υπηρετούν τον καπιταλιστικό «μονόδρομο».

Δεν είναι τυχαίο ότι εντεί­νε­ται η επί­θε­ση στο ΚΚΕ με αξιο­ποί­η­ση αντι­δρα­στι­κών νόμων και την απα­ρά­δε­κτη επι­βο­λή προ­στί­μων για τη διά­δο­ση των θέσε­ών του με αφί­σες και ανα­κοι­νώ­σεις, όπως στις πρό­σφα­τες εκλογές.

Το 1ο “κλεί­σι­μο” πέρσι

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και δυνα­τό λαό μπο­ρού­με να εμπο­δί­σου­με τα νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα και τους αντερ­γα­τι­κούς νόμους, που προ­ω­θούν για το τσά­κι­σμα των εργα­τι­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των που έχουν μεί­νει όρθια. Να αντι­πα­λέ­ψου­με την ακρί­βεια, τους πλει­στη­ρια­σμούς, τους φόρους, τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, τη συνε­χή υπο­βάθ­μι­σης της ζωής της λαϊ­κής οικογένειας.

Για να έχουν πραγ­μα­τι­κή ανα­κού­φι­ση οι εργα­ζό­με­νοι, οι άνερ­γοι, τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά, οι συντα­ξιού­χοι, η νεο­λαία, όλοι όσοι υπο­φέ­ρουν. Για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών.

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και δυνα­τό τον λαό θα μπο­ρού­με από καλύ­τε­ρες θέσεις να συμ­βά­λου­με πιο απο­φα­σι­στι­κά στην ανα­συ­γκρό­τη­ση, στη μαχη­τι­κό­τη­τα, στη μαζι­κό­τη­τα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, στην οργά­νω­ση της καθη­με­ρι­νής πάλης του λαού.

Ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ σημαί­νει δυνά­μω­μα των πρω­το­βου­λιών για τη διε­θνι­στι­κή δρά­ση και αλλη­λεγ­γύη των λαών, για την ανα­γκαία ανα­συ­γκρό­τη­ση του διε­θνούς κομ­μου­νι­στι­κού και εργα­τι­κού κινήματος.

Με την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ θα δυνα­μώ­νει η πάλη ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, που έχουν ανά­ψει για τα καλά το φιτί­λι του πολέ­μου, όπως δεί­χνει η κλι­μά­κω­ση του πολέ­μου στην Ουκρα­νία και στη Μέση Ανα­το­λή, η επι­θε­τι­κό­τη­τα του κρά­τους του Ισρα­ήλ απέ­να­ντι στον λαό της Παλαιστίνης.

Για να δυνα­μώ­νει το κύμα αλλη­λεγ­γύ­ης στην Παλαι­στί­νη για τη δημιουρ­γία ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στα όρια του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ. Καμιά συμ­με­το­χή της χώρας μας στο σφα­γείο ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — Ισρα­ήλ — ΕΕ στη Γάζα.

Ενισχύοντας το ΚΚΕ, δυναμώνει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε με τον λαό τον δρόμο της ανατροπής, για τον σοσιαλισμό.

Καλού­με τους φίλους, τους οπα­δούς, τους συμπο­ρευό­με­νους, όλοι μαζί να οργα­νώ­σου­με και να δώσου­με τη μάχη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης με πεί­σμα, αυτα­πάρ­νη­ση, μαχη­τι­κό­τη­τα και σιγουριά.

  • Με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, δύνα­μη και άμιλ­λα μετα­ξύ μας καλύ­πτου­με τους στό­χους μας.
  • Βάζου­με τον πήχη ακό­μα πιο ψηλά!
  • Είμα­στε αισιό­δο­ξοι! Θα τα καταφέρουμε!

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ
Οκτώ­βρης 2023

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο