Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Παλαιστινιακό είναι ζήτημα όλων των λαών του κόσμου που κρατούν αναμμένη τη φλόγα του αγώνα

Ο «Ριζο­σπά­στης» συζη­τά με τον πρέ­σβη της Παλαι­στί­νης στην Ελλά­δα, Γιου­σέφ Ντορ­χόμ, για το νέο έγκλη­μα του κατο­χι­κού ισραη­λι­νού κρά­τους και την ανά­γκη ενί­σχυ­σης της αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό

⁉️ Καθώς εντεί­νε­ται η επί­θε­ση του κατο­χι­κού ισραη­λι­νού κρά­τους ενα­ντί­ον του Παλαι­στι­νια­κού λαού, ιδιαί­τε­ρα στη Γάζα, αλλά και στη Δυτι­κή Όχθη, θα θέλα­με το σχό­λιό σας για τις εξελίξεις.

🇵🇸  Οι σκη­νές που μας έρχο­νται από την πολιορ­κη­μέ­νη Λωρί­δα της Γάζας με την απο­κα­λυ­πτι­κού επι­πέ­δου από­λυ­τη κατα­στρο­φή είναι αδιανόητες.
Τις τελευ­ταί­ες 12 μέρες πάνω από 4.137 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί, με το 65% να είναι παι­διά και γυναί­κες, και πάνω από 13.000 είναι οι τραυ­μα­τί­ες, από τους συνε­χείς βομ­βαρ­δι­σμούς γει­το­νιών στο βόρειο, στο δυτι­κό και νότιο τμή­μα της απο­κλει­σμέ­νης Λωρί­δας της Γάζας.

Υφι­στά­με­θα τη συλ­λο­γι­κή τιμω­ρία εδώ και 16 χρό­νια που το Ισρα­ήλ έχει δια­τά­ξει και επι­βά­λει τον στραγ­γα­λι­σμό του λαού της Γάζας. Το Ισρα­ήλ πλέ­ον έκο­ψε το νερό, το ηλε­κτρι­κό, τις προ­μή­θειες σε τρό­φι­μα και καύ­σι­μα για να ανα­γκά­σει τους Παλαι­στί­νιους να στα­μα­τή­σουν την αντί­στα­ση κατά της κατο­χής, απει­λώ­ντας μας με μια ανθρω­πι­στι­κή γενο­κτο­νία σε μια περί­ο­δο που έρχε­ται και ο χει­μώ­νας, οι άνθρω­ποί μας δεν έχουν ξανά στέ­γη και γίνο­νται πάλι πρό­σφυ­γες στην πατρί­δα τους.

Μόλις την Πέμ­πτη βομ­βαρ­δί­στη­καν τα κτί­ρια και τα περί­χω­ρα του ελλη­νορ­θό­δο­ξου μονα­στη­ριού Αγ. Πορ­φυ­ρί­ου από τις ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις, όπου σκο­τώ­θη­καν 18 Παλαι­στί­νιοι άμα­χοι, ανά­με­σά τους 7 παι­διά και τραυ­μα­τί­στη­καν άλλοι 14. Πολ­λοί είναι αυτοί που βρί­σκο­νται κάτω από τα ερεί­πια του κατε­στραμ­μέ­νου κτι­ρί­ου, όπου είχαν βρει κατα­φύ­γιο 400 άμα­χοι, των οποί­ων τα σπί­τια είχαν ήδη κατα­στρα­φεί από τους βομ­βαρ­δι­σμούς της ισραη­λι­νής Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας. Η κηδεία των θυμά­των έγι­νε μερι­κές ώρες απ’ όταν οι μητέ­ρες θρή­νη­σαν τα σκο­τω­μέ­να παι­διά τους.

Ο λαός σφα­γιά­ζε­ται καθη­με­ρι­νά από το Ισρα­ήλ… Ενας ολο­κλη­ρω­τι­κός πόλε­μος έχει κηρυ­χθεί από την κατο­χι­κή δύνα­μη κατά του παλαι­στι­νια­κού άμα­χου πλη­θυ­σμού στα κατε­χό­με­να παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ανα­το­λι­κής Ιερουσαλήμ.

Η ατε­λεί­ω­τη εκστρα­τεία της ισραη­λι­νής κρα­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας στοι­χί­ζει ζωές αμά­χων κάθε λεπτό, σφά­ζο­ντας παι­διά, γυναί­κες, ηλι­κιω­μέ­νους, σε μια ακό­μη τιμω­ρη­τι­κή στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον της Λωρί­δας της Γάζας, που πολιορ­κεί­ται εδώ και πάνω από 16 χρό­νια, θυμί­ζο­ντας τις θανα­τη­φό­ρες επι­θέ­σεις του Ισρα­ήλ τα έτη 2008 — 2009, 2012, 2014, 2018 — 2019, 2021, 2022. Ζητά­με τη διε­ξα­γω­γή έρευ­νας για τα εγκλή­μα­τα πολέ­μου του Ισρα­ήλ στην κατε­χό­με­νη Παλαιστίνη.

Περί­που 300.000 Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες σταθ­μεύ­ουν τώρα κοντά στη Λωρί­δα της Γάζας και ο ισραη­λι­νός στρα­τός κατο­χής έχει δια­τά­ξει τον εκτο­πι­σμό άλλων 1,1 εκα­τομ­μυ­ρί­ων Παλαι­στι­νί­ων, να μετα­κι­νη­θούν νότια, σε μια περιο­χή όπου δεν υπάρ­χει τίπο­τα άλλο παρά κατα­στρο­φή στη μεγα­λύ­τε­ρη υπαί­θρια φυλα­κή του κόσμου.

Ο λαός μας δεν θα πάψει να αγωνίζεται για το δικαίωμα στην ελευθερία και στη ζωή

⁉️ Για μία ακό­μα φορά, η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ και η ΕΕ επα­να­λαμ­βά­νουν τα περί «δικαιώ­μα­τος αυτο­ά­μυ­νας του Ισρα­ήλ», δια­γρά­φο­ντας το δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού να παλεύ­ει για μια ελεύ­θε­ρη πατρί­δα. Πώς το σχολιάζετε;

🇵🇸 Η κατά­στα­ση έχει φτά­σει σε ένα επι­κίν­δυ­νο, εκρη­κτι­κό σημείο, για το οποίο προει­δο­ποιού­σα­με συνε­χώς και ρητά, αλλά χωρίς να εισα­κου­στού­με. Η μία κρί­ση δια­δέ­χε­ται την άλλη και οι εκκλή­σεις μας προς τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα να ανα­λά­βει τις συλ­λο­γι­κές πολι­τι­κές, νομι­κές, ανθρω­πι­στι­κές και ηθι­κές ευθύ­νες της απέ­να­ντι σε αυτήν την παρα­τε­τα­μέ­νη αδι­κία πέφτουν στο κενό.
Ακό­μη και τη στιγ­μή που η ισραη­λι­νή κατο­χι­κή δύνα­μη γίνε­ται πιο άγρια, ρατσι­στι­κή και ακραία, η συστη­μα­τι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Παλαι­στι­νια­κού λαού και οι παρα­βιά­σεις των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των κλι­μα­κώ­νο­νται μέρα με τη μέρα, οι εκκλή­σεις για διε­θνή προ­στα­σία του λαού μας παρα­μέ­νουν αναπάντητες.

Οι εξε­λί­ξεις αυτές δεν προ­έ­κυ­ψαν στο κενό. Είχαν προη­γη­θεί φέτος οι δολο­φο­νί­ες εκα­το­ντά­δων Παλαι­στι­νί­ων, μετα­ξύ των οποί­ων 47 παι­διά, και οι τραυ­μα­τι­σμοί χιλιά­δων άλλων από τις ισραη­λι­νές κατο­χι­κές δυνά­μεις, τόσο τον στρα­τό όσο και τις ένο­πλες εξτρε­μι­στι­κές πολι­το­φυ­λα­κές εποί­κων στη Δυτι­κή Όχθη, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ, ένας απο­λο­γι­σμός που έχει ήδη ξεπε­ρά­σει την πιο θανα­τη­φό­ρα χρο­νιά για τους Παλαι­στί­νιους, το 2022, από τότε που ο ΟΗΕ άρχι­σε να κατα­γρά­φει τις απώλειες.

Προη­γή­θη­καν δεκα­ε­τί­ες αδιά­κο­πων στρα­τιω­τι­κών επι­δρο­μών του Ισρα­ήλ σε παλαι­στι­νια­κές πόλεις, χωριά, κωμο­πό­λεις, στρα­τό­πε­δα προ­σφύ­γων, τρο­μο­κρα­τώ­ντας και επι­τι­θέ­με­νο σε ανυ­πε­ρά­σπι­στους Παλαι­στί­νιους πολί­τες, συλ­λή­ψεις, κρα­τή­σεις, φυλα­κί­σεις και κακο­ποι­ή­σεις χιλιά­δων Παλαι­στι­νί­ων πολι­τών, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων γυναι­κών και παι­διών. Υπάρ­χουν πάνω από 5.000 Παλαι­στί­νιοι που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλα­κές, πάνω από 1.000 κρα­τού­νται χωρίς δίκη ή κατηγορία.

Πρέ­πει να τερ­μα­τι­στούν άμε­σα η ισραη­λι­νή επί­θε­ση και ο εκτο­πι­σμός του λαού μας στη Γάζα και να ανοί­ξουν επει­γό­ντως ανθρω­πι­στι­κοί διά­δρο­μοι προς τη Λωρί­δα της Γάζας, για την παρο­χή ιατρι­κών προ­μη­θειών, νερού, ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος και καυ­σί­μων στους ταλαι­πω­ρη­μέ­νους Παλαι­στί­νιους πολί­τες εκεί, ιδιαί­τε­ρα στις γυναί­κες και τα παιδιά.

Στη Λωρί­δα της Γάζας λαμ­βά­νει χώρα μια ανθρω­πι­στι­κή κατα­στρο­φή, ως απο­τέ­λε­σμα της παύ­σης όλων των ανθρω­πι­στι­κών υπη­ρε­σιών από το Ισρα­ήλ και της δια­κο­πής λει­τουρ­γί­ας του μονα­δι­κού σταθ­μού παρα­γω­γής ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας εκεί. Οι Παλαι­στί­νιοι στη Γάζα είναι χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα και χωρίς εστί­ες, ειδι­κά μετά τον βομ­βαρ­δι­σμό των σχο­λεί­ων της υπη­ρε­σί­ας του ΟΗΕ (UNRWA) από την ισραη­λι­νή κατο­χή. Δεκα­έ­ξι μέλη του προ­σω­πι­κού του ΟΗΕ σκο­τώ­θη­καν τις τελευ­ταί­ες μέρες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων 4 μελών του ιατρι­κού προ­σω­πι­κού έκτα­κτης ανά­γκης της Παλαι­στι­νια­κής Ερυ­θράς Ημι­σε­λή­νου, ασθε­νο­φό­ρα έγι­ναν στό­χος, ακό­μη και 17 δημο­σιο­γρά­φοι σκο­τώ­θη­καν σε μια προ­σπά­θεια να απο­σιω­πη­θεί η αλή­θεια για τη γενο­κτο­νία που δια­πράτ­τει το Ισρα­ήλ ενα­ντί­ον του λαού μας.

Συνο­λι­κά, μέχρι στιγ­μής έχουν σκο­τω­θεί πάνω από 50 δημο­σιο­γρά­φοι, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αμε­ρι­κα­νο-παλαι­στί­νιας γνω­στής δημο­σιο­γρά­φου Σιρίν Αμπού Αγκλές, η οποία δολο­φο­νή­θη­κε από Iσραη­λι­νό ελεύ­θε­ρο σκο­πευ­τή. Κανέ­νας από τους Ισραη­λι­νούς δρά­στες δεν έχει λογο­δο­τή­σει και δεν αντι­με­τώ­πι­σε ποτέ δίκη και φυλάκιση.

Η ισραη­λι­νή τρο­μο­κρα­τία των εποί­κων ενα­ντί­ον του λαού μας στις παλαι­στι­νια­κές πόλεις, στα χωριά και τους προ­σφυ­γι­κούς καταυ­λι­σμούς στη Δυτι­κή Οχθη πρέ­πει να στα­μα­τή­σει, και οι εισβο­λές των Iσραη­λι­νών εξτρε­μι­στών στους χώρους του τζα­μιού Αλ-Ακσα και σε πολ­λές εκκλη­σί­ες πρέ­πει να στα­μα­τή­σουν, διό­τι προ­κα­λούν εντά­σεις μετα­ξύ των θρη­σκευ­τι­κών ομά­δων και κλι­μά­κω­ση της κατά­στα­σης. Οι Ισραη­λι­νοί έποι­κοι πρέ­πει να στα­μα­τή­σουν να κατα­λαμ­βά­νουν ελλη­νορ­θό­δο­ξες ιδιο­κτη­σί­ες στην κατε­χό­με­νη Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, ιδιο­κτη­σί­ες του Ελλη­νορ­θό­δο­ξου Πατριαρ­χεί­ου στην Ιερουσαλήμ.

Η Οργά­νω­ση για την Απε­λευ­θέ­ρω­ση της Παλαι­στί­νης είναι ο μονα­δι­κός νόμι­μος εκπρό­σω­πος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, η οποία απορ­ρί­πτει τη βία και εμμέ­νει στη διε­θνή νομι­μό­τη­τα, στην ειρη­νι­κή λαϊ­κή αντί­στα­ση και την πολι­τι­κή δρά­ση ως δρό­μο για την επί­τευ­ξη των εθνι­κών μας στό­χων, της ελευ­θε­ρί­ας και της ανε­ξαρ­τη­σί­ας, επι­βε­βαιώ­νει την απόρ­ρι­ψη των πρα­κτι­κών που σχε­τί­ζο­νται με τη δολο­φο­νία ή την κακο­ποί­η­ση αμά­χων και ζητεί την απε­λευ­θέ­ρω­ση των αμά­χων, των φυλα­κι­σμέ­νων και των κρατουμένων.

Η ασφά­λεια και η ειρή­νη μπο­ρούν να επι­τευ­χθούν δίνο­ντας στον Παλαι­στι­νια­κό λαό τα νόμι­μα δικαιώ­μα­τά του στην αυτο­διά­θε­ση και εφαρ­μό­ζο­ντας τη λύση των δύο κρα­τών που βασί­ζε­ται στη διε­θνή νομι­μό­τη­τα, την ελευ­θε­ρία και την ανε­ξαρ­τη­σία του λαού μας στο ανε­ξάρ­τη­το κρά­τος μας με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ στα σύνο­ρα πριν από το 1967.

Κάνω έκκλη­ση στην κυβέρ­νη­ση της Ελλά­δας, ως ένας ιστο­ρι­κός φίλος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, να μη νομι­μο­ποι­ή­σει τα εγκλή­μα­τα πολέ­μου του Ισρα­ήλ ενά­ντια στον λαό μας. Η Ελλά­δα ιστο­ρι­κά έχει υπε­ρα­σπί­σει το διε­θνές δίκαιο και τη δίκαιη υπό­θε­ση του λαού μας. Ζητάω από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να παρέμ­βει για την προ­στα­σία των ιδρυ­μά­των του Ελλη­νορ­θό­δο­ξου Πατριαρ­χεί­ου, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων εκκλη­σιών, σχο­λεί­ων, νοσο­κο­μεί­ων, ξενο­δο­χεί­ων και άλλων στην κατε­χό­με­νη Γάζα και Δυτι­κή Οχθη, και την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ και να προ­στα­τεύ­σει τους Παλαι­στί­νιους που συμ­βάλ­λουν στην ανά­πτυ­ξη αυτών των ιδρυμάτων.

⁉️ Το ΚΚΕ, συν­δι­κά­τα και μαζι­κοί φορείς καλούν σε ενί­σχυ­ση της λαϊ­κής στή­ρι­ξης και αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Τι σημα­σία έχει σήμε­ρα αυτή η αλλη­λεγ­γύη για τον αγώ­να των Παλαιστινίων;

🇵🇸 Θέλου­με να ευχα­ρι­στή­σου­με τον ελλη­νι­κό λαό, τους φίλους εδώ στην Ελλά­δα και στο εξω­τε­ρι­κό, που έστει­λαν επι­στο­λές στή­ρι­ξης και αλλη­λεγ­γύ­ης, που οργά­νω­σαν μεγα­λειώ­δεις λαϊ­κές ειρη­νι­κές δια­δη­λώ­σεις για να υπο­στη­ρί­ξουν το νόμι­μο δικαί­ω­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού στην αυτο­διά­θε­ση, για ελευ­θε­ρία και δικαιο­σύ­νη, για να ζήσει ειρη­νι­κά στο δικό του κρά­τος στα διε­θνώς ανα­γνω­ρι­σμέ­να σύνο­ρα από τις 4 Ιού­νη του 1967.

Η αλλη­λεγ­γύη είναι μια αγω­νι­στι­κή πρά­ξη που σημαί­νει αρχές, αξί­ες και κοι­νό αγώ­να μετα­ξύ των λαών. Παί­ζει έναν σημα­ντι­κό ρόλο στην υπο­στή­ρι­ξη θέσε­ων, στη δημιουρ­γία δικτύ­ων συνερ­γα­σί­ας και στην οργά­νω­ση δια­φο­ρε­τι­κών και ποι­κί­λων πρω­το­βου­λιών και δρα­στη­ριο­τή­των για την υπε­ρά­σπι­ση θεμά­των και λαών. Η ανταλ­λα­γή και η διά­δο­ση ιδε­ών και της αγω­νι­στι­κής πεί­ρας είναι ένας σημα­ντι­κός παρά­γο­ντας, όπως, για παρά­δειγ­μα, το μποϊ­κο­τάζ προ­ϊ­ό­ντων που παρά­γο­νται στους εποι­κι­σμούς, το οποίο θεω­ρεί­ται ένα απο­τε­λε­σμα­τι­κό πρα­κτι­κό εργα­λείο στον αγώ­να κατά της αποι­κιο­κρα­τί­ας, όπως συνέ­βη στις εκστρα­τεί­ες μποϊ­κο­τάζ του συστή­μα­τος απαρτ­χάιντ στη Νότια Αφρι­κή, οι οποί­ες απο­δεί­χθη­καν επι­τυ­χείς στο να βάλουν τέλος στο σύστη­μα απαρτ­χάιντ και απο­τέ­λε­σαν το προ­οί­μιο για το τέλος του.

Σε αυτό το πλαί­σιο και από αυτήν την αντί­λη­ψη, η ενί­σχυ­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον Παλαι­στι­νια­κό λαό μάς δίνει την ανα­γκαία απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, ικα­νό­τη­τα, υπο­μο­νή, ελπί­δα και στα­θε­ρό­τη­τα για να αντι­με­τω­πί­σου­με τους μηχα­νι­σμούς του ισραη­λι­νού στρα­τού κατο­χής και των παρά­νο­μων εποί­κων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των δολο­φο­νιών, των κατα­στρο­φών, των συλ­λή­ψε­ων, της παρα­βί­α­σης της ιερό­τη­τας των χρι­στια­νι­κών και ισλα­μι­κών θρη­σκευ­τι­κών συμ­βό­λων και ιερών, της ιδιο­ποί­η­σης της γης, της κατά­λη­ψης σπι­τιών, της οικο­δό­μη­σης οικι­σμών και της επι­βο­λής μιας αποι­κια­κής ηγε­μο­νί­ας στους δρό­μους, στις δια­βά­σεις και τα σύνορα.

Η παρε­μπό­δι­ση της ελεύ­θε­ρης μετα­κί­νη­σης, η δια­κο­πή της παρο­χής νερού και ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, η κλο­πή των φυσι­κών πόρων και των γεωρ­γι­κών προ­ϊ­ό­ντων της Παλαι­στί­νης και η άσκη­ση όλων των μορ­φών ρατσι­σμού και υπο­κί­νη­σης του μίσους έχουν φτά­σει στο απο­κο­ρύ­φω­μά τους με τη σημε­ρι­νή εξτρε­μι­στι­κή κυβέρ­νη­ση του Ισρα­ήλ, η οποία καθο­δη­γεί­ται από φανα­τι­κούς εγκλη­μα­τί­ες που καλούν ανοι­χτά στη δολο­φο­νία και τον εκτο­πι­σμό του Παλαι­στι­νια­κού λαού, και τα πρω­το­φα­νή εγκλή­μα­τα που δια­πράτ­το­νται σήμε­ρα ενα­ντί­ον του λαού μας στην πολιορ­κη­μέ­νη Λωρί­δα της Γάζας απο­τε­λούν πρα­κτι­κή μετά­φρα­ση της νοο­τρο­πί­ας και των σχε­δί­ων γενοκτονίας.

Εκ μέρους του Παλαι­στι­νια­κού λαού, οφεί­λου­με να εκφρά­σου­με τις ειλι­κρι­νείς ευχα­ρι­στί­ες και την ευγνω­μο­σύ­νη μας σε όλες τις ομά­δες αλλη­λεγ­γύ­ης που στέ­κο­νται και στη­ρί­ζουν τον λαό μας, ιδιαί­τε­ρα το ΚΚΕ και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές και λαϊ­κές οργα­νώ­σεις για τις στα­θε­ρές και ξεκά­θα­ρες θέσεις τους και σε όσους πάντο­τε πρω­το­στα­τούν με δια­κε­κρι­μέ­νο και πρω­το­πό­ρο ρόλο, θεω­ρώ­ντας ότι το Παλαι­στι­νια­κό ζήτη­μα δεν περιο­ρί­ζε­ται στο να είναι ζήτη­μα μόνο του Παλαι­στι­νια­κού λαού, αλλά είναι ζήτη­μα όλων των ελεύ­θε­ρων λαών του κόσμου που ακό­μα κρα­τούν αναμ­μέ­νη τη φλό­γα του αγώ­να, επι­μέ­νουν στις αρχές τους και δεν έχουν εγκα­τα­λεί­ψει ποτέ τα διε­θνή τους καθή­κο­ντα απέ­να­ντι στο Παλαι­στι­νια­κό ζήτη­μα, το οποίο σε πραγ­μα­τι­κή προ­ο­πτι­κή είναι ένα κεντρι­κό ζήτη­μα με τον συμ­βο­λι­σμό του, καθώς εκφρά­ζει τη συνεί­δη­ση του αρα­βι­κού και παγκό­σμιου αγώ­να δεκα­ε­τιών και θυσιών ενά­ντια στην κατο­χή, για να σπά­σουν τα δεσμά της αποι­κιο­κρα­τί­ας για χάρη της ελευ­θε­ρί­ας, της ανε­ξαρ­τη­σί­ας και της αυτο­διά­θε­σης, με την ίδρυ­ση ενός ανε­ξάρ­τη­του κρά­τους της Παλαι­στί­νης στα διε­θνώς ανα­γνω­ρι­σμέ­να σύνο­ρα, τα προ της 4ης Ιού­νη 1967 σύνο­ρα, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ και την επι­στρο­φή όλων των προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους.

🇵🇸 Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη 
και οι αγώνες των λαών! 
Μαζί μπορούμε να βάλουμε εμπόδια
στα σχέδια της αποικιοκρατικής εξουσίας!

Δεν θα νικηθούμε ποτέ, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην ισραηλινή τρομοκρατία

Γροθιά Παλαιστίνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο